Hocam lütfen cevaplayınız..

  • Hocam merhaba saygılar sevgiler. Ben 20 yaşında erkeğim. Bundan bir sene önce spor amaçlı hiç yapmamam gereken bir şey yapıp 1 ay Steroid kullandım. Kullandığım ilaçlar günde 10 mg danabol hormon ve iki günde bir 25 mg proviron.. yaptığım hatanin farkına varıp 1. Ci ayın sonunda kestim. Üzerinden bir sene geçti.. Hocam endokrin uzmanına başvurdum 2 ay önce. Hormon tetkikleri yaptı. Antidepresan kullandığım için prolaktin 31 gibi bir sayı çikti. yüksek çıktı. Total testesteronum 414.45 ng çıktı. Hocam size sorum bu ilaçları kullandığım için testesteronum normal işlevine geri dönmüş müdür yani bunu kullanmadan önce misal 600 ng ise şimdi 414.45 ng çıkması gibi.. Ergenlik döneminde olduğum için büyümeme gelişmeme zararı olmuş mudur? Hocam üzerinden bir sene geçti vücudum hiç kullanmamış gibi işlevine devam eder mi? Sağolun cevaplarınza çok ihtiyacım var lütfen..

  • Doktor Cevabı:

    Oncelikle gecmis olsun. kas dokusunu hızlı arttırmak için kullanılan ilac ve tozlarda ostrojen de kismen içermektedir. mevcut durumunuz da su an için sikinti olmaz. proloktin birçok ilac ve durumdan etkilenen bir hormondur. mevcut düzeyi su an takip gerektirir. . ilac ve takviyeleri bıraktıktan 1 ay sonra tekrar kontrol ettirmek gerek. tekrar yuksek olması halinde hipofiz mr gerekir. testosteron düzeyine takılma. evlilik döneminde değerlendirmek daha doğrudur. cunku aile hayatında ve cocuk sahibi olabilmede bir cok hormon ve durum etkindir. ayni şekilde testesteronda takibi gerekir. cunku kullanılan takviye edici ilaçlar ve tozlar vücuttan tam elimine olduktan sonra yüzde 90 oranında toparlayacaktir.

    tarihinde cevapladı.

Kayseri Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh değer yüzksekliği

    Hocam merhaba yegenımın tsh degeri 13 cıktı . tekrar test için cagırdılar korkulacak birşey var mı ? hocam merhaba yegenımın tsh degeri 13 cıktı . tekrar test için cagırdılar korkulacak birşey var mı ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Syanachten testi

    Teşekkürler hocam da 'aç olsak mı demek istediniz aç olmasak mı' , klavyeden ötürü bir yazım hatası gelişmişte.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet araligi

    Hocam iyi aksamlar babami coviden dolayi kaybettim 4 ay once seker hastasiydi. bende yemeklerden sonra uyku ve halsizlik oluyor. sekerimi olctugumde ilk gun aks 90 tks 118 ikinci gun aks 88 tks 155 pirinc pilavi yemistim ve bugun olctugumde aks 94 tks 134 cikiyor. pandemiden dolayi hastanelere gidem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Syanachten testi

    Hocam syanachten 1mg testi aç karnına mı yapılıyor? ( adrenokortikal yetmezliğinin araştırılmasında teşhis amaçlı kullanılacak.) ve ilacı koldan mi enjekte ediyorlar?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Hocam merhaba. 3 yaşında bir oğlum var. 37+1 de 48 cm olarak dogdu. şu anda 94 cm. kilosu da yaklaşık bir yıldır 13.5. bir kaç kez farklı doktorlara gittik bu zamana kadar, çocuk doktorları bir sorun görmediler. fakat biz gelişimiyle ilgili endişe duymaya başladık tekrar. sizin görüşünüz nedir? bir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoglisemi

    Hocam şikayetim yok bazen uykum gelıyor ama gecıyor hemem onun dısında yok bıde kilo alışımda normal ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipoglisemi

    Hocam merhaba 30 haftalık hamileyim acıklık kan sekerim 58 cıktı hbac1c 5 çıktı bu degerlerim düşükmü kadın dogumcu 58 normal cok düşük degil dedi sizce oylemi saglık ocagımdada düşük dedi bebege zarar gelirmi ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini

    Merhaba doktor hanım kan tahlilimde d vitamini 10 çıktı . bunun için doktorum iki adet devit-3 ampul verdi ve 20 gün arayla içmem gerektiğini söyledi. bu değer çok mu düşük . sıklıkla bacak ve kol ağrılarım oluyor sebebi d vitamini eksikliği olabilir mi ? bu arada yaşım 24 . şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Persentil degeri

    Persentil degeri hocam erkek bebeğimizin 37+1 haftalık doğdu. doğum kilosu 2700 bas çevresi 34 cm boy 49 cm. suan 2 aylık 5200 kilo 57 cm boy bas çevresi 37 cm. bebek küçük görünüyor sızce gelışımı normal mi persentil değerleri alt sınır görünüyor yapabılecegımız bısey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lazer kiste zararlimi

    Hocam merhaba benim sağ kasigimda folikul kist var 9 mm capinda tedavi goruyorum lazer yaptirmayi dusunuyorum bi sakincasi varmi acaba kiste ameliyat olursam eger bir ay sonra da yaptirabilirmiyim..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça çıkıklığı

    Merhaba ergün bey, ben doğuştan kalça çıkık olarak doğmuşum. fakat 5 yaşında platin takılıp çıkarılmış. şuan ağrılarım var ve en son muayene olduğumda kireçlenme ve ödem olduğu söylendi. ve doktorlar yapabilecekleri bişey olmadığını sadece ameliyat olabileceğini söylediler. şuan hamileyim ve ilk ge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Merhaba ben 21 yaşındayım 157 cm boyundayım doktoruma epifiz plaklarıma bakması için rica ettim ve baktı daha açık olduğunu söyledi ancak birşey önermedi doğal devam etsin dedi nasıl uzatabilirim ya da daha doğrusu öyle bir ihtimal var mı yardımcı olur musunuz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anlık sırtımın sağ alt kısmında batma ara ara

    Hocam benim sırtımda sağ tarafı sanki ciğerime ara sıra batma oluyo sanki nefes kesicek şekilde ama anlık hemen geçiyo . birde benim insülin değerleri sağlık ocağında yüksek çıkmıstı ben şeker ölçüm aleti aldım aç tok ölçüyorum devamlı gayet normal dahiliye doktoruna çıktım bana elimdeki tahlil so...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemisi

    Hocam merhaba demir 25 (50-175) ferritin 6,4 (13-150) serbest t3 6.07 (3.1,6,8) serbest t4 14,51 (12-22) tsh 4,89 (0.27-4.2) tibc 447.3 (250-410) hgb 10.6 (11.7-15.5) hct 32.7 (36-46) mcv 80 (80.4-95.9) mch 25,8 (28-33) mchc 32,3 (33-36) rdw 15,1 (11-15) plt 402 (160-390) hocam halsizl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrason sonucum

    Merhaba hocam,tiroidim olduğu için ultrason çekindim.sonucum, sol juguler zincirde 20x7 mm boyutunda içerinde rekütüler ekojenitenin izlendiği korteksi kalın hilusu büyük oranda silinmiş multipl oval hipoekoik lenf nodları izlenmiştir,diye yazıyor.doktor boğazımaa kamerayşa baktı bişey görünmüyor de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x