Hocam lütfen bakin acil bakın

  • hocam benim şikayetim yataktan çok halsiz kalkmak baygın gibi olmak.gün içersinde bitkin olmak is yapa ken falan.yürümek bile bazen çok zor geliyor.basimda bi ağırlık var.bir çok test yapıldı.kan testlerinin çoğu yapıldı.uyku testi yapıldı.akciğer filmleri ultrason beyin mr. hepsi çekildi fakat bir sonuca ulaşamadık.sadece bide böbrek üstü bezlerime baktırayım dedim.sabah saat 11 de aç karnıma bide 4 saatlik uykuyla baktırdım.acth 60.7 çıktı.referans 0-46.kortizol 11.3 çıktı.kortizola normal dediler.endokrine gittim gece içmem için iki tane ilaç verdi.supresyon testi yapıldı.kortizol oranı 0.8 çıktı.sonra endokrin doktoru normal dedi.bişey yok dedi bezlerde.d vitamininede baktı 23 çıktı düşük dedi.bir ampül dvit yazdı ekmeğin arasına koydum yedim bişey farketmedi.bu arada b12 vitaminimde 240.referans değeri 196-900.hocam durumum ne ile alakalı olabilir.bir çok test sonucu bir kanıya varılmadı.kimisi anksyete dedi.kimisi miyalji dedi.şimdi cipralex 10 mg kullanıyorum 1.5 aydır fakat uyku problemimde bir değişme olmadı.hocam bu kronik yorgunluk olabilirmi çünki sabah halsiz dayak yemiş gibi kalkıyorum bu akşama kadar devam ediyor.internette stimol diye bi ilaç duydum.hocam sizin görüşünüzü öğrenmek istiyorum lütfen yardımcı olun bana.kbb doktoruna da gittim minimal sağ tarafta septum deviasyon ve minimal mukozal kalinlasmalar var dedi.antibiyotik sefklav ve allergodil verdi bunları kullanıyorum.bide bemix c yazdı.buna başlamadım henüz ne yapayım hocam ne yapmalıyım??

  • Doktor Cevabı:

    Halsizlik , yorgunluk,bitkinlik pek çok nede bağlı genel şikayetlerdir. en sık anksiyete depresyon gibi psikolojik şikayetlerde görülse de özellikle endokrin nedenlerle de olabilir, bunların arasında tiroid ve adrenal yetersizlikleri, ya da cushing hastalığı olabilir. yazdığınız kadarıyla sizde gereken tetkikler beyin mrı, hormonlar bakılmış, anladığım kadarıyla kortizon süpresyon testi yapılmış.sonuç normal bulunmuş. szi inceleyen doktor tetkikler sonucu bir anormallik bulmamış. ve sorunlarınızın psikolojik kökenli olduğunu düşünmüş. teste kortizol cevabı normaldir. doktorunuzun tavsiye ve ilaçlarına güvenin. stimol'e gelince. buradan ilaç ya da herhangi bir yardımcı madde önerisinde bulunmak doğru bir yaklaşım değildir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gögüs ağrısı

    Hocam merhaba ben 35 yaşındayım gögüs ağrım sonucu gittiğim kardiyoloji uzmanı eko yaptı sonuç normaldı efor testi yapıldı efor testi pozitif çıktı ama ailemde erken yaşta kalp krizi geçiren olmadığı sigara kullanmadığım ve kan değerlerim normal olduğu için spor tavsiye etti ve harhangi bir şey ya...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bitkinlik halsizlil

    Hocam 57 yaşında 170boy 70 kg.yim ht.tip 2 diyabet ilaçları kullanıyorum son bir aydır halsizlik bitkinlik yorgunluk var adım atmaya takarım yok bu hocam geçermi teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dyloxia 30 mg

    Merhabalar hocam, ben as hastayım. kas ağrıları, yorgunluk, bitkinlik,halsizlik sebebiyle dyloxia 30 mg ilacı verildi. sabah yada akşam içmem fark eder mi. sizce hangi öğün içmeliyim. bilgilerinizi rica ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanser

    Hocam işyerinde herkezde antimon deniler bir madde çıktı kanından ben 3 aylık çalışanim işyerindeki bulunan tozdan kaynaklandığı tespit edildi acaba bana bulaşmış mıdır bulassada vucuddan cikarmi ciddimi hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik yorgunluk

    Hocam merhaba bnde ani gelen halsizlik daralma bitkinlik oluyor hemen hemen hergün belli saatlerde olmaya başladı ve iki üç saat kadar sürüyor kan tahlili yaptırdım sonuçlar normal çıktı siz ne yapmamı önerirsiniz tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Türker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik

    Hocam iyi günler. benim şikayetçi sabahları kalkınca yorgun uyanıyorum halsizlik oluyo.tahlil yaptırdım referans dışı olanlar; glukoz 103 =referans araligi 60-100(aç karnina). ferritin 9 = 13-150. hidroksi_vitamind 9 = 20-50. insulin 27.4 = 2.6-24.9 diğerleri normal degerdeler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Halsizlik yorgunluk

    Hocam merhaba bnde ani gelen halsizlik titreme bitkinlik cokuyor ellerim ayaklarım kesiliyor haftada bir iki kez oluyor bütün enerjim gidiyor sanki elim ayağım tutmuyor gibi oluyorum bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Köroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik yorgunluk

    Hocam merhaba bnde ani gelen halsizlik titreme bitkinlik cokuyor ellerim ayaklarım kesiliyor haftada bir iki kez oluyor bütün enerjim gidiyor sanki elim ayağım tutmuyor gibi oluyorum bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin eksikliği

    Hocam hekim emilim sıkıntısı olabilir dedi ve metilcolabamin dil altı formu verdi emilim bozukluğu varsa dil altı işe yararmı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitamin eksikliği

    Hocam selamlar saygılar. benim efor sarf ederken aşırı yorulma ve göğüste bir sıkıntı şikayetim vardı buna bağlı olarak kardiyolojiye başvurdum eko,ekg,efor temiz çıktı ancak d vitamini=9 b12vitamini=140 çıktı bu değerler aşırı yorulma ve eforda sıkıntı yaparmı? saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 18 yaşında hemoglobin değerim

    18 yaşındayım erkeğim hemoglobin değerim 18.5 çıktı saç dökülmesi halsizlik dikkat dağınıklığı biraz kızarıklık gibi sorunlarımda var doktora göründüm tekrar görüneceğimde bu değeri yorumlar mısınız ne gibi hastalık olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sizce sağlık sorunum ne olabilir?

    Merhaba doktor hanım. aşırı halsizlik, bitkinlik, çok anormal yorgunluk ile uzun zamandır, günlerdir haftalardır hiç yataktan çıkamıyorum. o kadar halsizim. aralarda çarpıntı ataklarım ve nefes darlığım, eforsuzluk oluyor. konuşmak, odadan odaya, lavaboya kalkıp gitmek bile çok yoruyor. uykumda daha...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İrfan Berber

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Champiks antidepresan mi?

    Hocam merhaba.ben champix ile sigarayı bıraktım .ilaca başlamadan önce orta derece denilebilecek düzeyde depresyonda idim.en büyük nedeni de sigarayı bırakamayışımdı.nihayet ilaçla çok rahat bıraktım ve kullanırken antidepresan etkisi olduğunu düşündüm çünkü, üç ay boyunca çok huzurlu ve rahat hisse...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yasin Erol Yalçın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc kan degeri dusuklugu

    Hocam cok tesekurler yaptiracagim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc kan degeri dusuklugu

    Merhabalar benim sorum bir hematoloji uzmanina . uzun zamandir yorgunluk halsizlik kilo alamama ve son zamanlarda bas gosteren bas donmeleri sikayetim var endokrinde kan tahlillerimi yaptirdim sonuclarin hepsi normladi wbc kan degerim 3.01 cikmis hemoglobin ise 12.2 bu halsizlik yorgunluk kan deg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x