Hocam ilginizi rica ederim

  • Hocam merhaba, iyi günler diliyorum. Hocam 3 gün süren karın ağrısı şikayeti ile acile gittim kan aldırdım ve enfeksiyon görüldü akabinde apandist şüphesinden dolayı ilaçlı tomografi çekildim ve şu şekilde karaciğer boyutu kraniokaudal aksta 165mm ölçülmüş olup üst sınırdadir safra kesesi hidropiktir kese duvarı 3.5 mm olup yoğun içeriklidir diğer herşey normal buna istinaden acilde çiprasid buscopan ve arveles yazıldı 4.5 gün kullandım ve çok şükür ağrı geçti çok yağlı etli tavuklu besleniyorum onunla alakalı olabilirmi yada neden olabilir endişelendim sonraki kan testimde kanda enfeksiyon yoktu ama tekrarlamasından korkuyorum yorumlamanızı rica ederim

  • Doktor Cevabı:

    1.karaciğer yağlı bulundu mu? 2.amilaz ve lipaz gibi kan tetkiklerin yapıldı mı?3.sgot,sgpt ve alkalen fosfataz değerlerin nasıl? bunları bana yazabilir misin lütfen?

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam öncelikle varolun çok hızlı cevapladınız ALLAH razı olsun. Hocam ilk gittiğimdeki değerlerimi paylaşayım öncelikle yağlı demediler tomografiyi yazayım sonucu şudur hastamızın üst batın incelemesinde bulgular; karaciğer boyutu kraniokaudal aksta165mm ölçülmüş olup üst sınırdadır. Safra kesesi hidropiktir kese duvarı 3.5 mm olup yoğun içeriklidir dalak boyutu parankim yapısı tabiidir üst batında serbest sıvı izlenmemiştir yazıyor kısaca bu kanda ise crp türbidimetrik 8.63 wbc 14.72 neu 11.92 mo#1.27 neu 81.1 ly%9.9 eos%0.2 değerlerde sapanlr bunlar akabinde sizin sorduklarınızı söyleyeyim LİPAZ 15 ALKALEN FOSFATAZ 81 AST 15 ALT 19 İLAÇ KULLANDIKTAN SONRAKİ KAN TESTİM WBC 8.52 diğerleride yeşil yanıyor hocam wbcde yeşil AST 16 ALT 16 AMİLAZ 44 ALKALEN FOSFATAZ 69

  • Doktor Cevabı:

    Çok çok iyi,yağlı yemeyi bırakıp hergün en az 30 dakika yürüyüş yapmalısın veya hareket etmelisin ayrıca sanırım kilon ideal kilodan fazla,fazla kilolarını vermelisin.şu an korkulacak bir durum yok.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam çok teşekkür ederim sağolun varolun. Kilom zayıf aslında ama dediklerinizi yapacağım, Son olarak şunu söylemek istiyorum bugün gene kan verdim crp tekrarı istedim ilki 8.60 çıkmıştı ya hocam bu çok yüksek bir değermiydi? Bugün ki kan değerimde crp 0.63 çıktı normal değerli 0-05 karnımda hafif birşeyler gene hissediyorum ve iştahım kapalıydı bugün psikolojik olarakta olmuş olabilir diğer değerden sapan sadece ly# 4.17 normal üst sınır 4 yazıyor normale dönmüş gibi sanırım kan değerlerim ama tekrar etme, tekrar yükselme endişesi yaşıyorum süreklide görebildiğim birşey değil sedim değeri istememişler kanser filan olma ihtimalim ne hocam anksiyete yedi bitirdi beni.

  • Doktor Cevabı:

    Bunlar normal,endişe etme,hafif artışlar hastalık tekrarı veya kanser belirtisi değildir,15 gün sonra sedimentasyon,crp ve hemogram kontrol amaçlı baktırt ve sonuçları bana yaz.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ediyorum, Hocam safra kesesi hidropik duvar kalınlığı 3.5 mm yoğun içerikli nedemek enfeksiyonu bu yapmış olabilirmi ? Ama alt ast vs hep normaldi Yoksa başka şeylerden mi şüphelenmeliyiz. Kan değerlerim düzelince çiprasidi de bıraktım ilaç kullanmıyorum şuan hocam. 15 gün sonra kan aldırdıkran sonra tekrar yazacağım varlığınız daim olsun yokluğunuzu aratmasın ALLAH.

  • Hocam günaydın merhaba, 1 hafta önce komple kan aldırdım crp 0.02 ye normale düşmüştü diğer tüm değerlerimde yeşil hepatitlere kadar bakıldı hepsi normal çıktı sedime gerek yok dedi doktor ve düzelmiştim ağrım mide bulantım iştahım gelmişti yerine taki 2 gün önceye kadar hocam tekrarlicakmış gibi hissediyordum ya tekrarladı hocam mide ağrım bulantım ve iştahım kapandı hafif üşüme gelmişti o geçti ama miğde ağrım bulantım var ağrı az ama var yemek yiyemiyorum ağrının yerini bulabildim hocam göbek deliğimin sağından bastırdığımda orta tarafa doğru yayılan bir ağrı var soldan basınca yok sağdan bastırdığımda göbek deliğimin hemen sağına basınca ağrıyor aşağı ortaya doğru endoskopi için randevu aldım daha 1 ay var hocam bu neyin nesi hayattan soğudum zaten anksiyete ile uğraşıyorum aklıma en kötüsü geliyor eşime çocuğuma bile vakit ayıramıyorum kalkmak istemiyorum.

  • Doktor Cevabı:

    Ağrın mide dışındaki bir organa bağlı olabilir,endoskopiden çok karın ultrasonu ve enfeksiyon testleri yaptırtmanı isterim.

    tarihinde cevapladı.
  • HOCAM MERHABA, BUGÜN ENDOSKOPİ OLDUM BİYOPSİ ALINDI ONUN SONUCU 15 GÜN SONRA ÇIKACAK AMA ŞUAN KAĞIT ÜZERNİ YORUMLAMANIZI RİCA EDERİM... SERVİKAL TORAKAL VE ABDOMİNAL ÖZOFAGUS NORMAL BULUNDU. Z ÇİZGİSİ 40cm DE GEÇİLDİ MİDEYE GİRİLDİĞİNDE AÇLIK SEKRESYONU BELİRLENDİ. MİDE TÜM BÖLÜMLERİ İLE İNCELENDİ KORPUS VE ANTRUM MUKOZASI HİPEREMİK VE ÖDEMLİ BULUNDU PİLOR SANTRALİZE VE FONKSİYONE BULUNDU. BULBUS MUKOZASI HİPEREMİK VE ÖDEMLİYDİ II. KITADA ÖZELLİK SAPTANMADI RETROVERSİYONDA KARDİA VE FUNDUS MUKOZASI NORMAL BULUNDU HİATUS HAFİF GEVŞEK OLARAK İZLENDİ TANI; PANGASTRİT - BULBİT

  • Merhaba hocam, bu sabah karnımda az ama gene o yukarıda size anlattığım ağrıya benzer bir ağrı var size konunun en başında ilaçlı tomografı sonuçlarımı yazmıştım orada safra kesemin problemli olduğu yazıyordu bugün karın ultrasonu için randevu alacağım özelden karın ultrasonu çektirmelimiyim ? Yoksa tomografi aynı görevi gördü mü altından başka birşey aramalımıyım safram kesemdemidir problemim siz çektirin derseniz çektireyim ultrason hocam.

  • Doktor Cevabı:

    Safra kesesi ve yolları hastalıkları için; 1.karın ultrasonu(safra kesesi,safra yolları ve pankreas) 2.kan tetkikleri: a.hemogram b.kan bilirubinleri c.alkalen fosfataz d.ast,alt e.amilaz ve lipaz yapılması uygun olur.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam, bugün karın ultrasonu yaptırdım birşey çıkmadı ve safra kesemde düzelmiş yanlız karın ağrım devam ediyor kan alındı crp 100 çıkmış wbc 12 sedimentasyon 5 çıktı idrarda temiz sadece 1.2 eritrosit 1 2 lokosit görüldü diyor yanlız enfeksiyon çıktı bu neyin nesi hocam öncekinde 8 çıkmıştı crp simdi 20 lik dişimde hafif iltihaplanma var yamuk çıkıyor oda artırmış olabilir ama ultrason görevlisi birşey olsa ilaçlı tomografinizde herşey daha net çıkardı dedi çözemedim yorumunuz nedir ? Ne yapmam gerekir

  • Doktor Cevabı:

    Ultrasonun temiz çıktığına göre üzerinde durma,dişe bağlı olarak bazı tetkiklerin yüksek çıkmış olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam raporda sadece şu var yoğun intestinal gaz distansiyonu yazıyor ultrasonda bunun sebebi nedir ?

  • Hocam pataloji sonucum çıktı. TANI KRONİK GASTRİT KRONİK İNFLAMASYON +++ Nötrofilik aktivasyon ++ ATROFİ - İNTESTİNAL METAPLAZİ - PAS ALCİAN BLUE HELİKOBAKTER PYLORİ +++ GİEMSA LENFOİD FOLİKÜL + LENFOİD AGREGAT - SYDNEY KLASİFİKASYONU Şeklinde yorumlamanızı rica ederim. İyiki varsınız hocam hiçbir karşılığı olmadan bıkmadan cevaplıyorsunuz varlığınız daim olsun.

  • Doktor Cevabı:

    Midende helikobakter piloriye bağlı tedavi edilebilir gastrit durumu mevcut,endişe etme tedavini mutlaka yaptırt,geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akciğer yüksek çözünürlük bt incelenmesi.

    Merhaba, akciğer bt sonucum bu şekildedir. anlayabileceğim şekilde yorumlayabilirmisiniz? parakardiyak komşulukta atalektatik lineer dansite artışları mevcuttur. karaciğerde yağlamaya bağlı dansite kaybı mevcuttur. teşekürler. saygılarımla.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar batın usg sinde garade 2 kaç yağlanması cıktı yapılan kan tahlili sonuçları açlık glukoz :101 hba1c: 5.74 trigliserid 77mg gel kolestrol :40.0 mg ürik asit 4.59 mg alt :17 ast :16 yaş 27 90 kilo yum hocam bu yağlanma düzelir mi ilaç felan vermediler bana yoksa nash siroza doğru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam teşekürler peki bu kara ciğer yağlanmasından kurtulabilirmiyim bu yağlanma kötüye gidermi nash olurmuyum daha sonrası siroz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğerde hipodens lezyon tehlikeli mi?

    Mrb hocam 2 gün önce şiddetli yan agrısı, karın ağrısı ve kusma ile acile gittik. bt sonucunda karaciğer sol lob medial segmentte yaklaşık 9 mm keskin sınırlı hipodens lezyon mevcuttur. karaciğer sağ lob posterior inferior subsegmentte subkapsüler alana lokalıze yaklaşık 16mm çaplı portal venöz fazd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek sonrası halsizlik

    Hocam merhaba yemek yedikten sonra mide bulantısı aşırı halsizlik yaşıyorm gastroenterit kolit enfeksiyonu geçiriorum onunla alakası var mıdır en son kontrolde kan tahlilleri ve gaita temiz çıktı neden olabilir hocam yorumlar mısınız şekerim normal

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekür ederim hocam bende insulin direncine bağlı mi kc yağlanması oluşmuş insulin direnci bağlı olmuşsa napabilirim kilo vermek, spor ,egzersiz yapmak zayıflamak şekere dikkat etmek ve kilo yu korumak bunlar uyarsak bu hastalığı yenebilirmiyim yapıl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik olabilir mi?

    Merhaba hocam ben adet tarihimin başlangıcından 9 gün sonra sevgilimle ilişkiye girdim. içeriye boşalma olmadı fakat ben emin olamadığım için yarım saat içerisinde ella ertesi gün hapı aldım. ovulasyon takviminde hamilelik riskinin düşük olduğu bir gün olduğunu söylüyor. acaba hamile kalır mıyım? bi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sedimantasyon yuksekligini

    Sayin muamner hocam ben 2018 yilinda sedim65 crp19 ciktigindan bana caoada orf dr ct pet yaptirdi malignitele uyumlu fgd tutulumu saptanmamistir.hocam 2019 yilinda sodyum dusuklugunden kinusma bizuklugunu oldu hastaneye yaptim hocam orda butun ne varsa tahlilerim yapildi irdada sedimantasyon 80 crp...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast yüksekliği?

    Hocam merhabalar rahatsız ediyorum tekrar kusura bakmayın. en son otoimmun karaciğer hastalıkları yönünden alt yüksekliğinin araştırılmasını söylemiştiniz. asma, ama, ifa değerleri bakıldı hepsi negatif geldi. bu arada alt değerim sınıra kadar düşmüş. tam normalin üst sınırı seviyesinde. idrarda 24...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil hocam lütfen hepsini okuyun

    Hocam tamam çok sağolun diyet egzersiz kilo verme ile gizli şeker düzelir mi yaşım 20 akş 105 matofin kullanmama gerek varmi doğal yolla kirabilir miyim direnci

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlar hakkında bilgi almak

    Hocam merhaba siyah dışkılama ishal mide ağrısı ile dahiliyeye gittim tahlilerde gaita kan pozitif karaciğer enzim yüksekligi alt101 ast 59 demir eksikliği 46 çıktı enfeksiyon olduğunu söyledi. doktorum metaospanmly flagy raneks çipra yazdı teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış doktoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlar hakkında bilgi ?

    Hocam merhaba siyah dışkılama ishal mide ağrısı ile dahiliyeye gittim tahlilerde gaita kan pozitif karaciğer enzim yüksekligi alt101 ast 59 demir eksikliği 46 çıktı enfeksiyon olduğunu söyledi. doktorum metaospanmly flagy raneks çipra yazdı teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış doktor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kullandığım ilaçlar hakkında ?

    Hocam merhaba mide ağrısı şikayeti ile meteospasmly flagy raneks çipra kullanıyorum karaciğer enzim yüksekliği ve demir eksikliği mevcut doktor teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış hocam sorum şu kullandigim bu ilaçlardan hangisi sersemlik bayilcakmis gbi bacaklarda karıncalanma ba...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uykuda terleme

    Hocam ben 18 yaşındayım ve her gece uykudan sonra terleme şikayetlerim var sabah kalkınca hemen atletimi değiştirmek zorunda kalıyorum doktora gittim kan testleri ve hormon testleri yapıldı ve herşey normal çıktı batın usg de çekildi karaciğer dalak falanda normal doktorum birşeyin yok diyip beni gö...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik diskida kan antibiyotik

    Hocam.merhaba göbek bölgesi agriisi için doktora gitmiştim doktor bna flagy raneks meteospasmly çipra yazdı siyah dışkılama var dışkıda kan pozitif çıktı doktor aspirin içtiğim için midemi kanattigimi söyledi hocam ayrıca karaciğer enzimlerim normal değerlerin tam iki katı çıktı alt 100 ast 59 ( ta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x