Hocam endoskopi raporumu acıklarmısınız korkulacak bi durum varmı?

  • z line 40 cm de geçildi.mukoza renk ve görünümü normaldi.kös kapanması zayıf ve gecikmeli olarak izlendi.kardiya korpus antrum ve pilor incelendi.mukoza kardiya korpusta ödemli görünümdeydi.retrofleksiyonda fundusta ödemli olarak izlendi.yine retrofleksiyonda kösün endeskopu iyi kavrayamadığı ve kardiyanın özefaguslümenine prolabe olup spontan redükte oldugu izlendi.pilor santralize ve forme görünümdeydi.duodenum bulbus ve ikinci kıta incelendi.bulbus forme mukozası nolmal görünümdeydi.postbulber bölgede patoloji izlenmedi. tanı:KÖS YETMEZLİĞİ+KARDİYAÖZEFAGEAL PROLAPSUS+KARDİYA VE KORPUSTA ÖDEMLİ GASTRİT(PROLAPSUSA BAĞLI MEKANİK İRRİTASYON) HOCAM DOKTOR AMELİYATTAN BAHSETTİ TEK ÇARE CERRAHİMİDİR.KORKULACAK Bİ DURUM VARMI? SAYGILARIMI SUNAR İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM

  • Doktor Cevabı:

    Hiatal herni dediğimiz mide fıtığı tanımlıyorsunuz gökhan bey. ilk aşamada diet ve uygun ilaç tedavisinin zorlanması gerekiyor. çünkü cerrahi sonrası uzun vadede sonuçlar yüz güldürücü olmayabiliyor. ameliyat dışı tedavinizin çok ayrıntılı planlanması şart. raporlarınızla birlikte 1-2 gün zaman ayırabilirseniz biz müdahil olalım. tam bir tedaviye rağmen sıkıntı sürerse zorunlu olarak ameliyat yönüne gideriz. bu, hızlı verilecek bir karar değildir. sevgiler... doç. dr. sezai leventoğlu **** **** twitter.com/dr. sezai leventoglu (312) 2854700 (0533) 6025098 (sekreter mobil tel) (0532) 4461522 (kişisel cep)

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ibs miyim?

    Merhaba. biraz uzun olabilir. kusura bakmayın. yaklaşık 3 ay önce tuvaletimi tam yapamama, keçi pisliği şeklinde yapma gibi semptomlar ile gastroenteroloğa başvurdum. ultrason, kan tahlilleri ve kolonoskopi yapıldı. ultrason normaldi. kolonoskopide 1 adet tübüler adenom saptandı 2mm büyüklüğünde....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bağırsak hastalıkları

    Hocam ya ben yutkunma güçlüğüde yaşıyorum katı gıda yerken göğüs aramda hissediyorum birde başıma bu cıktı. inşallah korktuğum başıma gelmez hocam :(((

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cıvık dışkılama ve gaz

    İyi günler hocam 27 yaşıdan erkek bir hastayım bundan yaklaşık 2 ay kadar önce ani dışkılama isteğiyle dışkılamam oldu ve gaitanın püre şeklinde ve açık renkli olduğunu fark ettim daha sonra geçer diye bekledim ama karında kramp ve gaz şikayetlerimde başladı özellikle sabahları sürekli bağırsaklarım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bağırsak hastalıkları

    Hocam aslında son aylarda 3 5 kilo verdim.karin ağrılarımda devam ediyor. herşey üst üste geliyor malesef. tam iş buldum çalışıyorum dedim ama hastalıklar cıktı. çok korkuyorum ama mecbur yaptırıcam kesin patolojiye parca gönderirler ve o sonuçlar gelene kadar doktora gösterene kadar neler yasıcam....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bağırsak hastalıkları

    Hocam merhabalar. hocam yine ben serkan, hocam ben 4 yıl önce kolonoskopi yaptırdım. bağırsak dolanmış dendi açtılar. hocam 4 aydır karın ağrım var ama haftada bir kere oluyor sürekli değil hocam. yaklaşık 2 hafta önce dışkıdan sonra peçete de taze kan geldi. hocam son zamanlarda gece uyurken mid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide yanması ve ağrı

    Merhaba fatih bey, 20 yaşındayım. fazla acı tüketen birisiyim. baharatları ve biberleri sıkça yemeklerim de kullanıyorum. kendimi bildim bileli yiyorum. fakat yaklaşık 1 haftadır yemek yedikten sonra mide boşaldığı zaman midemde yanma ve ağrı oluyor. rennie tarzı çiğneme tabletleri ve ılık süt ile d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Hocam selamlar, babam 47 yaşında. değerlerini demir eksikliği açısından yorumlayabilr misiniz? eritrosit (rbc) 5.25 x10^12/l 4.2 - 5.6 trombosit (plt) 218 x10^9/l 150 - 400 hemoglobin (hb) 15.4 g/dl 13.1 - 17.2 lökosit (wbc) 8.01 x10^9/l 4.5 - 11 hematokrit (%) 46.3 % 39 - 50 ortalama eritrosit hacm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastroskopi raporu

    Saygıdeğer hocalarım yaklaşık bir aydır annem yutkunma güçlügü çekiyordu. bugün endoskopi yapılıp parça alındı. incelenmek üzere patolojiye gönderildi. gastroskopi raporunda şöyle yazıyor açıklaması nedir? servikal özagafusta ön kesici dişlerden itibaren 17-18 cm'de yaklaşık 1 cm çapında tümoral lez...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide yakınmalarına karşın sorun görülmemesi

    Merhabalar hayri bey, bundan üç ay önce tüm vücutta yanma, çarpıntı ve terleme ile acile gittim. öncesinde mide problemim vardı. kalple ilgili sorun yoktu. sonrasında dahiliye uzmanınca yapılan kan, ultrason ve idrar tahlilleri neticesinde b12 eksikliği çıktı. hap kullandım. bugün gastroentereloji’d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yemek sonrası hırıltı

    Hocam merhaba yemekten sonra içimden özellikle sağ tarafımdan birşeyler sökülüp geliyor gibi hırıltı oluyor 4-5 nefeste o hırlıtı gidiyor ve gün içinde yemek haricinde bir daha olmuyor. doktor pantpas vermişti yemekten 1 saat önce içiyorum fakat her zaman işe yaramıyor içsem bile olabiliyor.özellikl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek sonrası hırıltı

    Hocam merhaba yemekten sonra içimden özellikle sağ tarafımdan birşeyler sökülüp geliyor gibi hırıltı oluyor 4-5 nefeste o hırlıtı gidiyor ve gün içinde yemek haricinde bir daha olmuyor. doktor pantpas vermişti yemekten 1 saat önce içiyorum fakat her zaman işe yaramıyor içsem bile olabiliyor.özell...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hyplori ve gastrit

    Öncelikle merhaba hocam yaşım 24 üç yıl önce endoskopi olmuştum midemde lenfoid agredad + çıktı hyplori +++ yoğun çıktı ve kronik gastrit çıkmıştı üçlü tedavi verdiler fakat beşinci güne kadar zor kullandim acillik oldum bırakmak zorunda kaldım bir ay sonra iki gaita testi yaptırdım negatif çıktı i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide yanması

    Merhaba hocam kızım 14 yaşında uzun süren mide yanması şikayetiyle endoskopi oldu.endoskopi sonrası kulandığı mide koruyucu ve diğer antibiyotik ilaçarın faydasını göremedik.ailede de mide hastalığı var.kızımda helikobakteri olduğunu söyledi doktoru.patoloji sonucunu birde siz yorumlarmısınız tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fıtık ve boğaz reflüsü şikayetleri

    Hocam gastroskopi yaptırdım ve sonuç antral gastrit + reflü özofajit (los angeles a). alınan biyopsi sonucuna göre de hipertrofik gastrit var ve helicobacter pylori görülmedi. yaklaşık 5-6 aydır her gün 4 defa gaviscon şurup içiyorum bunun yanında proton pompa inhibitörü kullanıyorum ancak pek bir d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ağrı

    Eşimin 10 güne 15 güne midesinden safra kesesine dogru çok şiddetli bir ağrı oluşuyor ağrı oldugunda rengi sararıyor gitmedigimiz dr kalmadı bir netice bulamadık yardımcı olabilirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x