Hocam ders için bilgi

  • Hocam selamlar bi kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim 1. pfo ve asd arasındaki fark nedir 2. sektum tip küçük asd hermodinamik önemi yok derken ne demek isteniyor hocam 3. Bi vucutta hem pfo hem asd bulunabiliyor mu? Sorularıma yanıt verirseniz çok sevinirim hocam kolay gelsin iyi günler

  • Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    Kardiyoloji

    1. pfo ve asd arasındaki fark nedir ---asd septumda delik--pfo sadece zarlar arasi tunel sabit delik ve gecis yok 2. sektum tip küçük asd hermodinamik önemi yok derken ne demek isteniyor --- sistemik ve pulmoner (küçük dolasim) arasindaki şant (geçiş orani ) düşük. delik kucuk az kan geciyor bu kalbi yormuyor akciger basinci normal 3. bi vucutta hem pfo hem asd bulunabiliyor mu?-- hayir ama asd bazen isvicre peyniri gibi cok delikli olabilir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam peki bi tanı var Sektum küçük tip asd Tünel tip pfo bu nedir açıklar mısınız hastada pfo mu var asd mi var ?

  • Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    Kardiyoloji

    Pfo da sadece valsalva yanı karın ıcı toraks ıcı basıncı artıtınca tunel acılır ve gecıs olur asc de sabıt kucuk delık gecıs var

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipertrofik kardiyomiyopati

    Eko raporunu email adresinize gönderdim .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Arveles bir zararı olur mu korkuyorum

    Hocam ben adetine 7 8 gün varken 2 tane arveles içtim adet günüm geldiğin de test yaptım pozitif cıktı. arveles c grubu ilacmis korkuyorum bebeğe bir şey olcak diye şuan 6+6 haftaligim kalp atışını duymaya gidicem 2 gün sonra bebeğe bir şey olmusmudur

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrısı

    Hocam merhaba.22yaşındayım ve panik atak hastasıyım dün doktor mide ağrım için esopro 40mg ilaç verdi.kullandıktan sonra göğüs ağrısı ve kolumda uyuşma oldu.bu ilacı tek bir kullanımda kalp krizine vb. şeylere neden oalbilir mi ?yoksa ben herzaman ki gibi kuruntumu yapıyorum? cevap verirseniz çok s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemanjom tüm usg

    Hocam çok teşekkür ederim. şimdi daha geçmiş usg işlemlerine de baktım. 17.05.2018 normal sonuc.27.05.2020 deki usg de yine normal .en son yapılan kan tahlillerinde alt 34 normal ast 56.41 referans (0 - 41 ) .total kolesterol 189 (50-200) hdl 40 dldl 135 (130-159 sinir deger) trigliserid 164 ( 30 -...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kadranda agri

    Sayin degerli hocam benim solatkadramda agri oluyor sanki kemigimde donerken agri bide yataktan kalkarjen yani hareket ettigimde oluyoragri oluyir hocam kan kanseri olabilirmiyim akciger timografi tum batin tomografi ekkem tomografi cektirdim bise cikmadi hicam bazen solsirtumada grciyor sagda buse...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjom tüm usg

    Hocam merhaba tüm abdominal usg yaptırdım.temmuz 2020 ve şubat 2021 ikisininde normal sınırlarda çıkmıştı sonuçları. 7 nisan 2021 de farklı bir hastanede yine usg yaptırdım şunlar yaziyor .karaciger kraniokaudal 148 mm olup konturları duzgundur .parankim ekojenitesi yağlanma ile uyumlu olarak di...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aort ve iliak kalsifik plak

    Sayin degerli hocam benim ilacli batin tomografide abdomial aort ve iliak arterlerde kalsifik plak izlenmistir bu tehlikeli bisemi saygilar

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Sarıca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertrofik kardiyomiyopati

    Saygı değer hocam merhaba 3.5 yaşında kızım var. obstrüktif hipertrofik kardiyomiyopati olarak doğdu. 3 aylıkken ameliyat oldu. takipleri devam ediyor. son eko raporunu göndersem durumuyla ilgili bilgi verebilir misiniz. sizin değerli görüşleriniz bizim için çok önemli. şimdiden tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas agrilari

    Sayin degerli hocam ben yataktan kalkar tak diye bise oldu ve sirtima agri girdi hocam sol tarafimda ama agri bazem sitnda bazen yan tarafa yurutyor hocam yataktan kalkarjen cok agrim olur bazen nefes aldirmiyir hocam akciger tomografi cekildi bise y yok kemik icinde cekilde bir se cikmadi tum bat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Infertilite

    Sayin kutay hocam, iyiki size bu website'si araciligi ile rastladim. sat: 3 mart ve 4 hafta & 6 gunluk beta-hcg degerim 1446 miu/ml. haftaya kesenin yeri ve kalp atisi icin ilk kontrol randevumu aldim. yazilarinizi okuyup dogal gebelik inancimizdan vazgecmedik.hatta doktorun tavsiyesiyle pahali...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Başımın arkasında kalp atışını hissediyorum

    Hocam selamün aleyküm başımın arka kısmında özellikle yastığa başımı koyunca kalp atışını hissediyorum hatta nerdese başımı sallıyor. buna ek olarak sağ kolumda sonradan güçsüzlük hissi var gibi. barda kaldırırken değilde yerine koyarken titreyerek koyuyorum böyle ağır birşey kaldırınca güç kalmaz y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psikolojim bozuldu

    Hocam lütfen bu soruma cevap verin. şimdi belki güleceksiniz. halime acıyacaksıniz fakat, internette gördüğüm ve okudugum bazi bilgiler sonucunda ve kiz arkadaşimin 5 6 gündür adetinin geciktiği için stres ve sikintidan butun vücudum titreyerek kalp çarpintisiyla hastaneye kaldirildim ve kimseye bis...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Marfan sendromu

    Merhaba yaşım 14 aort damarımda genişeme var ve göğsüm çökük bileklerim ince marfan sendromu olabileceğim düşünüldü ama genetik testlerde çıkmadı ve doktor bazı bulguların tutmadığını söyledi büyük ihtimal yok dedi ama göğsüm çökük ve aort damarım geniş marfan sendromu olabilir miyim ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hasan Bağcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın göbek ağrıları

    Hocam merhabalar. bı konuda yardım danisicaktim size hocam 4 5 aydan beri kronik göbek çevresinde ağrılarım mevcut bu süre içinde bir defa kanlı ishal gecrdim (sanırım amipli dizanteri) karaciğer enzim yüksekliği çıktı sonra flagy kullandım düzeldi tahliller de düzeldi dışkıda kan görülmedi ama ho...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kolda ve yüzde uyuşma kafada ağrı ve tuhaflık

    Hocam merhaba ben geçen hafta kolda damar atışı ve uyuşma şikayeti üzerine nöroloji doktoruna başvurdum. 2 mr çekildi. beyin mr temiz. servikal mr ufak yeni başlayan bir düzleşme varmış. bu iki mr sonucu çıkmadan yüzde uyuşma olduğundan ve kısıtlılık hissettiğimden dolayı acile başvurdum. difüzyon m...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x