Hocam,benim 2-3 yıldır tsh değerim 0,1-0,01 değerlerinde yani hep düşük.sin

  • hocam,benim 2-3 yıldır TSH değerim 0,1-0,01 değerlerinde yani hep düşük.sintigrafide nodül yok,hiperplazik troid bezi diye bir sonuç çıktı.ultrasonda sağ bez diğerinden büyük çıktı.T3-T4 hep normal.Anti-****,5 Bende polikistik over sendromuda var.Sürekli kilo alıyorum.çok çabuk sinirleniyorum.adetlerim düzensiz,nadir çarpıntı oluyor,cinsel isteksizliğim var,saçlarım çok dökülüyor.Dr.takip edeceğiz.Şuan birşey yapamayız diyor ve teşhisimide söylemiyor.Sizce ne yapmalıyım.TEŞEKKÜRLER..

  • Doktor Cevabı:

    Bu değerler gizli hiper tiroid olduğunu gösteriyor. ama kilo alma nedeniniz tiroidin bu değerleri ile tiroid olamaz. ama sinirlilik yapabilir. şikayetlerinizin bir kısmı tiroid yetmezliğinde görülenler ki sizde bu durum yok. bence bir endokrin uzmanı arkadaşımla görüşüp, uygun tetkik ve tedavi ile tamamen düzelirsiniz. sağlıkla kalın. op. dr. berkhan savaşçın

    tarihinde cevapladı.
  • hocam bu bendeki TSH düşüklüğü polikistik over sendomundan olabilirmi.Yani TSH ı baskılıyor olabilirmi.Endokrin uzmanıyla görüştüm tedavi veremeyiz şu durumda Çünkü T3-T4 hormonların normal dedi.Takip edeceğiz dedi.Ama benim troid bezimde büyüme vardı ve şuanda dahada büyüdüğünü hissediyorum.Sizce izlemem gereken yol nedir.TEŞEKKÜRLER

  • Doktor Cevabı:

    Tsh beyindeki bir bezden salgılanır ve tiroid bezi ile ilgilidir. polikistik overin tek başına böyle etkisi olmaz. mutlaka tiroid ile ilgili bir durum olması gerekir. takip edilmesi doğru, ama bu takip sırasında hormanları sık kontrol edip ilaç kullanılabilinir. 3 ayda bir ft3, ft4,tsh ve tiroid ultrasonu ile sıkı takibe alıp duruma göre değerlendirmek en doğrusudur. sağlıkla kalın. op. dr. berkhan savaşçın

    tarihinde cevapladı.
  • hocam sorularımıza sabır ve itinayla cevap veriyorsunuz.Teşekkür ediyorum.Hocam yukarıdaki sorumun devamında şunu sormak istiyorum.Benim 4 yaşında biroğlum var ve ben ikinci çocuğu istiyorum.TSH değeriyle (en son T3-T4 normal değerlerinde TSH =0,21 düşük ) hamile kalmamda ve çocukta problem olurmu yoksa tedaviye başlanılmasımı gerekir.TEŞEKKÜRLER

  • Doktor Cevabı:

    Hamileliğe engel bir durum yok. ancak hipertiroidi için propycyl veya benzeri ilaçlar kullanıyorsanız, hamile kalmayın. bu ilaçları kesmek gerekir. bu nedenle tiroid ile ilgili ilaçlarınız ile beraber bir doğum uzmanı arkadaşıma giderek önerilerinizi almanız iyi olur. tiroidin bu durumu hamileliğe engel değildir. sağlıkla kalın. op. dr. berkhan savaşçın

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları


.
x