Hivvvvvvvcik

  • selam fatih bey 1-)4-5 sene önceki ilişkilerde hiv enfektesi olsa bu bugünki anti hiv tahlilinde cıkarmı ? 2-) en bir ilişki yasadım virüsün vucuda girme olasılığı ve yerine göre antikor olusumu uzar mı ? 3-) ilişkimden 21. gün ve 51. gün anti hiv testi fakğlte hastanesinde yaptırdım negatif geldi vücüdumda hiv yok kesin diyebilirmiyiz belirtide yasadım cevaplarınız icin simdiden tesekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Hiv'a karşı antikor oluşumu 4-5 yıla kalmaz, normalde 3 ay içerisinde gerçekleşir. virüsün vücuda girme yeri, şekli, yolu; giren virüsün miktarı vb. faktörler antikor gelişim süresini sadece minimum ölçüde etkiler. yani antikor cevabı üzerinde sadece birkaç günlük bir etkisi olabilir bunların... aldığınız negatif sonucu, 3. ayın sonunda teyit ettirip konuyu kapatabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam 79. gün sonuc negatif acaba bu xamana kadar antikor olusumu olmamışmıdır kafam karıstı

  • Doktor Cevabı:

    Yukarıda da söylediğim gibi, 90. günde test yaptırıp konuyu kapatın.

    tarihinde cevapladı.
  • merhaba 118 gün üstüne anti hiv testini fakülte hastanesinde tekrarladım ve sonuc negatif geldi acaba karsındaki kişi hiv ile enfekteli ise de 3 ay yeterli bir süre mi yoksa 1 sene icinde tekrarlama gerekli mi artık test yapmaya gerek varmı


Kars Biyokimya Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gelişim geriliği

    6.5 yaşındaki kızım 20 kilo 111cm 2018 de tüm testleri temiz çıktı ancak doğduğundan beri hep yüzde 3-10 dilimde yer aldı.cok yavaş yiyor ve resmen agzindaki lokmayı unutuyor.yemek secmiyor.boyu uzar mi ben 13 yaşımda regl oldum bunun 3 ay öncesi belimden ameliyat oldum 148boyum baba 168 o da ergenl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sertleşme sorunu

    Merhabalar hocam netten rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın bir sorum olacak ben okbden dolayı 2 yıl anfranil antidepresan kullandım bende sertleşme sorunu yaptı hiç bir şekilde ereksiyon olmuyordu tahliller hep temiz çıktı hormon kan idrar testesteron ve digerleri .sonra ilacı 9 aydır bıraktım şu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Benli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kadın hastalıkları ilgili

    Merhaba hocam, 1 yıldır evliyim hamile değilim, yaklaşık bir aydır idrar yaparken ağrı ve yanma gibi şikayetim var aynı zamanda sık sık idrara çıkma hısı var birde genital bölgede yanma, kaşıntı ve vulva bölgesinde kızarıklık bulunmaktadır. bir kaç aydır beri adet öncesi 3 gün kahverengi akıntı oluy...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Feza Burak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kürtaj sonrası adet kanaması

    Hocam allah razı olsun gerçekten çaresiz durumdayım durumum ve vaktim elverirse gelmek isterim kontrole :( gebelikten yaklaşık 3 ay önce yapılan tahlillerimi buldum hormon değerlerim progesteron:0,48. lh:14,57. prolaktin:42.50. östrodiol e2: 44.24. tsh:3.612. fsh:36.66 testesteron:37.06 çıkmış bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tsh

    Hocam kolay gelsin 3 aylık bir kız bebeğim var. doğumundan 1 ay sonraki tahlilinde -tsh 11.12 - free t4 1.01 -free t3 3.26 çıktı. 2. ay tahlillerinde -tsh 9.52 -free t4 0.95 - free t3 2.98 çıktı. 15 gün sonra tekrar tahlil yaptırdık. - tsh 12.14 - free t4 0.94 - free t3 3. 41cikti. topuk kanında bi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Varikosel ameliyatı sonrası

    Merhaba, 1 ay önce sol varikosel ameliyatı oldum ve sol testisten epididim kisti alındı.ameliyat sonrası herşey iyiyken, 13 günde hafif bir zorlama sonucu sol testiste ağrı ve hassasiyet oluştu. bu ağrı ve hassasiyetle birlikte, ereksiyon sorunu da yaşamaya başladım. kendi doktoruma 2 defa sikayet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sertleşme sorunu

    Merhabalar hocam netten rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın bir sorum olacak ben okbden dolayı 2 yıl anfranil antidepresan kullandım bende sertleşme sorunu yaptı hiç bir şekilde ereksiyon olmuyordu tahliller hep temiz çıktı hormon kan idrar testesteron ve digerleri .sonra ilacı 8 aydır bıraktım şu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Topaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglin 2. günü hormon tahlili

    Kutay bey merhabalar, ben 23 yaşındayım, 160 boyunda,48 kilodayım. 9a 6 civarlarında hipotansiyon hastasıyım. 12 haziranda, reglimin 2. günü, tok karna verdiğim hormon test sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. progesteron 1,15. luteinizan hormon ( lh ) 9,86. prolaktin 11,57. tiroid stimulan ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sertleşme sorunu

    Merhabalar hocam netten rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın bir sorum olacak ben okbden dolayı 2 yıl anfranil antidepresan kullandım bende sertleşme sorunu yaptı hiç bir şekilde ereksiyon olmuyordu tahliller hep temiz çıktı hormon kan idrar testesteron ve digerleri .sonra ilacı 8 aydır bıraktım şu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliği

    29 yaşındayım. adetimin 3.günü kan tahlili verdim. sonuçlarda problem var mı? bekarım. lüteinleştiren hormon (lh) 4,86miu/ml fsh 4,96 miu/m tsh 1,729 µiu/ml0,27 - 5,1 estradiol 26pg/ml prolaktin 17,02 ng/ml1,4 - 25 serbest t3 3,11pg/ml1,45 - 4,6 serbest t4 1,07ng/dl0,8 - 1,8

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodulü ve tsh

    Miray hanım merhabalar.ben 23 yaşındayım, 9a 6 civarlarında hipotansiyon hastasıyım, 48 kiloyum. boğazımdaki yutkunurken takılma hissi nedeniyle dahiliye doktoruna gittim. tahlil ve tiroid us sonuçlarım şu şekildedir: tiroid boyutları normal. parankim ekosu inhomojendir. hafif fibrotik değişiklikler...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Miray Sekkin Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testi bilgisi

    İyi günler inegöl sen dr selahattin saylık tarafından size yönlendirildim. kızım 2 yaşında ve 8.7 kilo. tahlilleri yapıldı. sorun çıkmadı. hormon testi hakkında iletişim kurabilir miyiz?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Azoosperm & genetik ve hormon değerleri

    Hocam eşim azoosperm hastası, eşimin genetik test sonucu şu şekilde çıktı. azfa azfb azfc bölgelerine yönelik sts primeleri ile bu bölgelerdeki delesyonların %95 inden fazlasının saptanabileceği öngörülmektedir. incelenen bölgelerde delesyon saptanmamıştır. hormon tahlilleri ise fsh 4.75 lh 3.95...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koyu yeşil dışkı

    Ben hormon düzenleyici ilaçlar ve insülin direnci için ilaç kullanıyorum kullanmaya başlayalı dışkımın rengi değişti koyu yeşil renkte şuan bu normal mi yoksa bir sorun mu var anlamına geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin kisti

    Merhaba hocam yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden cok teşekkürler 🙏 1 buçuk sene önce ara sıra olan baş dönmesi sebebiyle beyin emarı çektirdim pineal gland lojunda 12 mm kist yazıldı içim rahat etsin diye 1 hafta sonra özel bir hastahanede emarı tekrar çektirdim ordada virchow robin boşluğu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aybars Akkor

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x