Hıv ve cybh testim

  • İyi günler hocam kusura bakmayın pskolojik tedaviye basladım bu süreç beni cok etkiledi 3 ay sonra düğünüm var lütfen yardımcı olun öncelikle 110ncu günde hıv ve hepatitler hariç hpv hsv vdrl genore hepsine bakan pcr testi oldum hepsi negatif geldi hıv ve hepatitler içinde 51nci gün elisa 68-92-96-102-115-130-141-165te toplam 9 test oldum hocam sonucum şu şekilde P24antijen=0,00 negatif Hıv1/2antikor=0,08 negatif Elfa yöntemi ile çalışılmıştır. Hbsag=0,39 negatif Anti hbs=63 pozitif Anti hcv=0,04 negatif Vdrl=negatif Hocam 165nci gün yaptırdım bu testi hıv duo ultra sonucuma artık kesin diyebilir miyim toplamda 10 kez oldu şüpeli ilişkiye gelirsek hayat kadını değildi ve hakkında iyi şeyler duymadım bircok belirti yaşadım pakolojik mi bilemem ilişki korunmalıydı falat kondomda kan olması telaşlandırdı kondomda delik hiçbsey yoktu kısa bir öpüşme ve korunmadan cok kısa oral oldu hocam 3 ay sonra düğünüm var pskolojim alt üst oldu boynumda lenf şişliği var dr önemli değil dedi reaktif en büyüğü 19*7 mm dışardan belli olmuyor ilaç kullanmadım ensemdeki halen duruyor boyutu 10*4mm hocam kesin olarak konuyu kapatayım mı ve son olarak cmv ebv ıgm^ler negatif igg^ler pozitif kusura bakmayın cok uzun oldu lütfen yardımcı olur musunuz hocam şimdiden teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Kesinlikle konuyu kapatıp hayatınızı devam edebilirsiniz. lenf bezleri de bir çok insanda var. en sık nedeni de diş, diş eti ve boğaz enfeksiyonlarıdır. bir ömür sürecek mutluluklar diliyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok teşekkür ederim saygı değer hocam ultrasonda lenf reaktif cıktı doktor önemli değil zamanla iner dedi cok büyükte cıkmadı cipro ilaç verdi hocam yarın 175nci gün elisa olcam haftaya 182nci gün hıv duo ultra olacam ankarada düzen labaratuvarında onlarda negatif gelince kesin diyeblirim dmi artık düzen 165teki aonucuma kesin bidaha olma dedi ama 180 aklıma yer etti

  • Doktor Cevabı:

    Içiniz rahat olacaksa yaptırın. ama bu son olsun artık. reaktif lenf bezi büyümesi de önemsiz büyümedir.konuyu kapatın ve hayatınıza devam edin. yoksa bu konu sizde takıntı halini alacak.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok teşekkür ederim saygıdeğer hocam iyiki varsınız bugün labaratuvara gittim sana test yapmayalım çayımızı iç istersen tam kan bakalım lenf için dediler baktırdım ve zorla hıv baktırdım 175nci gün negatif cıktı sizde kesinlikle hıv yok dediler 0,023 negatif yazıyordu hocam tam kan testinde wbc lenfosit mono hepsi normal değer arasında cıktı sadece mpv 1 değer altı cıktı nötrofilde 1 değer üstü cıktı cok anlamlı değil ve trobositlerin olsun wbc olsun tam aralıkta bir sorun yok tam kan testinde dediler lenf içinde ciproyu kullan gecmese ultrason ama önemli bsey yoktur belkide yag bezesidir dediler dışardan belli olmuyorda hocam son kez yorumlar mısınız değerli hocam cok teşekkür ederim iyiki varsınız

  • Doktor Cevabı:

    Bahsettiğiniz normal dışında çıkan değerlerin tıbben önemi yoktur.lenf bezlerinizi de 6 ayda bir kontrol ettirin herhangi bir büyüme var mı diye ( ama bu durumun hiv hastalığı ile ilgisi yok). reaktif lenf bezi büyümesi bir çok insanda olan ve biz doktorlar açısından önemsiz olan bir büyümedir. cipro iyi bir antibiyotiktir. kullanabilirsiniz, ama lenf bezlerinizde küçülme olmayabilir. dediğim gibi biz bu tarz büyümelere önem vermiyoruz.hiv açısından da kesinlikle temizsiniz. sağlıkla kalın.

    tarihinde cevapladı.
  • Wbc=8 4-10 Lym=1.6 0.9-3.2 Mono=0.7 0,3-1.5 Gran=5.7 1.2-8.8 Lym%=20.9 15-48 Mono%=7.8 4-15 Gran%=71.3 H 39-70 Rbc=5.27 4.1-5.9 Hb=15.3 13-17 Htc=46.9 38-50 Mcv=89 78-100 Mch=29 26.5-33.5 Mchc=32.6 32.2-35.1 Rdwr=13.5 11.5-15.6 Plt=305 150-400 Pct=0.22 0.01-99.9 Mpv=7.4 L 8-11 Pdw=10.8 0.1-99.9 Rdwa=71.3 0.00-99.0 Lpcr=11.3 0.00-99.0 Hocam tam kan testim bu şekilde gran ve mpv normal aralıkta değil diğerlerin durumuda iyi midir? EBV VCA/EA IgG=3.47pozitif EBV EBNA IgG=3.69pozitif EBV VCA IgM=0.00negaitf CMV IgM=0.20negatif CMV IgG=49pozitif 175nci gün testimde şu şekilde hocam Anti Hıv(1+2)=0,023 negatif 0-0,450 165nci gün testimde P24antijen=0,00negatif Hıv1/2antikor=0,08negatif Hocam sonuclarım bu şekilde doktor cmv ve ebv atlatmıssın bu kötü bsey değil ıgg pozitif olması toplumda yaygın kesin olarak hıv negatifsin dedi ve kan sonuclarına göre o lenfinde önemli bsey olcagını düşünmüyorum dedi ultrasonada baktılar bundan önceki kan değerimde mono bir değer yüksekti o düzelmiş netrofil bir değer üstü cıkmış bu cok önemli değil dedi bir değere hocam ve crp bundan önce normal sınırdaydı üst sınıra yakındı ama normaldeydi şimdi bu ctesi günü 182 gün olacak düğünümde varya doktorun dediği gibi gayet sağlıklımıyım ve son olarak son kez hepatit c ve hıv baktırıp konuyu tamamen kapatıyorum içim rahat bir şekilde düğün hazırlıklarına başlayabilirmiyim

  • İyi günler hocam şüpeli durumdan sonra 182nci gün son kez test oldum sonuclarım şu şekilde P24antijen=0,00negatif Hıv1/2antikor=0,09negatif Anti hcv=0,04negatif Hbsag=0,39negatif Anti hbs=63pozitif Vdrl=negatif Hocam karşıdaki kişiyle konustum durumu anlattım hayat kadını fln değildi cok eşliydi ama dün 189ncu gündü oda test oldu sonucu şu şekilde P24antijen=0,00negatif Hıv1/2antikor=0,07negatif Anti hcv=0,04negatif Hbsag=0,54negatif Anti hbs=2

  • Saygıdeğer hocam öncelikle burda en güncel cevap veren hocalardansınız ve gerekcisiniz tutarlısınız size teşekkür ediyorum iyiki varsınız hocam eğitim aradtırmaya profa gittim ücretli olarak ankarada kbb için ultrason boğaz kültürü ve kan testleri yaptı hocam ultrasonda lenf bezleri büyümüştü boğaz kültürü normal boğaz florası diye geldi tam kan testimde hepsi normal aralıkta geldi lenflerim için ilaca gerek yok dedi 3 aydır şiş olmasına ragmen 30*11mm fln civarlarında hep dediki reaktif lenf nodu ve hulisleri seçilen içerisi görünüyor iltihap yok reaktif etrafında lezyon nodül yok görünümü yuvarlak değil uzun yani biopsiye gerek bile yok dedi geniz eti varmış ona biopsi yaptı sadece hıv hepatitler yaptı hepsi negatif geldi kötü hcbseyin yok sadece cok sigara içiyosun ve faranjitin var bunlar bile boğazı etkiler dedi hocam birde mono 4-8 arası olması lazımken 7.93 geldi eritrost 3-5.2 gelmesi lazımken 5.1 geldi birde wbc 4-11 gelmesi lazımken 9.5 geldi doktor sorun değil lenfositlerin fln hiç bir anormallik yok gayet sağlıksın dedi doğrumudur artık hayatıma bakıyorum hocam?

  • Kbb profta biopsiye gerek olmadığını cünkü ultrasonda lenfin reaktif oldugu hulisleri seçilen içerisinde iltihap bulunmadığını ve boyut olarak yuvarlak değil uzunlamasına olduğunu son olarakta hemogram olsun biyokimya testleri olsun kan değerlerinin normal olduğunu boğaz florasınında normal boğaz florası cıktıgından gerek duyulmadı kesinlikle yok denildi ve fazla içilen sigara toz durmadan lenflerin ellenmesi 8 ay önce çene kisti amalyatının sebep olabilceğini ve kesinlikle lenfoma olmadığını belirttiler ve son olarak hocam mono 7.93 geldi wbc 9.5 geldi diğer tüm kan sonucları normal aralıkta doktorun dediği gibi kesin olarak lenfoma yoktur diyebilirmiyiz doktoruma katışıyormusunuz eğitim araştırma


Antalya Enfeksiyon Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Cinsel yolla bulaşan hastalık

    Geçmeyecek bir şey değil ama değil mi ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ünal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv bulaşma riski var mıdır

    Hocam merhaba günlerdir aklıma kurcalayan bir sorum var cevaplayabilirsebiz çok sevinirim. bikaç gün önce sağlık ocağına kan tahlili in gittim. hemşire kan alınacak damarı bulmak için damarıma parmaklarıyla dokundu(gördüğüm kadarıyla ellimde kan falan yoktu). daha sonra kan alınacak yeri pamukla dez...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam düşmeyen sifiliz titreleri ve hiv’e etkisi hk.

    Hocam bir soruma cevap alamadığım için tekrar yazmak zorunda kaldım. bu arada cevabınız için teşekkürler hocam, sorum şu aslında; sifiliz bakterisine yakalanmam veya bu zaman içinde penisilin tedavisi almış olmam hiv veya hepatitler için test sürelerini etkiler mi hocam ? 161. gün hiv ve hepatitler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv şüphesi

    Mrb hocam şüpheli ilişkilerimden sonra 21 gün anti hiv negatif 27 gün anti hiv negatif 43 gün anti hiv negatif 55 gün anti hiv negatif 60 gün anti hiv negatif 72 gün üniversitesi hastanesi'nde doktorum yapılan testin 4 nesil olduğunu söyledi oda negatif başka test olmama gerek varmı hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Konuyu kapatabiliriz başka teste gerek yok demi hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Treponema pallidum total antikor testi - sifiliz

    İyi günler hocam şüpheli ilişkiden 48 gün sonra yaptırmış olduğum bir test var. testi il dışında bir tıp fakültesinde yaptırdığım ve çıkması çok 5 i bulduğu icin hekimin görüşünü alamamıştım. testin kağıttaki tam ismi ""troponema pallidum total antikor testi""" bu tpha testi mi oluyor. daha sonra si...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam düşmeyen sifiliz titreleri ve hiv’e etkisi hk.

    Hocam selamlar, birkaç konu hakkında görüşlerinizi merak ediyordum, aylar önce şüpheli bir ilişkim sonucu 4 kasım günü test sonucu ile bana sifiliz tanısı konuldu, ve birer hafta arayla 2.4’lük üç doz penisilin tedavisi aldım, bu arada belirtilerin hepsi kayboldu, döküntü vs yani. son penisilinden t...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hıv hakkın da bilgi edinmek istiyorum

    Merhabalar size başımdan geçen bir olaydan bahsedip ne yapıp ne yapmayacağımı öğrenmek istiyorum. 1 buçuk sene önce benim korunmasız ilişkim oldu benim hıv vürüsün nasıl bulaştığını bilmiyordum o zamanlar. ilişkiden 1 saat sonra biraz garip hissettim kendimi ve araştırmaya başladım ve hiv vürüsünü d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın bi konu hakkında soru sormak istiyorum cevablar iseniz mutlu olurum hiv için son test günü nezamandır kaçıncı gün testinden sonra değişmesi beklenmez riskli bi temasım oldu ilişki sonrsi 14 70 ve son 110.gun test oldum hiv hepatit vdrl idrar testi old...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sifiliz frengi ve antibiyotikler

    Hocam merhaba. ben şüpheli ilişkimden yaklaşık 2 yıl sonra 3 gün azomax ve 5 gün tetradox antibiyotiklerini kullandım. kullandıktan 2 hafta sonra cybh pcr testi oldum hepsi negatif. bu antibiyotikler sifilizi geçirir mi ? laboratuvar geçmeyeceğini zaten olsa testte çıkacağını söyledi. ama emin olama...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test süreleri

    Sayın hocam, riskli temas sonrası kendime yaptırdığım testler 110.günde hiv combo, hbs ag, anti hcv,vdrl rpr testleri negatif,,,, 186.günde yine kendime hiv combo, hbs ag, anti hcv negatif.... riskli temas sonrası 110.günde partnerime yapılan testler anti hiv, anti hcv, hbsag, vdrl rpr testleri nega...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sifiliz- treponema pallidum total antikor testi

    İyi günler hocam şüpheli ilişkiden 48 gün sonra yaptırmış olduğum bir test var. testi il dışında bir tıp fakültesinde yaptırdığım ve çıkması çok 5 i bulduğu icin hekimin görüşünü alamamıştım. testin kağıttaki tam ismi ""troponema pallidum total antikor testi""" bu tpha testi mi oluyor. daha sonra s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti hiv kemilimunes vb

    İyi günler hocam şüpheli ilişkiden 10 ay sonra anti hiv testi yaptırdım sonuç kısmında n

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Klamıdya testi

    Merhaba hocam bir sorum olacakti klamidya için hem uretral hem ıdrar ornegı vererek test yaptırdım negatif çıktı kan örnegı vererek test yapmaya gerek var mı degısen bır şey olurmu?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv hakkında

    Merhabalar doktor hanım nişanlımla 5 senedir birlikteyiz. tam birleşme yaşamadık hiç. sorum şu benim genital bölgemde kılların yoğun olduğu, dudakların üst bölgesinde sivilce benzeri bir şey oluştu. kıl kökü gibi görünüyor aslında içi beyazımsı ortasında ise nokta gibi 1 siyahlık var. baktığımda bat...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x