Hiv testi 43 gün...

  • Merhabalar Hocam Test olmuştum. Bu test sonuçlarım Cinsel temastan 42 gün sonra yapılan testlerdir. Efendim bir göz atarsanız çok çok mutlu edersiniz. Lökosit: 11,01 referance: 4,5-11 Eritrosit: 5,5 referance: 4,3-5,7 Trombosit: 244 referance: 150-400 Hemoglobin: 15,9 referance: 13,2-17,3 Hematokrit: 51,8 **** Ortalama Eritrosit Hacım: 94,2 referance: 80-99 Ortalama Eritrosit Hemoglobini: 28,9 referance: 27-34 Genel Hematoloji Ortalama Eritrosit Hemoglobin Kona: 30,7 referance: 32-37 Eritrosit Dağılım Genişliği: 12,6 referance: 11,5-14,5 Nötrofil: 67,7 referance: 40-70 Lenfosit: 24,8 referance: 20-45 Monosit: 4,6 referance: 3-9 ****,2 referance: 0-6 Bazofil: 0,4 referance: 0-1 Luc% : 1,3 referance: 0-4 Nötrofil Sayısı: 7,45 referance: 1,8-7,7 Lenfosit Sayısı: 2,73 referance: 1,5-4 Monosit Sayısı: 0,5 referance: 0,2-0,95 Eozinofil Sayısı: 0,13 referance: 0-0,7 Bazofil Sayısı: 0,04 referance: 0-0,15 LUC sayısı: 0,14 referance: 0-0,4 Ortalama Trombosit Hacmi: 8,7 ****,5-10,5 HEPATİT-HİV TESTLERİ HBsAG: 0,15 S/CO NEGATİF Anti Hbs: 0 mıU/mL Anti HCV: 0,07 S/CO Anti HİV 1+2: 0,17 S/CO Anti Hiv1+2 ile HIV P24 Antijeni değerlendirilmiştir. Lökosit VE Hematokrit değerleri yüksek hocam internette araştırmam göre Hiv pozitif hastalarda yüksek oluyormuş Lütfen hocam yorumlarsanız çok çok mutlu olacağım. İnanırmısınız bilmem 43 gündür kafayı yiyecem. Lütfen hocam Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum Saygılarımla İyi Çalışmalar

  • Doktor Cevabı:

    Lökosit değeriniz yüksek değil. üst referans aralığında. yüksek dememiz için 12.0-15.0 ve daha yüksek olmalı. hematokrit yüksek sayılır. değerlerin tümünü yorumlarsak kanlı canlısınız derim. bu sevinilecek bir şey. size önerim belirli aralıklarla kan verin. bu hem sizin kan hücrelerinizin sürekli yenilenmesini, kanınızın akışkanlılığının artmasını, bu vesileyle kanınızda hiv, hepatit gibi testlerin yapılmasını en önemlisi de bir hastaya hayat vermenizi sağlayacaktır.

    tarihinde cevapladı.
  • Tekrardan Merhabalar Hocam, Hocam öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim bir kaç tane daha sorum vardı. Size öncelikle ilişkimden bahsetmek isterim: Normalde korunmalı olarak devam ederken anal olarak devam etmek istemem den kaynaklanan ve ne kadar kayganlaştırıcı sürsemde Prezervatif ile girmemesinden kaynaklı 20 sn kadar ilişkim oldu. Daha sonra günün yorgunlugundan dolayı yorulmama ve bırakmam şeklinde oldu.Daha sonra eve gelip ve ilişki sırasında kadına sorup hayır kesinlikle kontrollerimi yaptırıyorum demesi ama neden korunmasız devam edelim dediğimde kabul etmesi benim aklıma geldi. Daha sonra evde araştırmaya başlamam ile her şey gelişti. Sonuç 20 güne Amerika ya gideceğim eğitim amaçlı piskolojik olarak çöküntüm ile devam ediyor. Biliyorum ki infect olduktan sonra 20 sn herhangi bir önemi yok. Benim sorularım şu şekilde hocam: Testlerim 11 gün: Anti-HİV:0,36 21 gün:Anti-HİV: 0,32 23 gün: P24 antijen: 0,00 HİV1+2:0,07 Elfa yöntemi ile çalışılmıştır. 32 gün: Anti-HİV: 0,31 Enson 42 gün yaptırdım: Anti-HİV kemiluminesans veya benzeri: 0,17 altında p24 antijen değerlendirilmiştir. 0 yazıyor. Testlerim bu şekilde Benim merak ettiğim: İnternette dolaşan ve akute belirtileri bu belirtileri yaşarken bu testler saplamaz mı hocam ? Benim belirtilerim şu şekilde oldu: Sağ gözümde arpaçık çıktı (aynı gün aynı yerde annemde de çıktı ve ortalama her sene çıkıyor özellikle dedem,babam ve bende 27 yaşındayım 6 defa çıktı bu 7 oldu), Daha sonra sağ elimde avuç içi deri pul pul döküldü ( bu şüpheden sonra aileme bulaştırırım diye aşırı derece ellerimi yıkar oldum.) ama hocam en garbime giden taraf şu oldu. Söylemesi ayıp apış aralarımda yumurtalık kısımlarıma kadar deri dökülmesi oldu.Şu anda her hangi bir kızarıklık filan yok. Bu çok garip geldi. Sevgili hocam: Sizin tecrübelerinize dayanarak. Bu belirtiler yaşanırken test cihazları bulmaması normalmidir ? Yani kısacası HİV + olma olasılığım yüksek midir ? Yukarıda kan değerlerimde var. Yapmış olduğunuz hizmetlerden ötürü çok teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım.

  • Doktor Cevabı:

    Hiv bulaştıktan sonra aids hastalığının ortaya çıkması 10-12 yıl sonra olmaktadır. sözünü ettiğiniz belirtilerin hiv ile ilgisi yok. zaten testleriniz de negatif. artık bu konuyu unutun.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhabalar Hocam, Cevaplarınız için size çok teşekkür ederim son bir sorum vardı. İlişkiye girdiğim kadını zoraki test yapmaya ikna ettim ve test yaptırdım. İlişkiden 52 gün sonra kadını test yaptırdım. P 24 ****,00 ve HİV1+2:0,05 elfa yönetimi ile çalışılmıştır şeklinde bir rapor. Testi Türkiye de çok yerde bayisi olan bir yerde yaptırdım. Benim Testlerimde 11 gün: Anti-HİV:0,36 21 gün:Anti-HİV: 0,32 23 gün: P24 antijen: 0,00 HİV1+2:0,07 Elfa yöntemi ile çalışılmıştır. 32 gün: Anti-HİV: 0,31 Enson 42 gün yaptırdım: Anti-HİV kemiluminesans veya benzeri: 0,17 altında p24 antijen değerlendirilmiştir. 0 yazıyor. ve hocam 42 gün tam kan sayımı yaptırdım sonuçlar şu şekilde: Lökosit: 11,01 referance: 4,5-11 Eritrosit: 5,5 referance: 4,3-5,7 Trombosit: 244 referance: 150-400 Hemoglobin: 15,9 referance: 13,2-17,3 Hematokrit: 51,8 **** Ortalama Eritrosit Hacım: 94,2 referance: 80-99 Ortalama Eritrosit Hemoglobini: 28,9 referance: 27-34 Genel Hematoloji Ortalama Eritrosit Hemoglobin Kona: 30,7 referance: 32-37 Eritrosit Dağılım Genişliği: 12,6 referance: 11,5-14,5 Nötrofil: 67,7 referance: 40-70 Lenfosit: 24,8 referance: 20-45 Monosit: 4,6 referance: 3-9 ****,2 referance: 0-6 Bazofil: 0,4 referance: 0-1 Luc% : 1,3 referance: 0-4 Nötrofil Sayısı: 7,45 referance: 1,8-7,7 Lenfosit Sayısı: 2,73 referance: 1,5-4 Monosit Sayısı: 0,5 referance: 0,2-0,95 Eozinofil Sayısı: 0,13 referance: 0-0,7 Bazofil Sayısı: 0,04 referance: 0-0,15 LUC sayısı: 0,14 referance: 0-0,4 Ortalama Trombosit Hacmi: 8,7 ****,5-10,5 HEPATİT-HİV TESTLERİ HBsAG: 0,15 S/CO NEGATİF Anti Hbs: 0 mıU/mL Anti HCV: 0,07 S/CO Sizce bundan sonra test olmalımıyım ? Konuyu kapatayım mı ?

  • Sevgili hocam, kusura bakmayın biliyorum sizi çok rahatsız ettim ama son defa bir soru sormak istiyorum izninizle:İlişkiden 52 gün sonra Sol koltuk altımın bir karış altında biraz şişlik meydana geldi. Daha sonra aynı sol kolumun dirsek iç kısmında çok belirgin bir şişlik var. İlk dikkat ettiğimde acımıyordu. Biraz oynadım tabi sonra acımaya başladı. Bu sabah inanırmısınız kolumundaki damar patlıyacak sandım. Neredeyse böyle kalbime vuruyordu ağrısı buna anlam veremiyorum. Birde hala söylemesi ayıp yumurtalıklarım ile bacak bölgemin orasında deri dökülmesi oldu. Daha sonra kıpkırmızı duruyor. O kadar test oldum. Hatta ilişkiye girdiğim bayanıda test yaptırdım. ne yapmam lazım bilmiyorum. Arada gene sızlıyor. Sanki o iğneye yapmışlar gibi sızlıyor hafif hafif Saygılarımla hocam

  • Yardımlarınız için size çok teşekkür ederim. Kendime çok kızıyorum nasıl böyle bir hataya düştüm. Eğitimsiz bir kişi olsam neyse ama bu konuda konferansa katıldım. Buna rağmen böyle bir hataya düştüm. Ama insanlık işte hata yapıyoruz. Size çok çok çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı


İzmir Enfeksiyon Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hiv ile ilgili soru

    Hocam merhaba hıv pozitif birinin eliyle dokunduğu veya doğradığı bir dometesten yedim bu şekilde bulaş olur mu

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürük parçasi ve hiv

    Hocam iyi akşamlar bundan 2 ay önce arkadaşımla konuşurken onun tükürük parçası dudağıma geldi sonra ben biraz evham yaptım 12 gün sonra tek taraflı burun akıntısı ve hafif boğaz ağrısı oldu 2 gün içinde geçti ama hiv bulaşır mı böyle bir olayda korkuyorum hocam nolur yardım edin

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sivilce ve hıv

    Hilmi hocam bacağımda bir sivilce çıkmıştı pantolonumun üzerinden yanlışlıkla patlattım eğer pantolonuma başka bir yerden kan bulaştıysa sivilce yarasından bulaşır mı hıv hocam nolur yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • El sıkışma ve hıv

    Merhaba hilmi hocam elimde hiç yara yoktu tokalaşdım el sıkıştım sonra elimi kontrol ettim kan lekesi felanda yoktu böyle bir hiv bulaşı olabilir mi evham mı yapıyorum ?

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yara ve hıv

    Hilmi hocam merhaba baş parmağımda deri soyulması var kolonya dökünce sızlıyor ama çok derin değil bugün yara bandı takarken yara bandında kırmızı kırmızı çok ufak noktalar gördüm aklıma acaba bu kan lekesini diye takıldı ocam kan olsa bile deri soyulmasından içeri girebilir mi

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Frengi

    Merhaba 3-4 sene önce korunmasız anal ilişkide frengi bulasabilirmi şimdiye kadar belirti verir miydi

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yiyecekten hiv bulasir mi

    Mrb geçen gün arkadaşım salata yaparken elini kesmiş. 5 dk gecmeden yemeye basladik.1 kasik almıştım sadece.salata malzemesine kan gelmişse ağızdan bulaş olur mu bilinen diş eti hastalığım yok ağzımda yarada yoktu ama ara ara disetlerim kanar bu yolla bulaş olur mu test yaptırmalı miyim çok tesekku...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodülü

    Hocam sol çenemin altında hareketli nohut kadar bişey var kbb uzmanına gittim nodül var dedi 1cm veya 1.5 cm dedi ama korkulucak cinsten değil dedi bu hıv ile ilgili olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam nolur yardım edin

    Hocam beni biliyorsunuz ilişkim yok el ile tokalaşma felan var tükürük gelmişti ağzıma felan 2 hafta sonraya yakın burun akıntım başladı bide hafif boğaz ağrısı arada gelen hapşırma bide ateş hiç yok bu hıv belirtileri olabilir mi nolur yardım edin hıv belirtileri nasıl olur

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Belirtiler

    Hocam sabah kalktım hafif burun akıntısı var hafif boğaz ağrısı hapşırma yok... bunlar hıv belirtileri olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Su ve hıv

    Hocam beklemiş bir su vardı kolum oraya değdi ıslandı içinde kan felan olabilir mi diye düşündüm hıv şüphesi aklıma geliyor manasızca böyle bir bulaş olmaz değil mi

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bulaşma olur mu

    Hocam merhaba bugun parmağım pipete değdi pipette kan yoktu benim parmağımda yarada yoktu ortada kan ile ilgili durum yok ama ya gözle görülmeyen bir kan varda derime değdiyse böyle bulaşma olur mu

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan lekesi gibi

    Hocam son sorum olucak dosyanın üzerinde kuru bir leke gördüm kan lekesine benziyordu ama kuruydu.. elim değmedi zaten elimdede hiç yara yok böyle bir hıv bulaş olur mu

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan lekesi gibi

    Hocam merhaba bu son sorum olucak dosyanın üzerinde bir leke gördüm kan lekesine benziyordu ama elim değmedi zaten elimdede hiç yara yok bu şekilde bulaş olurmu

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yanak sıkılması

    Hocam bugun bir arkadaşım yanağımı sıktı benim yanağımda hiç kesik yara vb. şeyler yok onun elinde ya yara varsa hıv bulaşı olur mu??

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x