Hipotiroidizm

  • Sayın Hocam, 11 yaşındaki kızım yaklaşık 62 kg ve 1 55 cm boyunda. Kızımın kilo problemi ve aşırı yorgunluk şikayetlerinden dolayı tiroid ultrasonu ve kan tetkikleri yaptırdık. TSH degeri 5,28 ; free T3 degeri 7,49 ; free T4 degeri ise 4,09 olarak belirlendi. Ultrasonda tiroidit olduğu söylendi. Annemde Haşimato var. Kızımda da bu olasılığın yüksek olduğu ve eutyrox adlı ilacın 50 mikrogram lık dozunu günde 1 tane ac karnına kullanmamız gerektiği söylendi. Ancak TPOAb ve TgAb antikorlarına bakılmadan, bunlara 1 ay ilaç kullanildıktan daha sonra bakilması uygun görüldü. Bu durumda ilacı kullanmamız doğru olur mu? Antikorları yaptırdıktan sonra ilaca başlamamız mı daha doğru olur? Değerli önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anti tpo,anti tg yüksekliği,propycilin bebeğe etkisi

    Dr.tuğbay bey merhaba, ben 29 yaşındayım.6 haftalık hamileyim. hamilelikten önce ve ilk 6 haftasında günde 25 mg propycil kullandım. tsh.t3 ve t4 değerlerim normal seviyelerde ve nodülüm yok. dün gittiğim doktor ilacı kesmemi söyledi ve anti tpo(214),anti tg(2406) testlerini yaptırdı. değerlerim...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zehirli guatr da ameliyat tek çare mi?

    Sayın hocam cevabınız için öncelikle teşekkürlerimi iletiyorum. çok sağolun. graves olmayabilirsiniz demeniz üzerine hemen farklı hekim arayışına girdim istanbul'da.(ankara'da maalesef değilim)ve randevu tarihine kadar da kan testlerimi bir hekime yaptırdım . bu güne kadar kimse subakut tiroid ismi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 2 senedır bebegımız olmuyor

    İyi günler doktor bey 2 senedır bebeğimiz olmuyor bı sene önce eşime sperm testı ve bana rahım fılmı cekıldı hıc bı sorun olmadığı ve beklememız gerektıgını soyledı ıkı kez bırer ay arayla kımyasal gebelık gecırdım sızce bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidizm

    Merhaba hocam usg yaptırdım paratrakeal alanda 10 milimetrik boyutlarda lenf nodlari izlenmiştir korkmalımıyım yorum yaparsanız sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ragıp Kayar

    Doç. Dr. Ragıp Kayar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İşitme sorunu hk

    Merhaba tıp 1 diyabet hipotiroidizm çölyak vitiligo gibi rahatsızlıklarım bulunmakta sol kulak %70 işitme kaybı sağ kulak %40 a yakın bir işitme sorunum var ayrica burun kemiği dede eğrilik olup sağ kulak için işitme cihazı kendi insiyatifim ile kullanmaktayim yapılan işitme testleri ile birli...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk Onart

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uyku problemi

    Merhaba hocam. size daha önce yazmıştım. uyku problemi için gittiğim araştırma hastanesinde bir kaç test yapıldı. glükoz yüksek gelmişti. doktorum bir sıkıntı görmedi. bir problem yok dedi. fakat hocam daha önce b12 vit d vit tetkikleri de yapıldı. her şey normal. hemogram biyokimya falan da normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiponatremi pp

    Hocam iyi akşamlar. annemde 7 yıldır sodyum eksikliği var senede 1 defa ve yaz aylarında bu sorunu yaşıyorum. nereye gittiysek bir sonuca ulaşamadık. testler gayet iyi çıkıyor genelde 120 ye kadar düşüyor. ve her defasında sanki annemin zihninde bir sorun bırakıyor. unutuyor konuşurken zorlanıyor d...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotirodizm

    Sağ: 42 x 16 x 13 mm sol: 39 x 13 x 11 mm isthmust kalinligi: 4.5 mm hipotiroidizm tanisi vardi. ilaca devam etmem gerekirmi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ömer Bender

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliğimi?

    Merhaba saçlarım aşırı dökülüyor demirim şu sekilde çıktı sonuç referans ferritin 26,24 13-150 ng/ml aşırı saç dökülmem bunamı bağlidır öbur degerlerim hepsi iyi çıktı ne yapmalıyım tesekkür ederim simdiden

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Thipotırıoıdı

    Iyigunler diliyorum.ft3 3,47 pg/ml 2.3-4.2 ft4 1,18 0.89-1.76 tsh 0.88 0.35-5.50 kilo veremiyorum.yorgunluk unutganlik gibi problemler yaşiyorum .dk.hipotrioit dedi ve euthyrox 25mg uçgün sonra 50 mg uc gun...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Merhaba . annemin tahlil sonuçlarına göre ne yapmamız gerektiği konusunda bana yardımcı olurmusunuz. klinik bilgiler öntanı : hipotiroidizm, diğer(e03) makroskobi bulgular : 8 adet lam + sivi bazli sitoloji yöntemi otomatik cihaz ile (thin prep) uygulandi tarih : 29.12.2015 doktor : simge erbil tani...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cem İbiş

    Prof. Dr. Cem İbiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid kanseri

    Merhaba . annemin tahlil sonuçlarına göre ne yapmamız gerektiği konusunda bana yardımcı olurmusunuz. klinik bilgiler öntanı : hipotiroidizm, diğer(e03) makroskobi bulgular : 8 adet lam + sivi bazli sitoloji yöntemi otomatik cihaz ile (thin prep) uygulandi tarih : 29.12.2015 doktor : simge erb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Akın

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiponatremi

    Sn.hocam annem 78 yaşında 2 yıl evvel aşırı halsizlik sonucu gittiğimiz acilde na değeri 115'e ölçüldü ve na yüklemesi yapıldı,geçen yıl kontolde 136 iken 1 ay sonra halsizlik bulantıyla acile gittiğinde 122 düştüğü ortaya çıktı ve yeniden na yüklemesi yapıldı. 5 gün evvel bronşit tedavisi için...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konjenital hipotiroidizm

    Iyi günler doktor bey ben hamileyken tsh degerim 2.5 üzerinde olduğu için eutrox 125 mg kullandım antikorlarım negatif ve tiroid usg sonucum normal hashimato tanısı konmadı.40 haftada bir kız bebeğim oldu ve 5. gün topuk kanında tsh soncu normal. ben 35 günlükken kontrole götürdüm periferik kanda ba...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sık sık ishal ve makatta yanma

    Hocam öncelikle merhabalar.benim şikayetim yaklaşık 4 ay önce kabız ardındanda ishalle beraber başlayan makatta yanmayla başladı.birkaç güne düzeldim ama 1-2 ay arasında tekrar aynı olay başladı.bu esnada dışkılama sıklığım epey arttı.bu esnadada sık sık ishal oldum.ishal oluncada makttaki yanma iyi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x