Hipotiroidi

  • Merhaba doktor bey; 27 yaşında bekar bir bayanım. Adet gecikmesi şikayetiyle kadın doğum uzmanına başvurdum. Doktor kontrollerini yaptıktan sonra hormon testi istedi. Test sonuçlarına göre prolaktin değerim yüksek (test sonucu 46.67) çıktı ve ilaç kullanmaya başladım. 2 ay sonra da kontrole gideceğim. Prolaktin yükselmesine hipofiz adenomlarının dışında birçok şey sebep olabiliyormuş. Tiroid bezlerinin fonksiyon bozuklukları da buna dahil diye duydum. Hormon testinde TSH değerime bakıldı, değer 3.94 çıktı. T3 ve T4 ölçümleri yapılmadı. Doktor TSH değerinin normal olduğunu söyledi ama genelde hipotiroid hastalarında ilaçla tedaviden sonra bu değerin daha düşük olması isteniyormuş. Bu doğru mudur? Sizce TSH, T3 ve T4 hormonlarına da baktırmalı mıyım? Ailemde de hipotiroid hastası var, bu yüzden endişeliyim. Teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Hipotiroidi olabilir. ailede de varsa risk yüksek. ben 1 adım daha ileri gideceğim. neden prolaktin yükseliyor ve adenom oluyor. neden hipotiroidi oluyor. hep nedneleri görmek lazım. crs ile bunalrın nedeni görülebilir. **** sitesinden bilgi bulabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tüberküloz belirtisi mi

    Hocam merhaba, hocam ben hastalık hastası biriyim. öncelikle hipotirodi sorunu var. bağışıklık hücrelerim tiroid bezime saldırıyor maalesef(hipotiroidi) daha ilaca başlayalı 1 hafta oldu. :( ama hocam hocam internetten gece terlemesi araştırması yaptım başta verem diyor. hocam ayda 1 kere gece ter...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troit hormon bozukluğu

    Ayşe hocam hayırlı günler. hocam 17 yaşımda tsh yüksek geldi, arından 3 ay kullanıp tedaviyi bıraktım. hocam şu an 21 yaşındayım tsh normal aralık olan 0,27-4,2 olan tsh 10.74 çıktı. hocam garip olan tsh yüksek iken t3 ve t4 normal değer aralığında olması. yaşadığım şehirde maalesef endokrin uzmanı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroidi rahatsızlığı

    Hocam merhaba, ben 15 yıl önce tiroidimi aldırdım. ilaç kullanıyorum, levotiron 75 mg. t4 sınırda yüksek olmasına rağmen tsh yeterince baskılanmıyor. 3-3,5 arası çıkıyor. çinkom ve selenyumum düşüktü takviye almaya başladım. faydası olur mu tsh için? teşekkürler cevabınız için..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bu şekilde azalan ama geçmeyen seğirme

    Merhaba, size yazmıştım daha önce de. ayda yılda bir olan seğirmelerim aralık ayında arttı, bir oramda bir buramda oluyordu ben de korktum ve doktora gittim, muayenede hiçbir problem görülmedi. muayeneden 1 hafta sonra hipotiroidi tanısı aldım. sorum şu: hipotiroidizm bu seğirmelere sebep olur mu?...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan hipotiroidi

    Merhaba hocam t3 ve t4 normal ise tsh yüksek ise 14 günlük bebek 25 mg hap kullanıyor bu değerin düşmesi için bu hapı bır ay kullanmamız mi gerekiyor yoksa 10 gün veya bir hafta kullanıp tekrar doktora gitmemiz mi gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hastalıkları

    Merhaba.ben yaklaşık 20 yıldır hipotiroidi ,sonrasında da haşımoto hastasıyım.55 yaşında menepoza girdim.şu an 57 yaşımdayım.son 5 yıldır tiroid degerlerim sürekli bozuluyor.ilaç dozum bir az bir cok geliyor ve aralıklarla anksıyete yaşıyorum kış aylarında.her gün 75 mg euthyrox kullanırken 3 hafta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subklinik hipotiroidi saç dökülmesi ve cilt kuruluğu

    Hocam merhaba, 21 yaşındayım behçet hastalığım var.son 2 aydır yüzümde kuruluk var. beyaz beyaz dökülüyor. nemlendirici krem sürünce kızarıyor ve yanıyor. aynı zamanda bazen sıcakta vücudum kaşınmaya başlıyor ve 2 dk sonra duruyor. saçlarımda diffüz incelme mevcut. bütün saç bölgem seyrekleşti. 2 yı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmün hastalıkların hiv testlerine etkisi nedir hocam

    Hocam otoimmün hastalıklar hiv test sürelerini ne kadar bir zaman için etkileyebiliyor acaba ?yalancı negatiflik gibi durumlara sebep olduğu söyleniyor hocam, veya hiv yönünden geç antikor üretildiğine dair bilgiler veriliyor, son kan tahlilimde tsh değerim 4.868 çıktı, otoimmün bir rahatsızlığım va...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodları

    Merhaba hocam 24 yaşındayım. kasım ayında subakut tiroidit geçirdim. crp 39 ve sedimantasyon 100 olmuştu. benim sorum lenflerimle ilgili. kasım ayı troid ultrason sonuçlarında büyüğü 7 mm ulaşan yuvarlak şekilli lenf nodları izlenmiştir(tiroidite sekonder) ocak ayının son haftasını yaptırdığım tahli...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidi

    Hocam merhaba, 12 yaş kız çocuğu için aldığımız tahlil de serbest t4 referans aralığı 0.98-1.63 çocuğun değeri 0.88ng/dl bu ciddi hipotiroidizm midir? 10.3 yaşında adet görmüştü hipotiroidi ile araştırma yaparken bunu da gördüm erken ergenliğe sebep oluyormuş. ama doğduğundan beri hep ileriydi boy a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba 53 günlük kızım var 3.250gr 48 cm dogdu. şuan 5900 kg 56 cm. tsh 5.59 t4. 1.20 son yapılan tahlılde ilk değerleri tsh. 7.69 daha sonra. 7. 59 t4 ise 1. 15 lerde idi. tsh düşüyor ama 5in altında olması gerekmiş. topuk kanlarında hiç bişey cıkmadı. iyot eksıklığınden olabılrmı tsh düşmem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroidi guatrojenik besinler

    Merhaba ben 11 yıldır haşimato kaynaklı hipotiroidi hastasıyım.23 yaşındayım.75 mg euthrox kullanıyorum.sorum şu:guatrojenik besinler bize tamamen yasak mı?yoksa pişirirsek brokoli karnabahar gibi sebzeleri tüketebilir miyiz?haşimato durumu değiştirir mi?açıkcası yemekten korkuyorum bu tarz sebzeler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidi bradikardi

    Hocam merhabalar. ferritin 15.1 sodyum 139 magnezyum 2 potasyum 4.05 kalsiyum 9.53 total kolesterol 233 hdl 88 ldl 122.2 trigliserid 114 tam kan 8.26 hgb 14.1 tiroglobulin 7.44, serbest t3 aralık (2.0-4.4) sonuç 3.30, serbest t4 aralık (0.93-1.7) sonuç 1.25,tsh aralık (0.27-4.2) sonuç 3.18 . hocam ö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bradikardi, hipotiroidi

    Çok teşekkür ederim hocam. özellikle gece uyumak üzereyken nabzım 42'lere düşüyor ve baş dönmesi,sersemlik yaşıyorum. gün içinde 50-65 arası. gece nabız düşünce, kalbim duracak diye zaman zaman çok korktum. kalbimin çalışma yüzdesi 64.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bradikardi, hipotiroidi

    Hocam merhabalar. ferritin 15.1 sodyum 139 magnezyum 2 potasyum 4.05 kalsiyum 9.53 total kolesterol 233 hdl 88 ldl 122.2 trigliserid 114 tam kan 8.26 hgb 14.1 tiroglobulin 7.44, serbest t3 aralık (2.0-4.4) sonuç 3.30, serbest t4 aralık (0.93-1.7) sonuç 1.25,tsh aralık (0.27-4.2) sonuç 3.18 . hocam...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x