Hipotiroid

  • Merhaba doktor bey size bir sorum daha olacak ben hipotiroid olduğum için sabah aç karnına eutyrox ilacını içiyorum birde polikistik over olduğumdan insülin direncim oldugu meydana çıktı bunun içinde jinekoloğum sabah akşam olarak içmem gereken 850mg glucophage ilacını önerdi şimdi bu durumda eutyroxu içip 30-40dk arası aç bekliyorum ardından kahvaltı sırasında glucophageyi içersem eutyroxun etkisini bozarmı? Birbirlerine etkileşimleri varmıdır,iki ilaç arasında kaç saat olmalıdır? Teşekkür ederim...

  • Doktor Cevabı:

    Sayın çiğdem yıldırım, geçmiş olsun,acil şifalar. glucophage tok karnına içilen bir ilaçtır. euthyroks ilacınızı sabah aç karnına içtikten en az 1/2 saat sonra kahvaltınızı yapıp ardından glucophage ilacını içebilirsiniz. selamlar. dr.kamil kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karında nabız hissi

    Hocam merhaba. ben 20 yaşındayım, hasimato tiroidi sebebiyle ilaç ve d vitamini takviyesi kullanıyorum. bunlar dışında düzenli olarak kullandığım bir ürün yok. son birkaç aydır fark ettiğim bir durum var ancak daha önceden de var mıydı emin değilim. sırtüstü uzandığımda göbek deliğimin hemen üzerind...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gözlerim şişti yardım edin

    İyi günler ben 17 yaşındayım 1.66 boyundayım 54 kiloyum samsun'da yaşıyorum. 08.11.2017 tarihinde hipotiroidi hastası olduğumu öğrendim.şuan gözlerimde şişme meydana geldi. 22.07.2020 tarihinde randevum var sizce ne yapmalıyım.gözümdeki şişme sebebi tiroiten midir ? lütfen bana yardımcı olun gözüm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kedi tırmığı hastalığı ve kuduz

    Merhaba. 34 gün önce sarımsaklı'da biraz kırsal bir bölgede mama verirken sağ elimi kedi tırmaladı. kediyi bir daha görmedim. tırmalandıktan 1 hafta sonra halsizlik, iştahsızlık, baş dönmesi, lenf şişliği oluşunca 12. günde doktora gittim ve kedi tırmığı hastalığı tanısıyla 250 mg azitro kullandım....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan ve idrar tahlil sonuçları

    Elyesa bey merhaba, ben 25 yaşındayım, 180 boyunda 96 kilodayım. 12 haziranda verdiğim kan ve idrar tahlili sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. d vitamini 6,05. tsh 3.36 (0,25 - 5,0) gamma glutamil transferaz (ggt) 68 (0 - 55) bilirubin (total,direkt), her biri 1.38 (0,30 - 1,20) aspartat tra...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz sisligi

    Sayın hocam. girtlagimin sağ ve soluna doğru hareket eden ve boğazda kuruluk hissine sebep olan şişlik sebebi ne olabilir. bu arada hipotiroid hastasiyim. terli terli balkonda rüzgarda kaldım kısa bir süre ondan sonra önce geniz doluluğu, yutmasa güçlük oldu şuan da şişlik hissettim elimle.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subklinik hipotiroid

    Hocam merhaba; bende saç dökülmesi var. geçen de konuşmuştuk. pco çıkmadı hocam. hocam son gittigim iki kadın doğum doktoru sende subklinik hipotiroid var dedi. endokrine gittim o da yok dedi. sırası ile nisan mayıs ve haziran ayına ait tahliller hocam. sizce var mi? tsh 0.27- 4.20 sonuç: 1.26 ts...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 5 aydır regl olamıyorum.

    Kutay bey merhaba, 29 yaşındayım, bekarım. 10 senedir hipotiroid hastalığım var.düzenli takip yaptırıyorum. yaklaşık 10 ay önce diyete başladım ve 4 ayda 11 kilo kaybederek 59'dan 48 kiloya düştüm, boyum 162. bu sürede spora başladım, bazen günde 2 saat süren sporlar yaptım ve beslenmeme de ekstrada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon hapi protein kaçağini sona erdirdi? böbreklerim iyileşti mi?

    Dr. hanim. 9 yildir tip-1 diyabet ve hashimoto hipotiroidi var. tokluk şekerim örneğin 300 iken 1000 mg glifor ile 1 mg'cik glimax ikisi de 50 puan düşürüyor. hangisini sürekli kullanayim? biri dev gibi 1000 mg. biri küçücük 1 mg. diğer sorum, protein kaçaği sebebiyle delix 2,5 ikiye bölüp kullanmay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroit

    Merhaba hocam. iki sorum olacak size. 1991den 1999 a kadar hipertiroit hastasıydım. 1999 yılında ameliyat oldum. o günden beri hipotiroit tedavisi görüyorum. nodüllerim için 2 kez biyopsi yapıldı (2014 ve 2018). euthyrox 50 yarım kullanıyorum. ilk sorum bu ilacın ya da dozunu bana faydası olmuyor am...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliği

    Merhaba songül hanım.22 yaşındayım normalde düzenli adet olurdum. tsh değerim yüksek çıktı hipotiroidden dolayı adetim gecikmiş olabilir mi ve adet olamazsam ne yapmalıyım kaç gün sonra doktora gitmeliyim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Yapıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroid

    Hocam merhaba geçen haftalarda doktora gittim, tsh yüksek çıktı doktorum bugün 25mglık euthyrox başladı. 2 aydır adetimde düzensizlikler var tsh yüksekliğinden olabilir mi acaba? ve bu ilacı kullandığımda düzelir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ve iyot

    Selam hocam.ilk iyot testi yaptırdığımda iyot 50lerdeydi.sonra günde iki damla olarak kullandım.ama devamında kendi kafama damlaları çoğalttım ve tsh çok yükselmişti.bende kestim.aylar sonra 1 aylığına günde 1 damla kullandım ama yine tsh çok yükselmişti.bunun nedeni nedir?günde 1 damla bile tsh yi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotroidi mi?

    Hocam iyi günler yaşım 19 bundan 2 ay önce bir kan testi yaptırdım tsh değerim 4.85 çikti aile hekimim hipotroidi var dedi sende ayrıca b12 değerim 220 kendimi sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum unutkanlığım var hafızam zayıfladı saçlarımda dökülmeker var ayrıca annem de de tiroid var. aslında 20...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotroidi mi?

    Hocam iyi günler yaşım 19 bundan 2 ay önce bir kan testi yaptırdım tsh değerim 4.85 çikti aile hekimim hipotroidi var dedi sende ayrıca b12 değerim 220 kendimi sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum unutkanlığım var hafızam zayıfladı üniversite sınavına hazırlanıyorum beni ciddi şekilde etkiliyor bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlker Pala

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid değerim

    Merhaba gebelikte tiroidim çıktı euthrox 50 kullandım gebelik bitince bıraktım 3 ay içmedim şuan tahlil yaptırdığımda yine yüksek çıktı serbest t4 1.91 tsh ise 0.01 euthroxa devam edeyimmi ne yapmalıyım şu dönemde hastaneye de gidemiyorum teşekkürler şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x