Hipotirodi

  • Hipotiroidi teshis tedavi Merhaba hocam 12 martta 41 .haftalik normal dogum bebegimiz oldu. Hastanede ilk tarama testleri normal.denildi. 5 gunlukken saglik ocagindan alinan topuk testinde tsh degeri 9.7 cikmis aradilar, bugun hastanede tekrar topuk kanindan test yaptirdik tsh 10.5, ft4 1.67 ng/dl cikti. Hastanedeki cocuk dr.umuz 1 aylik olunca bir daha bakariz dedi ama soz konusu hipotiroidi olunca zaman kaybindan dogacak telafisi olmayan sonuclardab cok korkuyoruz, zeka gerilemesi gibi.. Bebegimizde belirti yokmus emmesi, kilo alimi, cilt rengi normalmis, emerken fazla terliyor dedihimizde normal dedi. Bekleyip de sonradan tedavi icin gec kalmaktan korkuyoruz hangi testleri ya da grafileri yaptirmaliyiz kesin teshis icin bu zonuclara gore yine de ilac tedavisine baslasak dusuk dozda riskleri nelerdir kiymetli cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid usg

    Tiroid loblarım sağ ap akstra 42x12x10 mm sol ap akstra 33x12x9 mm isthmus 2 mm olarak ölçüldü en son hipotiroidim vardı acaba boyutları normal midir şimdiden çok teşekkür ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid antikor yüksekliği

    Merhabalar hocam son baktırdığım tetkiklerde tiroglobulin

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Roaccutane ve tsh

    İyi akşamlar 34 yaşındayım hocam dermatolg roaccutane ilaca başlamak için tahlil istedie ve tahlil sonucu tsh 7.7 çıktı hocam. öyle çıkınca tam kan hemogram istendi ve oradaki tüm değerleri normal aralıkta çıktı.bu değerler tiroit ilacı gerektirir mi.ve rauccutane nın kullanımına engelmidir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sedat Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba 53 günlük kızım var 3.250gr 48 cm dogdu. şuan 5900 kg 56 cm. tsh 5.59 t4. 1.20 son yapılan tahlılde ilk değerleri tsh. 7.69 daha sonra. 7. 59 t4 ise 1. 15 lerde idi. tsh düşüyor ama 5in altında olması gerekmiş. topuk kanlarında hiç bişey cıkmadı. i̇yot eksıklığınden olabılrmı tsh düşme...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba kan tahlilimde demir bağlama kapasitesi 322- tsh 4.825 b12 111 cıktı bu değerlerim sadece kırmızı çıkmış tahlilfe ne anlma geliyor bilgi verir misiniz teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Coookk acil

    Hocam merhaba, 3 aylık oğlumun dhea si çok yüksek çıktı normali 0-270 iken oğlumun ki 370 civarı nedeni nedir acaba, çok telaslandim lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte tsh

    Merhaba hocam 28 yaşında 5 haftalık gebeyim tsh değerim 3,52 çıktı. t3: 2.75 ve t4: 0,97 olarak normal ancak tsh gebelik için yüksek dediler ve 75 mg euthyrox yazdılar. bu 5 hafta bilmeden bu değerle seyretti bebeğin gelişimi açısından sıkıntı olmuş mudur? plansız bir gebelik oldu sizce bu bebeği al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam 20 gündür ilaç kullanmıyoruz bugün test yapıldı tsh 5.65 den 7.73 çıkmış t4 ise 1.22 den 1.02 ye düşmüş durum bu hocam tekrar dan ilaca mı başlanır

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim peki tsh yüksekliği için yapmamız gereken bir şey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba 9 yaşındaki kızıma saç dökülmesi sebebiyle bir takım testler yaptırdık test sonuçlarında kan değerleri,b12 ve folik asit normal değer aralığında çıktı serbest t3:5.03(lab aralıgı 1.4-5.4), serbest t4:9.5. (lab aralıgı 4.8-27.8),tsh:6.54(lab aralıgı 0.6-4.84) tsh değerimiz yüksek çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam bugün tekrardan tsh ve t4 testi yaptırdık tsh 5:84 den 5.65 e düşmüş t4 ise 1.26 dan 1.22 ye düşmüş durum bu ne zaman kadar ilaca devam ederiz çocuğun gelişiminde bi sıkıntı görünmüyor gibi 5800 kg 62 cm boyunda

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmun tiroidit mi?

    Merhaba hocam. kardeşim 6 yaşında hipotiroit tanisi aldi ve 5 yıldır tedavi görüyor. fakat şu an benim merak ettiğim bu otoimmun tiroidit mi? daha önce doktorumuz bununla ilgili bir sey demedi çünkü. son tahlilimizde ise değerleri şöyle çıktı: anti tpo : 0.4 ui/ml ( referans deger: 0.00-9) anti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebek tsh yüksekliği

    Hocam 10 aylık biri kız biri erkek ikiz bebeklerimin var. kızımın kan tahlillerinde tsh değeri : 6.64 , serbest t4 değeri : 1.08 çıktı. bu değerlere göre tiroid hastalığı var mı? i̇laç kullanması gerekir mi? bu konuda değerli görüşlerinize çok ihtiyacım var. benim kendimin de hipotiroidi rahatsı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam tsh ve t4 testi 43 gün sonra tekrar sonuçları tsh 5.84 serbest t4 1.26 doktor levotiron ilacın 4 te 1 ini ver dedi 4te 2 den 4te 1 düşürdü gidişat nasıl hocam değerlendirirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    Yenidoğan tsh yüksekliği hocam iyi günler kızım doğumdan sonraki topuk kanında tsh yüksek çıktığı için tekrar tahlil istendi. 9 günlükken verilen kan tahlilinde serbest t4 1.39 tsh 21.61 çıktı. 12 günlükken verilen tahlilde serbest t4 1.03 tsh 9.66 çıktı. 17 günlükken serbest t4 1.17 tsh 13.43 çıkt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x