Hipoglisemi , diyabet tip 2 ??

  • Hocam Merhabalar . 24 yaşındayım son 4 yıl içerisinde 15 kilo aldım ( stres, üzüntü vb etkenlerden ) fakat asla spor yapmayı bırakmadım.Bununla ilgili t3 t4 tsh degerlerime baktırdım normal cıktı hocam. Son 6 aydır , sık idrara çıkma , sürekli tatlı isteği (günde 4 kalıp çikolata) , birden sinirlenme , sabah uyanmadan güçlük yemekten sonra ağırlık ve en önemlisi sersemlik bu yüzden günde 5 bardak kahve içiyorum ve aşırı kahve isteğim var , son bir haftadır şeker ölçümlerim her gün açlık 70-78 arası , tokluk ise 100 ü geçmiyor .Ailemde babam, babannem ve (annemin babası ) dedem ileri derecede tip 2. Sizce ne yapmalıyım , şimdiden teşekkürler.


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • T3 yüksekliği

    Merhaba hocam kızım 6aylık kontrolunde bıngıldağinin kapanma durumuna geldiğini söylediler dr götürdüm kan tahlillerine baktı tsh ve serbest t4 normal sınırlarda ama t3 en yüksek 6.9 olması gerekirken 7.10 çıktı 1 ay sonra tekrar kan verdik t3 7.63 çıktı dr t3 yüksekliğinin bingildagi erken kapatma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ogtt 75 gr

    Merhaba doktor bey. 30 yaşındayım. 26+0 haftalık gebeyim. şeker yüklemesi yaptırdım 75gr ogtt sonucum 74,82,30 çıktı. kadın doğum doktorum rebaund hipoglisemi var sende dedi. az az sık sık yememi tavsiye etti. sizce ciddi bir şey var mıdır? bebeğimi etkiler mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoglisemi

    Merhabalar. ablam şeker hastası. bu sabah hipoglisemiye girmişti. bilinci gitmişti (baygın gibiydi) biz de şeker eritip ağzına sürdük vs bu şekilde kendine getirdik. fakat bu seferki hipoglisemide diğerlerinden farklı olarak nefes alamıyordu. bu daha önceki hipoglisemilerinde hiç olmamıştı. bunun se...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lutfen bakabilir misiniz hocam

    Ayse hanım merhaba ben 5 saatlik şeker yükleme yaptırdım 1.saat 89 2.saat 87 3.saat 72 4.saat 77 5.saaat 82 boyle bir durumda reaktif hpoglisemi varmıdır sonucu doktora gosteremedim.reaktif hpoglisemi var mi yok mu busonuca görecevap verirseniz cok mutluolurum sevgiler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tokluk şekeri düşüklüğü

    Merhaba, 30 yaşında kadınım. yaklaşık 2 yıldır tokluk şekerim açlık şekerimden düşük çıkıyor. açlık 80-90 arası, tokluk 70-80 arası değişiyor. doktorum metformin içeren bir ilaç ile tedaviye başladı 2 yıldır kullanıyorum 3-4 aylık periyotlarla şeker tahlili yaptırıyorum ama değişen bir şey yok. son...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ve çarpıntı

    Mrb dr bey benim aşırı gaz problemim var midemde fazla iltihap çıkmıştı yıllar önce ve bana tedavi olarak sadece mide koruyucu verildi yıllardır kimse başka bir yol göstermedi kendi deneyimlerime göre formüller üretiyorum ve kalp çarpıntısı sürekli eğer çok gaz varsa o an baş dönmesi bayılcak gibi o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İtp hasalığı

    Hocam merhabalar önceliklle annem 45 yaşında. 2012 tarihinde itp trombosit düşüklüğü tanısı aldı 2013 de kortizon tedavisi gördü trombositler yükseltildi 150.000 civarına sonra tedavi görmedi tedavi gördüğü süre zarfında çok kötü oldu hormonal değişikler kilo aldı, zor kilo verdi ne zaman ilaç teda...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek tedavisi

    Merhaba hocam haftaya dondurulmuş embriyo transferi olacağım.yemek yedikten 2 saat sonra bakılan tkş sonucum 56 çıktı.reaktif hipoglisemi tanısı konulmuştu.herhangi bir ilaç kullanmıyorum, ne önerirsiniz hocam başarı şansını etkiler mi?teşekkürler.saygılar.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi

    Hocam bu 7 ay önce çekilmiş bi us idi ben hiç bir tedavi almadim doktorum takip yeterli demişti şuan baya korktum açıkçası ne yapmamı önerirsiniz bu tedaviyi geciktirmem bana ciddi sorunlarla döner mi kanser gibi birde ben bu boynumun sol tarafını 3 haftadir baya bastırarak inceliyorum lenf nodunu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid bezi

    Hocam merhaba 23 yaşında kadınım boyun us sonucumu değerlendirebilir misiniz tiroid parankim ekosu heterojendir tiroid vaskularite ılımlı artmıştır sağ lobta ortalama 4 mmlik 2-3 adet sınırları net izlenemeyen izoekoik solid nodüller izlenmiştir sol lobta 4 mmlik anekoik kolloid kist izlenmiştir tir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoglisemi

    Merhaba hocam. 27 bir bayanım. baba tarafında şeker rahatsızlığı var bendede aşırı kilo ve insülin direnci vardı 3 yıl önce endokrin doktoru tavsiyesi ile tüp mide ameliyatı oldum. mevcut boy kilom 165cm 58 kg. son 1 yıldır hipoglisemi atakları geçiriyorum. birçok test ve tetkik yapıldı. böbrek üstü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nexium hipoglisemi

    Iyi günler yaklaşık 2 aydır nexium kullanıyorum kullandığım sure zarfında açlık şeker düşmeleri yaşıyorum ppı lar buna sebep olurmu ilacı kesmelimiyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yemek sonrası çarpıntılar

    İyi günler bu sefer başka bişey sormak istiyorum izniniz ile.kalp çarpıntısından bahsetmiştim ama şunu farkettim ki kalbim genel de yemeklerden sonra hızlı atmaya başlıyor.tüm akşam yemeklerinden sonra oluyor bu ve sabah yemeğinden sonra olursa akşam 9 10 a kadar sürüyor hızlı atma olayı sırf o yüzd...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk halsizlik sinir

    İyi günler ellerim kollarım bacaklarımda sürekli olan uyuşukluk karıncalanma sık sık göz kararması baş dönmesi baş ağrısı son zamanlarda bulantı sebebiyle verdiğim tahlil sonuçlarında b12 184 (referans126_505) ferritin 13(10_120) üre 14(17_43) bun 6.5(7_25) alt 27 ast25 kolesterol 127 trigli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardım lütfen

    Hocam merhaba, 1193 doğumluyum. 28 yaşındayım insülin direnci geçmişim var. buna istinaden metformin kullandım. diyet ile 14 kg verdim. ancak yeniden 7-8 kg aldım geriye. ciddi anlamda şeker düşme atakları yaşıyorum. uykudan uyandırıyor bulantı titreme ve taşikardi ile. 45 e indi en düşük . cihazım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x