Hipofizbezi

  • merhaba ben yaklaşık 3 yıldır hipofiz bezi kontrol ediliyor. en son tahlillerim proklaktin :13.55 30 dk sonra 12.07 **** 30 dk sonra 7.03 ACTH : 15.3 30 dk sonra 12.5 doktorum düşük dedi size göre nasıl eğer düşükse bunun ne gibi sorunları vardır.

  • aslında 3 yıl önce boyun ağrısıyla mr çekildim onun sonucunda da hipofiz de kist dediler.son 1yıldır da hormon ve mr ile kontrol ediliyor. baş ağrısı tüylenme sorunum var

  • Doktor Cevabı:

    Empty sella olabilirsiniz belki ama şikayetleriniz hipofizden ziyade böbreküstü bezi ve överler ile ilgili olabilir. değerlerin normal olup olmadığının değerlendirilmesi ancak hastanın muayenesinden sonra belli olur.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hipofiz bezi de büyümem buğün hormanlarımda ast 53 normal degerli 0-35 arası benim bu şartlar için doktora gitmem gerekiyor mu birde hepatit gibi bir durum varsa vucüt bağışıklık kazanır mı

  • Doktor Cevabı:

    Sağlık önemli bir konu. sizdeki şikayetleri ancak bilgili bir doktora muayene olup temeli anlaşıldıktan sonra semptomatik değil, nedene yönelik etdavi ile çözebilirsiniz. hepattit de varsa sizin bağışıklık sisiteminizde ve hoprmonalrınız etkielyen bir durum olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam mr sonucuna göre adenohipofiz sag laterinde en geniş sag_sol çapı 6mm kraniokaudal çapı 3.8 mm olarak ölçulen t1 hipo ve t2 hiperintend poskontrast dinamik seri çekimde parankime göre hipontens olarak kalan nodüler lezyon izlenmiştir kesitler giren sdrebral parankimde her iki frontoparietal bölgede subkortikal beyaz cevherde t2 hiperintens nodüler lezyonlar izlenmiştir bunun sürecini bana açıklar mısınız

  • Doktor Cevabı:

    Endokrinoloji doktoru kontrolü altına girmelisiniz. siz kendiniz bu süreci yönetemezsiniz. hipofizde anatomi ve fonksiyon sizin bildiğiniz gibi çalışmaz. ancak korelasyonları kurarak uzmanı çözebilir. buradan diyeceğim her laf sizi yanlış yönlendirebilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Halsizlik çabuk yorulma kan tahlili

    İyi günler hocam. halsizlik çabuk yorulma gibi şikayetlerim nedeniyle kan tahlili yaptırdım; demir 97, demir bağlama kapasitesi (uibc) 163, ferritin 38,92 vitamin b12 378,4/ vitamin d3 22.9 / açlık şekeri 89, tsh 1,34 çıktı. 28 yaşında bayanım sonuçlarım düşük mü hocam ilave ilaç kullanmam gerekir m...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üşüme ve terleme

    Hocam merhabalar, 20 yaşındayım 30 dakikalık tempolu yürüyüş yaptığımda sırt göğüs kasık bacak kollarımda terleme oluyor eve gelip bakıyorum resmen buz gibi hissediyorum buraları, bununla beraber başka bir belirtim yok sayılır belki nefes açlığı oda benim panik atağım ve anksiyetemin sonucu galiba.....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genel terleme (soğuk)

    Hocam merhabalar, 20 yaşındayım 30 dakikalık tempolu yürüyüş yaptığımda sırt göğüs kasık bacak kollarımda terleme oluyor eve gelip bakıyorum resmen buz gibi hissediyorum buraları, bununla beraber başka bir belirtim yok sayılır belki nefes açlığı oda benim panik atağım ve anksiyetemin sonucu galiba.....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Heyet raporu

    Merhaba size samsundan yazıyorum.kamuda calışıyorum basımdan talıhsız bır olay gectı ve soruşturma sonucunda tayınım baska ılçeye cıktı.mahkemeye verdım avukatım bır aya bellı olur dedı yurutme durdurma cıkıp cıkmıcagı..bende bu bır ayda su korona ortamında arabamda yok toplu tasımalarda rıske gırme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin ve fsh yüksekliği

    Merhaba, adetimin ikinci günü yapılan kan testi sonucunda prolaktin 64 fsh 12 çıktı. hipofiz bezi mr ında mikroadenoma rastlanmadı sadece 3.3 mmlik bir rathke cleft kisti görüldü. kadın doğuma gittiğimde ise 4 cmlik bir basit kist görüldü. doktorum fshımın yüksek çıkmasının erken menopoza yorulabile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kız çocuğu gelişim

    Merhaba doktor bey. benim kız kardeşim 13 yaşında. 11 yaşında regl olmuştu. kardeşimin meme uçlarında ağrı oluyor ve sonrasında meme uçları dışarı doğru sertleşiyor. bazen her ikisi de bazen önce biri sonra diğeri. genelde dışa doğru değiller içerdeler. arada böyle oluyor. bunun için bir doktora gör...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Küçül el ince bilek

    Merhaba hocam , 22 yaşındayım 168 boyundayım ellerim yaşıtlarıma göre çok küçük 13 yaşındaki çocuğun eli gibi ellerim var, genel olarak ince yapılı biriyim bileğim 15 cm ,sizce doktora gitmelimiyim ne önerirsiniz ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    İlaca kullanmıyorum yusuf bey.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Merhaba yusuf bey ben dogum yapali 2.5 ay oldu. gebelik döneminde tsh hep 10'un altında t4 normaldi. dogumdan 2 ay sonra t4 ve tsh ikisi de düşüktü tsh 0,039 cikmisti bir endokrinoloji bölümüne gittim tahlil sonuçlarım bu sefer tsh 46 referans araligi 0,27-4,22 t4 3,13 araligi 9,3-17 t3 0,99 araligi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim her...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enson tsh 6.68 çıktı

    Teşekkür ederim hocam , iyi çalışmalar iyi günler hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enson tsh 6.68 çıktı

    Hocam merhaba 2017 tsh 3.26 2019 tsh 4.75 t4 0,97 2021 tsh 6.68 ve 3 kilo aldım yağlanmada var ve yorgunluk halsizlik , unutkanlık var , tiroid tedavisi gereklimidir ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fsh düşüklüğü

    Merhabalar haziran 2012 doğumlu kızım var genel muayenede doktorumuz isteğimiz üzerine detaylı tahliller istedi ( kızım 20 kilo ve 1.24 cm boyunda zayıf akranlarına göre. tahlillerde folli̇kül sti̇mülan hormon (fsh 0.658 miu/ml olarak çıkmı (düşük) yazıyor lh hormonu normal.diğer troid hormonu tes...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonlar ile alakalı olabilecek sorunlar.

    İyi akşamlar diliyorum hocam. öncelikle ilgi alanınıza girmiyorsa özür dilerim. saçta aşırı yağlanma ve dökülme (2 ayda saçlarımın yarısı döküldü) üzerine 2 farklı dermatoloji doktoru ile görüştüm ve doğrusu biraz kafam karıştı. bir doktorum sıkıntılarımın hormonlardan kaynaklanabileceğini söyledi f...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseti

    Kolonkanseri hocam saygilar esim2yil evvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesine yuruyusune dikkat ediyor oneriniz yokmu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x