Hipofiz

  • iyi aksamlar doktor bey.ben 24 yasındayım 4 yıllık evliyim.14 yasında 12 cm bir kist ve sag yumurtalığım acil ameliyatla alındı.3 yıl boyunca jinekologları gezdim çocuğumun olmasını istiyordum.sonunda bir doktorum endokrine gitmem gerektiğini söyledi ve yapılan testlerde insülin 47,63 cıktı mr çektirdim adenohipofiz sol laterli düzeyinde yaklaşık 4 mm boyutunda,dinamik görüntülerde ve geç görüntüde hipointens kalan mikroadenom ile uyumlu lezyon bulundu. ve ayrıça prolaktin 35.78 değerinde cıktı.bir ay dostinex kulandım adetlerim 2 aydır düzenli geliyor ilk kez 6 gün adet görüyorum normalde ilaçsız olamıyordum.suan henüz kontörle gitmedim ama çocuk istiyoruz benim size sorum eger hamile kalırsam bebek için yada benim için zararlı bi durum var mı? yani bu hipofiz bir sorun yaratır mı? bana bi açıklama yaparsanız gerçekten cok sevinirim. simdiden cok tşk ederim

  • Doktor Cevabı:

    İnsülin düzeyiniz çok yüksek, hamile kalmadan düzeyi normalleştirmeniz gerekir. prl salgılayan hipofiz mikroadenomunuz var. prl yüksekliği adet düzensizliği yapabilir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Prolaktin yüksekliği nedeni

    Merhaba hocam ben 23 yaşındayım evliyim her iki gögüsümden de süte benzer bir sıvı geliyor adetlerimin arası 40 gün sürüyor ve adet olduğumda da 2 gün sürüyor kadın doğum bölümü ne gittim tahlillerim yapıldı ve fsh : 9.67 estradiol (e2) (serum/plazma) : 38 lüteinizan hormon : 15.6 prolaktin : 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik şüphesi

    Dün reglimi oldum hocam artık risk falan yoktur değil mi? ve benim hipofiz bezimde 1 yıl önce çektiğim mr sonucumda 3.4 mm adenom tespit edildi prolaktinim sürekli artış gösteriyor sürekli baş ağrım görme bozukluğum var bu durum için ne yapmalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofizer yetmezlik

    Hipofiz adenomu ameliyatından sonra hipofiz bezi yetersizligi için kortizol ilacı kullanıyorum ( hidro kortizon 25 mg ). hangi hastalıklarda ne kadar artırmam lazım. eğer kovit19 olursak ne yapmalıyım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin yüksek

    Merhaba hocam prolaktin 39 yüksek olması cinsel isteksizlik ereksiyon sorunu var bu yaparmı proklaktin neden yükselir yaşım 38

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mr sonucu

    Sayın hocam merhabalar baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim (şu an için başka bir şikayetim yok) beyin mr çekildim sonuç şöyle: kranial manyetik rezonans inceleme her iki serebral hemisfer kortikal sulkus ve fissürleri normal genişliktedir. her iki serebral hemisferde frontoparietal alanlarda per...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum uzar mı?

    Merhabalar 16.5 yaşındayım boyum 1.71 babam 170 annem 155. abilerim 1.76. 18 19 yaşına kadar uzama olacağını öğrendim. boyum 6 7 cm daha uzar mı? ergenliğe 14 15 yaşlarında girdim kilom 86 biraz engel olacağını düşünüyorum kilomun ancak dengeli besleniyor ve alkol/sigaradan uzak duruyorum spor da ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 73 yaşinda testosteron takviyesi alinmali mi?

    Hocam iyi günler babam 73 yaşında;pankreas kuyruk kısmında 13 mm kisti var..takipte 3 yıldır büyüme ve değişim olmuyor..birde mr çekilirken sol sürrenal bezde kalınlaşma çıktı diye endokrinoloji ye sevk edildi orada geniş tahliller yapıldı..sürrenal bezin hormonları idrar ve kanda normal çıktı yalnı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz ameliyatı sonrası

    Rezidü santralinde 4mm çapında fokal hemorajik komponent izlendi ve ica komşuluğunda rezüdü makroadenom ile ile uyumlu olabilecek 15x7 5z6mm boyutlu lezyon izlendi. mr sonucumda bunları anlayamadım

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kibas bas agrisi

    Hocam iyi günler ilacli mr normal sınırlarda parankimal mr bulguları yeni ortaya çıkan dural venöz sinüslerde genisleme ile uyumlu venöz distansyonu sing bulgusu, hipofiz bez yüksekligi 9mm olup yaşına göre üst sınirdadır bulgular intrakranial hipertansiyonla ile uyumludur ne demek hocam 22 yasinday...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofiz tümörü

    Mrb hocam 28 yaşındayım. hipofiz tümörü 3.3,mm . genelde iyi huylu evet ama iyi huylu yada kötü huylu oldugu nasıl saptanacak. doktorum ilaç mı ışın mı karar verin gelin dedi. bunun kararını ben verememki. uzmanın yönlendirmesi gerekmez mi. ne yapacağımı bilmiyorum.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kibas bas agrisi

    Hocam iyi günler ilacli mr normal sınırlarda parankimal mr bulguları yeni ortaya çıkan dural venöz sinüslerde genisleme ile uyumlu venöz distansyonu sing bulgusu, hipofiz bez yüksekligi 9mm olup yaşına göre üst sınirdadır bulgular intrakranial hipertansiyonla ile uyumludur ne demek hocam 22 yasinday...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erkek üreme

    Merhaba ferhat hocam ben isteksizlik ve ereksiyon sorunu için sabah aç karnına kan tahlili verdim sonuçları bakabilirmisiniz fsh refarans aralığı 1.5-12.4 değer 10.3mlu/ml)poralaktin refarans aralığı 4.04-15.2 değer 38.8 ng/ml)afp refarans aralığı 0-7 değer 3.66 ng/ml)lh refarans aralığı 1.7_ 8.6 de...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erkek üreme

    Merhaba ferhat hocam ben isteksizlik ve ereksiyon sorunu için sabah aç karnına kan tahlili verdim sonuçları bakabilirmisiniz fsh refarans aralığı 1.5-12.4 değer 10.3mlu/ml)poralaktin refarans aralığı 4.04-15.2 değer 38.8 ng/ml)afp refarans aralığı 0-7 değer 3.66 ng/ml)lh refarans aralığı 1.7_ 8.6 de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin ve infertilte aşılama

    Merhaba doktor bey. sizi bugün ilk defa araştırırken gördüm ilginize alakanıza hayran kaldım. tam dam tüm moralim yerlerde iken hemde. nezaketinize ilginize cevaplarınıza ayrıca teşekkür ederim. keşke ankara da olsaydım dedim . sorunum şu 30 yaşındayım 3 yıldırbebek istiyoruz 1 küretaj oldum 10 ha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annemin beyin emar sonucu

    Doktor bey merhabalar pandemi nedeniyle doktora muayene olmaya gidemiyoruz. annemin beyin mr sonuçları aşağıdaki gibidir. değerlendirmenizi rica ederim. hastanın kranial mr incelemesinde; supratentorial alanda her iki serebral hemisferde kortikal yapıların ve periventriküler  periatrial  subkort...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x