Hipoekoik nodul

  • Sayin hocam merhaba Troid sag lobda 15 mm capinda hipoekoik solid nodul ve yine ayni lobda 4.4 mm caplarinda ayni karakterde nodul var. Biyopsi sonucu: mikroskopi bulgulari: yaymalarin bir lami tamamen kolloidden ibarettir. Diger 2 lamda onkositik hucre gruplari ve bu gruplardan birinde intranukleer pseudoinkluzyon izlendi. Hucre blogu kesitinde olagan morfolojide mikrofolikulletlr yapilar goruldu. Folikuller huxrelerde a tipi ya da onkositik degisiklik izlenmedi. Patolojik tani sitomorfolojik olarak bimorfik hucre populasyonu izlenmektedir. Kolloidden zengin ve uniform kucuk folikullerden olusan onkositik hucre tabakalrindan olusan. Onkositik hucrelerden birinde intranukleer pseudoinkluzyon izlendi. Bu sebeble neoplastik gelisim papiller karsinom onkositik varyannt? Sitolojik duzeyde kesin olarak ekarte edilemez. Onemi belirsiz a tipi onemi belirsiz folikuler lezyon yaziyor. Hocam hemen akabinde yaklasik 10 gun sonra tekrar biyopsi yapildi onun sonucunu bekliyorum. Kan testlerim normal. Ve biyopsimi radyolog yapmadi endokrin dr.yapti. ne yapmaliyim hocam? Saygilarimla

  • Doktor Cevabı:

    Serda hanım bu biyopsi detaylı tanımlanmış bundan sonra çıkacak sonuç bu raporu ortadan kaldırmaz, benim hastam olsaydınız size tiroid papiller karsinom onkositik varyant ya da tiroid papiller karsinom folliküler varyant olabileceğinizi anlatarak ameliyat olmanız gerektiğini söylerdim

    tarihinde cevapladı.
  • Sayin Hocam cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben de kanser hastasi oldugumu kabul ediyorum ve ameliyat olmak istiyorum fakat doktorum bu ara indeterminate gruplarda biyopsinin tekrarlandigini soyledi. Islem sirasinda patalog yine aus , papilla ca bakimindan hucreler sakin bu folokuller adanom da olabilir diye karmasik ifadeler kullandi. Ve iki biyopsi arasinda surenin az oldugunu ima etti. Cunku ben 3 ay beklemek istemedigim icin 10 gun sonra tekrar yapildi o sonucu bekliyorum. Bu konudaki goruslerinizi almak isterim. Son olarak bu tip kanserlerde sag kalim orani nasildir? Sizce ben de papiller ca mi folikuller ca mi cikma ihtimali daha yuksek? Saygilarimi sunarim.

  • Doktor Cevabı:

    Riskiniz %5-15 arasında, sizde çıkma ihtimali olan kanser tipi papiller tiroid karsinomudur, ancak papiller karsinomun varyantları vardır, en sık görülen varyantlarından biri papiller karsinomun folliküler varyantıdır ve sizde de bu çıkabilir. i̇kinci ihtimal benzer şekilde papiller karsinomun onkositik varyantı olabilir. tabii ters taraftan bakarsak karsinom çıkmama ihtimali de vardır ve daha yüksektir.

    tarihinde cevapladı.
  • Sayin hocam merhaba; biyopsi tekrarinda malign sitoloji geldi (papiller troid karsinom) ve 1 hafta sonra ameliyat olacagim. Yapilan boyun usgde lenflere sicramadigi tespit edildi. Tümör boyutu 1.5 cm. Bu duruma gore RAI ALMAM gerekecek mi? Bir de radyoaktif iyot tedavisinden sonra yapilan tum vucut 131 sintigrafi tetkikinde meme dokusu meme kanseri teshisi de konabiliyor mu? Sadexe troit kanserine ait bulgu ve metazlara mi bakiliyor? Saygilarimla.

  • Doktor Cevabı:

    Radyoaktif iyot taraması sadece diferansiye tiroid kanserlerinde yol göstericidir meme kanserinde değeri yoktur. ameliyattan sonra radyoaktif iyot alıp almayacağınız çıkacak patoloji sonucuna göre belli olur, bunu ameliyattan sonra ameliyatı yapan doktorunuzla konuşursunuz. tümör boyutu ve çıkartılacak lenf bezlerinde hastalık olup olmadığı radyoaktif iyot tedavisi alıp almayacağınız konusunda belirleyici olacak faktörlerin bazılarıdır

    tarihinde cevapladı.
  • Sayin hocam merhaba, troid ameliyati oldum patolojim sonucum ise şu şekildedir: troid bilateral total troidektomi papiller karsinom, folliküler varyant. Tümör çapi: 1.7×1×0.8 cm. Enkapsülasyon, troid kapsülüne invazyon, vasküler invazyon, troid disi yayilim,multifokalite gorulmedi. Ayrica cerrrahi sinirlarda da tumor gorulmedi. Tumor disi troid dokusu diffüz kolloidal hiperplazi. Saygideger hocam bu rapora gore iyilesme sansim var midir? Papiller karsinomun falliküler varyantinin uzak ya da yakin metastas riski nedir? Bu varyant agresif midir? Sag kalim oranim bu rapora gore düşük müdür? Saygilarimla... •

  • Doktor Cevabı:

    Hastalık total tiroidektomi yapılarak ameliyatla çıkartılmış bu iyi ancak bu hastalıkta santral kompartman denilen bölgede lenf bezi metastazı bulunma ihtimali %12 kadardır, patolojinizde lenf bezleri ile ilgili bir ifade yok bu sebeple santral lenf bezlerinizden en azından bir örnekleme yapılmadığını anlıyorum. bu durumda radyoaktif iyot tedavisi almanız gerekiyor, daha sonra lenf bezi metastazı açısından takip edilmeniz gerekiyor ileride bir metastaz saptanırsa tekrar ameliyatla bu lenf bezlerinin alınması gerekebilir. papiller karsinom folliküler varyant genellikle iyi seyirli bir varyantdır

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipertroidi yutkunma fobisi ilacı ezerek içmek.

    Hocam merhabalar. benim sorunum hipertroidi ve yutkunma fobisi. bu ikisi birleşince çok kilo verdim yutkunma sorunu için pisikiyatriye gittim pek işe yaramaz ama iç diye ağızda eriyen bir ilaç verdi yolladı ilacı kullandım ama yemek sorunu çözülmediği gibi ilacın acayip etkilerini yaşadım. kullananm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Tiroid sağ lob 23*26mm sol 17*20 isthmus 4mm. bilateral tiroidbezi büyüğü orta kesimde 19*15mm boyutunda bazılarının kontürü içiçe geçmiş birkaç kistik dejenere izohipoekoik solid nodüller izlendi. tiroidbezş parankim ekosu azalmıştır. tiroidbezi parankimi heterojendir. sonuç:tiroid bezinde nodülle...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gürkan Avcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid beze

    Hocam merhabalar, rahatsız ediyorsam affınıza sığınıyorum , 1.5 - 2 yıldır boğazımdaki trodin bezinin bir sağında birde solunda fındık tanesi kadar 2 tane beze var ancak ağrı veya birşey yok sizce nedir hocam

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Guatr rahatsızlığı

    Hocam merhaba vertigo şikayetiyle doktora gittim guatrdan şüphelendi sonucum şu şekilde her iki parotis,subm andibüler glandları normal büyüklük ve ekodadır.her iki tiroid lobu boyutları hafif atmıştır.konturu lobüle,parankim heterojendir.parankim diffüz granül görünümdedir.sağ lobda 2 cm ebadında h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodul

    Sayin hocam merhaba, troid ameliyati oldum patolojim sonucum ise şu şekildedir: troid bilateral total troidektomi papiller karsinom, folliküler varyant. tümör çapi: 1.7×1×0.8 cm. enkapsülasyon, troid kapsülüne invazyon, vasküler invazyon, troid disi yayilim,multifokalite gorulmedi. ayrica cerrrahi s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ tiroidde nodül varlıgı

    Hocam merhabalar 26 yasında bayanım. anne de teyzede guatr mevcut kimsede kanser vs olayı yaşanmadı bende tiroid kontrolüne gittim 04.03.2021 tarihinde ultrasonda her iki tarafta parotis gland boyutları be ekojenitesi doğaldır sağ lob inferiorda 4.5*3 mm boyutlarında mm spongioform tarzda izo hipoe...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Uğur Elçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekligi

    Merhaba doktor bey. 23 yaşındayım. sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım ve tiroidle ilgili bazı sonuçlar şöyle: tsh 5.24 ( referans 0.35-4.94) serbest t3 ve t4 normal. anti tg 5.54 (referans

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid yağ sonucu

    Merhabalar. tiroid hormon kan sonuçlarımda tsh normal t3 ve t4 sonuçlarım da normal ama usgde çıkan sonuçlar şu şekilde : tiroid gland sağ lob 14x15x40, sol lob 14x15x40. i̇stmus 3 mm. gland konturlari lobule, parankim eko paterni heterojendir. servikal ana vasküler yapılar normaldir. servikal pat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çağatay Çifter

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz mr

    Hocam merhaba biraz önce diğer hesaptan hipofiz mr göndermiştim bu değerleri istemiştiniz prolaktin 35 çıkmıştı mr temiz demiştinz tsh degerim 13 free t3 degerim 4 free t4 degerim 1.37 estradiol degerm 108,28 fsh degerim 5.37

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofiz mr

    Hocam merhaba bnm prolaktin değerm 35 tsh değerm 13 t3 ve t4 de yüksek çıktı hipofiz mr çekildi ilaçlı sonucumda sella tursika normal genişliktedir. sella tabanı, anterior ve posterior klinoidler, dorsum sella ve klivus normaldir. sfenoid sinüs havalanması normaldir. anterior hipofiz normal kalınl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu ve tiroidit ?

    Hocam merhabalr boynum için yapılan ultrasyon şu şekilde hocam bilateral parotis glandı derin ve yüzeyel lobu boyutları normaldir. parankim eko paternleri homojendir. her iki parotiste sınır ve eko farkı oluşturan lezyon izlenmedi. bilateral submandibular gland boyutları normal sınırlardadır. parank...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sintigrafisi sonucu

    Merhaba tiroid sintigrafisi sonucunda her iki tirod lobi minimal hiperplaziktir.gland içi aktove dağılımı nonhomojendir.bez zemin aktive orani artmıştır. her iki lobda parankim ekojenitesi heterojen ve düşük ekojenitededir.her iki lobda yaygın sinirlandirilamayan hipoekoik alanlar izlenmiştir.bunun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipoekoik nodul

    Sayin hocam merhaba; biyopsi tekrarinda malign sitoloji geldi (papiller troid karsinom) ve 1 hafta sonra ameliyat olacagim. yapilan boyun usgde lenflere sicramadigi tespit edildi. tümör boyutu 1.5 cm. bu duruma gore rai almam gerekecek mi? bir de radyoaktif iyot tedavisinden sonra yapilan tum vucut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato troidi yüksek tpo

    Sayın hocam merhabalar. annemde haşimato troit hastalığı var. yaklaşık 8 yıldır son 3 yılı 75 mg olmak üzere euthyrox ilacını kullanıyor. son yaptırdığı testlerdeki referans dışı sonuçlar bunlar çıkmış. araştırdığım kadarıyla tpo antikoru çok yüksek gözüküyor? ne yapmaliyiz? - nötrofil# (nötrofil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsk sağlık yönetmeliği

    Hocam askeri okul sağlık yönetmeliğini kolesterol ile ilgili alanı atıyorum;b) 1. kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi gibi kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve/veya fonksiyon bozukluğu yapmış, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri, fenilketonüri hariç aminoasit metabolizma hasta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x