Hipoekoik nodül

  • Hocam öyle ciddi hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen , biraz çarpıntım biraz halsizlik ve saç dökülme sorunum vardı. Tüm tetkikleri yaptırdım d vitaminim 6 çıktı bir de tiroit usg gireyim dedim. Rutin kontrol için. Kan tahlillerinde tsh, t4, t3 hepsi normal yıllardır da referans araliklarinda çıkıyor. 24 yaşında bir kadınım bu arada. Dün ultrason sonucum aynen şu şekil çıktı : sağ lob üst lob anteriorunda içerisinde milimetrik kistik açıklıklar bulunan silik sınırlı 7.5 x 3 mm boyutunda hipoekoik nodüler görünüm izlenmiştir. Sadece bu çıktı diğer şeyler normal. Hocam kendi doktorum hemen biyopsiye gönderdi, ultrason çeken radyoloğum hiç gerek yok bir sorun yok dedi ultrasonla takipte kalalım dedi biyopsi günü almadım. Tabi ben çok tedirgin oldum korktum başka bir doktora gösterdim m, doktorun bir tane olduğu icin biyopsiye göndermiş dedi, radyolog ne diyorsa odur dedi o bakıyor ekrandan bir sorun olsa söyler falan dedi. Kanser olma ihtimalim var mı? Silik sınırlı olması bir adet olması ve hipoekoik olmasi kesin kanseri çıkarabilir mi? Ve radyolog ultrason çekerken kanser olma ihtimalini anlayabilir mi?

  • Doktor Cevabı:

    Ultrasonu görmek lazım ama kistik 7.5 mm nodül için koşup gidip ince iğne aspirasyon biyopsisi gerekli değil diye düşünürüm. 4-6 ay sonra bir kez daha tiroid us ile bir endokrinoloji uzmanına muayene olun. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ileri derecede yüksek tiroglobulin değeri

    Merhaba mahir bey gittiğim doktorum graves ve hipoaktif nodülü olan olgunun tiroglobulin değerinde (375) ileri derecede yüksek olması nedeniyle operasyon olmam gerektiğini söyledi ve bir reçete yazdı bunun için sizden randevu almak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz geri dönüşünüzü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mahir Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kıl dönmesi

    Hocam kesik attığınız delik kapandı, onun üzerindeki küçük delik ise açık ve bastırınca biraz iltihap geliyor normal mi acaba, teşekkür ederim tekrar ilginiz için.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Minimal subplevral fibronodüler çekintiler nedir?

    Merhaba hocam göğüs cerrahisinin isteği üzerine çekilen tomografi sonucu çıkan minimal subplevral fibronodüler çekintiler neyi ifade eder acaba? şimdiden teşekkürler. hastanızın kontrastsiz toraks bt incelemesinde : her iki aksiller bölgede patolojik boyut ve görünümde lenf nodu saptanmamıştır....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Gökçe Cangel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kıl dönmesi

    Hocam merhabalar, beni ayın bu ayın 3'ünde kıl dönmesi hastalığımı "flap" ile tedavi etmiştiniz. benim sorum ameliyat olalı 9 gün oldu pansuman yaparken bastırınca az bir şey iltihap geliyor deliklerden bu normal mi, bir de hocam yaranın durumu şu an gayet iyi ama kesik ve delikler tam kapanmış deği...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sebebi bilinmeyen nodül büyümesi

    Hocam merhaba ben 2018 yılında sol lobumda 2,5 cm troid nodülüm olduğunu öğrendim 3 defa biyopsi yaptırdım hepsi iyi huylu çıktı şuan 4 cm olmuş ve nefes boruma hafif baskı yapıyormuş. kan tahlillerim normal çıkıyor. ameliyattan çok korkuyorum ses tellerim vs zarar görürse diye ki ömrümün sonuna ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit hastasıyım

    İyi günler hocam. ben 23 yaşındayım ve 3 yıldır tiroit hastasiyim. hocalarım bana dideral ve thyromazol ilaçlarını kullanmamı söylediler. 1 yıl içinde düzenli kullanmama rağmen hiçbir değişiklik olmadı ve nodüllerim gözle görülecek derecede dışarı yansıdı ve gözlerimde de büyüme meydana geldi. grave...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Genel cerrahi

    Merhaba hocam ben tiroid hastasıyım anti tipo sonucum 631.8 yüksek çıktı ne yapmam gerekiyor?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun usg sonucum

    Boyunda her iki tarafta juguler , aksesuar(arka üçgen), submental,submandibuler ve görüntü alanındaki parotis ve submandibuler bezler normaldir.diğer yumuşak doku planları normal izlenmektedir. tiroit bez parankimi belirgin derecede heterojen görünümdedir.tiroit bezinde büyüğü sağ lobda 20x25 mm boy...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi̇ şi̇şmesi̇

    14 yaşındaki oğlumda yaklaşık 5-6 senedir belki daha fazla çene altında bir beze büyümesi vardır. antibiyotik kullanım sonucu geçmedi.iltihaplık 1 durum değil sanırım. genel olarak sürekli boğaz temizleme kesik kesik öksürme ihtiyacı vardır. gıcık şeklinde tik gibi. tahlil sonuçlarımız aşağıdaki g...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cemil Kuşoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Usg sonucu

    Hocam merhaba,ben boyun usg çektirmiştim sonucu aldım ama anlayamadım yorumlarsanız çok memnun olurum;tiroid glandı ap kalınlığı sağ lobda 11 mm,sol lobda 11mm,isthmusta 2mm dir.troid gland boyutları normaldir.troid parenkimi minimal heterojendir(tiroidit?)nodül izlenmemiştir.her iki parodisi ve sub...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guatr yutma güçlüğü

    Hocam merhaba ben de yutma güçlüğü var bunun için doktorum ultrason istedi sonuçta sağ tiroid lobunda büyüğü 13 * 9 mm boyutlarında bir kaç adet heterojen hipoekoik solid kistik nodül izlendi. sol lob adet büyüğü 4 mm çapında hipoekoik santral yaglı nodül izlendi paratiroid adenomu kesın ekarde edil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yutma güçlüğü

    Hocam kolay gelsin benim şikayetimde yutma güçlüğü bunun için doktora gittim birkaç tarama yaptılar bir de ultrason verdi bana sonucunda ise sağ tiroid lobunda büyüğü 13*9 mm boyutlarında bir kaç adet heterojen hipoekoik solid kist izlendi. sol lob adet büyüğü 4 mm çapında hipoekoik santral yaglı no...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Triod ca tanılı hastanın ameliyatı

    Hocam merhaba, 54 yaşındaki anneme "yorum/öneri olarak" ön planda medüller karsinom olduğu düşünülen tiroid ca tanısı konuldu. sol tiroid lobu dolduran 39x33x60 mm nodülü var. tanımlamada: "hazırlanan yayma preparatların sitolojisinde ve hazırlanan sitospin preparatkarın sitolojisinde kolloidden fak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cerb her2 fısh kontrolü

    Merhabalar. bana tekrar tiroid biyopsisi yapıldı sonuçlarımı bekliyorum fakat sonuçlanacak olan kısımda bir de cerb /her-2 (fish) sonucu bekleniyor gözüküyor. karışmış olabilir mi tiroid ile alakası nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü anti tg yüksekliği

    Hocam cevaplarsaniz çok sevi̇ni̇ri̇m. 40 yaşındayım anti tpo normal anti tg 223 tsh ve diğer hormanlarım normal tiroidlerimde 4çarpı6 mm nodül tespit edildi ama ilaç vermedi dr. sadece bacak ve kas ağrılarım için kalsiyum verdi . 6ayda bir tahlil 5 yıl sonra ultrason dedi ilaç vermemesi normalmi baş...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x