Hipodens lezyon

  • Çekilen tomografi sonuç raporunda "Karaciğer sol lobda 4cm boyutlu hipodens lezyon izlendi." denilmektedir. Sedimentasyon sonucu 24 çıkmıştır. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Bu tür bir rahatsızlıklar için ne tür bir tedavi uygulanmaktadır. Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Bu kitlenin ne oldugunun anlasilmasi gerek. eger radyolojik olarak tomografi ile bir tani konulamiyorsa ilacli mr ceķilmeli. ayric tümör markerlari ve hepatit durumlari da bakilmali. karaviger ve safra yollarinda ozel egitimli ve deneyimli bir genel cerraha başvurunuz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tüm batn komtrastlı bt ne işe yarar

    Merhaba doktor bey, tüm batın kontrastlı bt ve ilginç bir ilaç içerek tetkikimi yaptırdım. bu tetkik pankreas. karaciğer , böbrek gibi organlardan tümör, kanser vb şeyleri görüyor mu? siroz’u tespit eder mi? şayet değilse ben bu radyasyonu niye aldım. raporda aksesuar dalak dışında rağor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ömür Gencel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan ve idrar tahlil sonuçları

    Neşet bey merhaba, ben 25 yaşındayım, 180 boyunda 96 kilodayım. 12 haziranda verdiğim kan ve idrar tahlili sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. d vitamini 6,05. tsh 3.36 (0,25 - 5,0) gamma glutamil transferaz (ggt) 68 (0 - 55) bilirubin (total,direkt), her biri 1.38 (0,30 - 1,20) aspartat tr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonuç

    Hocam hepatik b taşıyıcısının bu degerlere göre durumum nedir hbsag 1719.25 aft 3.85 hbv-dna 4011 hbeag (kemoluminesan 0.422 anti hbe 0.002 anti hbs 2.00 ast 30 alt 22 2 ay önce yapılan test sonuçlarım 9 mart yenı test sonuç hbv dna 8670 iu/mi 28 haziran sonuçlarım hbv dna 2226 hbsag 2067. alt 27 as...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol boşlukta 5

    Merhaba hocam benim annem 60 yaşında 1.55 boyunda 65 kilo yaklaşık 1 senedir sol yan boşluğundan sırtına ve karnına vede kalçadan bacağına yayılan ağrısı var ağrı bazen geçiyor bazen şiddetleniyor akciğer bt si temiz karninda gaz var dediler gene geçmedi(7 sene önce anjio oldu yüksek tansiyonu var p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik gözükür mü?

    Ondan bahsetmedim benim karacigerime vs. bakildı. abdominal dış gebelik varsa 21 haftalık karın usg sinden kesin gözükür mü yoksa vajinal usg gerekir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Miray Sekkin Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek reflüsü

    İyi günler ben 20 yaşındayım şu an yaklaşık 3 yıl önce ilk defa doktora gittim bazen idrarımı tam yapamıyorum ve sık idrara çıkmadan dolayı tahlillerimse böbrek boyutları vb temiz çıktı idrarda protein çıktı bursaya detatlı araştırma için gittim sintigrafi temiz çıktı bazen hala çok sıkıştığımda idr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol boşlukta ağrı

    Merhaba hocam benim annem 60 yaşında 1.55 boyunda 65 kilo yaklaşık 1 senedir sol yan boşluğundan sırtına ve karnına vede kalçadan bacağına yayılan ağrısı var ağrı bazen geçiyor bazen şiddetleniyor akciğer bt si temiz karninda gaz var dediler gene geçmedi(7 sene önce anjio oldu yüksek tansiyonu var p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik gözükür mü?

    Merhaba hocam abdominal gebelik varsa 21 haftalık tüm karın ultrasonunda( rahim, karaciğer ,yumurtalık vs. ) kesin belli olur mu? yoksa vajinal ultrasonun gerektiği durumlar olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Miray Sekkin Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik gözükür mü

    Merhaba hocam abdominal gebelik varsa 21 haftalık tüm karın ultrasonunda( rahim, karaciğer ,yumurtalık vs. ) kesin belli olur mu? yoksa vajinal ultrasonun gerektiği durumlar olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayşe Akbulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Raporumu yorumlayabilirmisiniz hocam şimdiden teşekürler

    Toraks bt iv opak madde verildikten sonra elde edilen tetkikin incelenmesinde: trakea ve her iki ana bronş açıktır. kalp boşlukları normal genişliktedir. torasik aort normal kalibrasyondadır. pulmoner arterler normal genişliktedir. özefageal hiatus ve distal özefagus geniş olarak değerlendirilmiş ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemia vera

    Hocam yaş 29 erkeğim sigara kullanmıyorum. yaklaşık bir yıldır ayak altında ve bacaklarımda yanma şikayetiyle dahiliye bölümüne gittim kan tahlili sonucumda hgb 18.4 hct 54 çıktı diğerleri normal sınırlarda. dahiliye uzmanı beni polistemia vera şüphesiyle hematoloğa yönlendirdi.orada doktorumun b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üstüne görme /ultrason görüntüsu

    Acil yazarsaniz cok sevinirim.hocam merhaba 40 yaşındayım 7 yıl önce sağlıklı bir doğum yaptım benim sorum şu; 8 martta ilişkim oldu prezervatif ile korunduk fakat zevk suyu vajinama girdi. 22 martta 14 nisanda 7 mayıs ve 4 haziran gecesi sabaha karşı adet oldum. son adetim diğerlerine göre kısa sür...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyabet hakkında

    Hocam merhaba diaformin 500 mg kullanıyorum günde 2 kez.bu ilaç şişkinlik gaz yaparmı.birde 1 yıldan beri kullanıyorum.böbrek karaciğere olumsuz etkileri olurmu.2 ay önce sağlık ocağında kan tahlillerim normal çıkmıştı.açlık şekerim 125 çıkmıştı ha1c 6 çıkmıştı.böbrek karaciğer tahlilleri normaldi.n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Saygilar oglum31 yasinda yapilan tahlilde ldl230trig195hbac1 5.2 cikti bunun icin oneriniz yokmu kendisikilosu fazla dr onu korkutmus tahlil sonuclarina gore beslenme oneriniz yokmu gunde bir tatli kasigi pekmez tahinyiyebilirmi

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Gülşen Oral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yasmin tablet

    Merhaba. 43 yaşındayım. adet düzensizliği için doktorum yasmin tablet önerdi. karacigerimde basit bir kist mevcut. yasmin yan etkilerinde karaciğer kistlerinde kullanılmamalı yazıyor. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nurdan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x