Hipodens lezyon

  • Babam 71 yaşında,karaciğer parankimi içerisindeher iki lopda tüm segmentlere yayılmuş en büyüğü sol lopda 8x5.5 cm ölçülen kistik hipodenslezyon izlenmiştir.Bilateral renal kistler. Sol böbrek bezi üzerinde nodüler lezyon .. 4/06/2014 tarihli raporunda bilgiler yazıyor. Diğer bulgular normal diyor. Doktoru karnına darbe almaması gerektiğini , bu kistler patlamadan ameliyat olamayacağını söylemiş. Konu hakkında babamdan başka bilgi alamadım. Açıkcası endişelendim ,bu durum hakkında sizden bilgi almak istiyorum. Durum nedir? Teşekkür ederim İyi çalışmalar. Nuray Mutlu ****

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun bahsedilen durum önemli. diğer tetkilerle de beraber ele alınmalı. hastanın klinik genel yakınmalarını bilmeden ve tüm testleri görmeden bir şey söylemek mümkün değil. takip eden hekimle görüşmeniz gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Alt değeri 105 çıktı

    Alt değerim 105 çıktı. günde 3 hap alıyorum. sizce ne olabilir bende? haftaya ultrason çekeceklerini söylediler....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser oluşur mu?

    Hocam iyi günler... 6 ay önce herhangi bir kanser tanımlanmamış br thorax ve 3 ay önce bir şey tanımlanmamış tüm batın tomografi 9 ay önce bir bulgu olmayan beyin mr 6 ay önce kanser bulgusu olmayan endoskopi ve kolonoskopi bu sürelerden sonra kansere dönüşür mu? cea afp 19-9 testi de yaptırdım g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağ doku hastalığı ve yorgunluk/halsizlik

    Ayşen hocam çok teşekkürler cevabınız için.şansıma randevu alabildim.romatolığum ilaçların yetmediğini söyledi metotreksat ve kortizon yazacağını söyledi.fakat alt değeri yüksekti bahsetmiştim size,ast değeri de yükselmiş. hepatit için tahlil de yaptı hepatit yokmuş şükür.şimdi suda eriyen bir ilaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabah yorgun kalkmak

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53 albumin 49 ggt 42 kreatinin 0.93 ure 29 total bilirubin 0.79 direk bilirubin 0.29 total protein 82 bun 16 ldl 126. 32 yasindayim boy 1.69 kilom 82.karaciger ultrasyonunda yaglanma cikti.ursovef diye bir ilac v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • C34 bronş ve akciğer malong neoplanzmı

    Inceleme alanlarına girenüst batın kesitlerinde karaciğerde milimetrik parankimal kalsifiksiyonkar izlendi.sol akciğerde büyüğü üst lop posteriorda 4mm sağ akciğer de büyüğü üst lopde 5 mm çapında birkaç adet milimetrik boyutlu subplevral parenkimal modül izlenmiştir.takibi önerilir tomografiden bö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk ve kas güçsüzlüğü

    Merhabalar doktor bey 32 yaşında bir erkeğim.benim 3 aydır göğüs ağrım künt bir ağrı değil sağa sola öne doğru kendimi gerince ağrı oluyor.sersemlik hissi,dengesizlik,saç dökülmesi,kaslarda sabah başlayıp akşama doğru azalan kas güçsüzlüğü mevcut.boğazımın sağ tarafında hemen hemen her gün olan 3 sn...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pankreas sorunu

    Değerli hocam iyi çalışmalar. 27 yaşındayım, alkol-sigara kullanmıyorum. 2 ay önce, acil diare ihtiyacı,sol bağırsakta ve sol karında ağrı, hazımsızlık gibi şikayetlerim başladı. diare kontrol altına alındı. özellikle yemeklerden sonra sol batında kütle tarzında doluluk gaz hissediyorum. kolonoskopi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer değerlerimde sorun var mı

    Merhaba hocam 2 adet kan testi sonuçlarım önemli bir sorunum var mı hekim kontrolü gerekir mi ? 08.09.2020 tarihli testim amilaz 106 ggt94 ldh345 ast65 alt138 hemogram plt 137 crp,türbidimetrik 0,49 ck mb 32 30.08.2020 tarihli testim ggt58 ldh 297 ast 44 alt95 hemogram plt 183 crp,türbidimetrik 0.1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabah yorgun kalkmak

    Merhabalar doktor bey 32 yaşında bir erkeğim.benim 3 aydır göğüs ağrım künt bir ağrı değil sağa sola öne doğru kendimi gerince ağrı oluyor.sersemlik hissi,dengesizlik,saç dökülmesi,kaslarda sabah başlayıp akşama doğru azalan kas güçsüzlüğü mevcut.boğazımın sağ tarafında hemen hemen her gün olan 3 sn...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b durumu

    Anladim yaşadığım yerde korona çok yaygın o yüzden gidemedim normalde temmuzda kontrole gitmem lazım di 2 ay geçti sadece 2 ay geçirdim gidemedim yine de birşey olur mu bu zamana kadar testlerim sonuçlarım gayet normaldi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastaliklarim

    S.a hocam adım aygül pekdemir karaciğerde büyüğü segment 5-8 yaklaşık 10. 4 x 6. 8 santim büyük boyutunda birkaç adet lobule kontürlü periferal modüler kontrastlanan gösteren hemanjiyom ile uyumlu solid kitleler saptanmıştır dalakta medialde yaklaşık... 5 x 3. 3 santim boyutunda hipodens kitle sapta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Rıza Kutaniş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanserı saygılar evvelki cevapşarınız için teşekkürler eşim kolon kanseri ameliyat ve 6aylık koruyucu kemoyu 15 gün evvel bitirdi gınasırı dr önerisiyle gunasırı 100mg cotaspın alıyor ayrıca bağışıklığı güçlendirmek için gunadırı yoğurtla bir tatlı kaşığa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İbrahim Bilen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Üst ve alt abdomen bt incelemesi

    Hocam iyi günler. anneannemde uzun zamandır basur memesi ve tuvalet sıkıntısı var. astım da var.sürekli toprak yeme isteği oluyor. 62 yaşında. kan tahlilleri normal çıktı fakat doktor bir de tomografi istemiş. sonuç şu şekilde değerlendirebilir misiniz? endişeliyiz. çok teşekkür ederiz. iv ve ora...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b durumu

    Merhaba doktor bey iyi günler ben 54 yaşında bir bayanım 6 yıldır hepatit b olduğumu biliyorum tesadüfen testte öğrendim bu sire icinde dna değerleri 2000 altı geldiği için ilaç kullanmadım ast alt kann değerleri de hep normal şükür ultrason da öyle normal altı ayda bir kontrolde gidiyoruz nisanda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam ben bu gün çok detaylı kan tahlilleri yaptırdım linkini soru sonunda paylaşacağım. benim sorunum 31 ağustos-4 eylül arası sol bacağımda ani güç kaybı yaşadım.sabah kalktığımda oldu ve tek ayak üzerinde duramıyordum 15 gündür ellerim ve ayaklarım yanıyor sol ayağımın altında sanki mısır...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x