Hiperparatroid miyim?

  • merhabalar doktor hanım 32 yaşındayım uzerimde sersemlik hissi nedeniyle saglik ocagina gittim kan tahlili yapildi kalsiyum 10.9 fosfor 2 cikinca hiperparatroid olur dahiliyeye gorun dedi ertesi gun dahiliye uzmanina gittim genel kan tahlili yaptirdim kalsiyum 10.5 e düştü fosfor 2.1 e cikti parathormon testi pth 49.35 olarak cikti albumin 49 alp 53 kreatinin 0.93 bilirubin degerleri normal bu degerlere gore hiperparatroid konulabilirmi.vucutta kas gucsuzlugu ellerde ayaklarda karıcanlanma goguste batma tarzi agri 3 snlik birde bogazimin sol tarafinda distan agri vuruyor geciyor oda saniyelik panik atak hastasiyim selectra 25 mg kullanıyorum acaba bundanmi yoksa baska bir durummu saygilarimla

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ersan bey, pth değeriniz normal çıkmış. o nedenle hiperparatroidi değilsiniz. calsiyum değeriniz 12 üzerine çıkmadan genellikle kalsiyum yüksekliğine bağlı şikayet hissetmezsiniz. o nedenle şikayetleriniz kalsiyum yüksekliğine bağlı olmama ihtimali yüksek. panik atak kaynaklı olabilir. kalsiyum da son tahlilde 10.5. normalin üst sınırında. d vitamini kullanıyorsanız o nedenle de kalsiyumunuz yükselmiş olabilir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • sayin hocam d vitamini takviyesi almadim.kemik ve kas agrilarim devam ediyor gezici tarzda sabah cok yorgun kalkiyorum sersem gibiyim.3 sene oncesinde de kemik agrilarim vardi doktora gitmistim d vitamini eksikligi vardi ileri duzeyde damla alinca gecmisti agrilar.fakat kandaki kalsiyum yuksekligi ve fosfor dusuklugu neden olur.kandaki kalsiyumu dusurmek fosforu artirmak icin neler yapabilirim bir doktor yakinim kefir ic duzelir dedi ama icerigine baktigimda kalsiyumu artirirmi? kotu birsey olsa 1 gun sonraki tahlilde kalsiyum 10.9 dan 10.5 e dusermiydi? bu agrilar neden oluyor anlamadim doktora gittim hemogram biyokimya hormon testleri gogus agrisi icin akciger grafisi alt ast yuksekliginden dolayi ust batin ultrasyon cekildim karacigerde yaglanma cikti.bide kalsiyum 10.5 fosfor 2.1 cikti pth normal cikti psikolojik deyip yolladilar psikiyatriye gittim 1 hafta oldu selectra kullaniyom agrilarim gecmedi neden olabilir hocam hastaneyede gitmek istemiyorum pandemiden dolayi yardim ederseniz sevinirim hocam kolay gelsin.32 yasindayim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ersan bey, sizdeki kalsiyum yüksekliği belirtiye sebep olacak kadar fazla değil. tahliller normalse psikiyatrik nedenle olabilir. şikayetler geçmeyince selectrayı veren doktora geri bildirimde bulunabilirsiniz. siz kalsiyum ve fosfor için bir şey yapamazsınız. vücut dengeyi sağlıyor. 3 ay sonra d vitamini ve pth, kalsiyum, fosfor, magnezyum, ck, sedimantasyon, 25oh d3, alkali fosfataz, kan proteinleri baktırabilirsiniz. kontrol amaçlı. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • çok teşekkür ederim doktor hanım psikiyatrik doktoruma danışacam. Aklıma bir soru takıldı yorgunluk kas güçsüzlüğü nedeninin kaslardan olabileceğini düşünerek kaslarda bişey olsa kreatininden çıkmazmıydı. Benim değerim 0.93 normal değerde saygılarımla ...

  • Doktor Cevabı:

    Rica ederim. kaslardaki olay kreatinin fosfokinaz (ck ya da cpk olarak kısaltılır) bakılarak anlaşılır. iki kreatinin farklı. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gaz sıkışması ishal

    Merhabalar ben yaklaşık 3 haftadır karın ağrısı çekiyorum içimde sürekli gaz dolaşıyor, gaz çıkarttığımda rahatlıyorum ama kısa sürüyor. karnım sürekli gurulduyor. ishalim fakat tuvalete çıkamıyorum, basurum var ve sanki gaz çıkışına izin vermiyor. karnım şiş ve bağırsaklarıma bastırdığımda ağrı his...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç gosterme

    İyi günler benim tsh değerim 6.75 tiroid usg sonucum troid gland boyutları normal parankim heterojen olup tiroid parankim ekosunda diffüz azalma izlenmektedir. tiroid parankiminde pseudonoduler patern izlenmektedir. kronik tiroidit lehine değerlendirilmiştir. tiroid sol lob orta polde 13.4 x 5.2 m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ kasık agrısı

    Tekrar merhaba hocam öncelikle nezaket gösterip dönmenize cok sevindim kıymetli vaktiniz için teşekkür ediyorum. sayısız gastroentoloji dr muayenesine gittim çölyak için de bakıldı 2 ay guluten free diyet de yaptım endoskopi kan sonuçları negativ oldugu halde yaptığım diyet de bir anlam ifade etmed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid us görüntüsü

    Merhabalar hocam sağlık ocagında yaptırdıgım kan testim sonucumda tsh ve serbest t3 değerim normal iken serbest t4 değerim düşük çıktı (0,899 ng/dl) troid şüphesiyle bugün özel bir hastaneye gittim tiroid us çekildim sonuç olarak troid gland boyutları normal, parankim ekojenitesi hafif heterojendir....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ kasık agrısı

    Merhaba hocam vaktinizden çalmayacak isem eğer benim cevap aradığım bir sorum var. çok fazla klinik muayne ve test yapıldı ilaçlar verildi ama sonuc alamadım. apandist denildi ağrı olan bir gün oda opere edildi sonuc 1.5 yıldır aynı devam kolonoskopi mr entrografi bt entrografi çift kontraslı kolon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodül

    Hocam 24 yaşında bayanım 7 ay önce.troid ultrasonu cekildi sag tiroid lobu : orta ismik bileskede 4x5x6 mm hipoekoik nodul.orta posteriorda 4x7x9 mm hipoekoik nodul.sol tiroid lobu : orta posteriorda 4x5x6 mm hipoekoik nodul.parankim : orta heterojen lob sinirlari duzensiz yer yer hipoekoik alanlar....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv pozitif

    Hocam merhaba. ocak ayında kıyafetim olmadan sürtünmeli ilişkim oldu. partnerimde hiv var mıydı bilmiyorum. bu ilişkiden önceden beri daha önce hiç ilişki olmamışken midem çok bulanıyordu ve halsizdim. ilişkiden sonra arttı epey. idrar yolu enfeksiyonu ,vajinal mantar, huzursuz bağırsak sendromu geç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodul

    Hocam 24 yaşında bayanım. troid ultrasonu cekildi sonuc:sağ tiroid lobu : orta ismik bileskede 4x5x6 mm hipoekoik nodul.orta posteriorda 4x7x9 mm hipoekoik nodul.sol tiroid lobu : orta posteriorda 4x5x6 mm hipoekoik nodul.parankim : orta heterojen lob sinirlari duzensiz yer yet hipoekoik alanlar.h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Spongioform nodul

    Hocam annem 55 yaşinda. 30 yildir sigara kullaniyor.boyun ultrason yapildi sonuc: her iki submandibuler ve parotis bezleri normal buyuklukte ve homonljen parankim ekosundadir.bilateral tiroid loblarinda buyugu sagda yaklaşik 10x7 mm boyutunda birkaç adet spongioform yapida solid noduler alan izlendi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodul kuculur mu

    Mrb. tiroid nodullerimu 2 bucuk senedir duzenli kontrol ettiriyorum. hep izoekoik yapida gorulen nodullerim bu sefer farkli dr incelemesiyle hipo izoekoik denildi. ve boyutlari kuculmus bulundu. 8 mm civarindayken 5.6 mm boyutlarina gerilemiş . kolloidal yapida oldugunu soyledi ayrica. hipo izoekoik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhabalar hocam cok teşekkür ederim size tiroid ultrasonu cekildim sonuçta hafif heterojendir diyor bir de her iki juguler zincirle en büyüğü sag ustte 7.5mm kısa eksen boyutlu santralinin yağlı hiluslari bulunan ve kapsül kalınlığı 2.5mm ölçülen birkaç adet lenf mevcuttur diyor bunu yorumlanabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ taraf ağrısı

    Hocam merhabalar hocam kan testimi yorumlarmısınız. alkalen fosfataz refarans 40-129 değerim 131. lg 0.01-0.03 değerim 0.04 10^9 l. mon 5.2-15.2 değerim 4.8 . neu 41.70,7 değerim 74.3 . mchc 31.9 -34.8 değerim 35,5 . hgb 11.9-15.4 değerim 16.1 hocam sedimantasyon testi yapmamış doktor. hocam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormun sorunu

    Ben 39 yaşındayım bekarım saç ektim çok güzel oldu vakti ile değişik hormon vitamin ilaçları aldım sonra saç yanlarım bile döküldü zayıfladı ekilen saçlarım döküldü psikolojik olarak çok rahatsız oldum stres çok yaparım sabah kahvaltısı yapmam öğlene doğru çok açıkma olur ellerim titrer sinir olurum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği ve kansızlık varmı

    Değerli hocam 1 ay önceki 21 olan cea 19-9 değerim, 2 hafta önce 38 çıktı.. pankreas kanserinden çok korkuyorum.. ilaçlı mr çekildim, ultrason çekildim birşey çıkmadı hocam. acaba kanser şüphesi olsa mr da görünür müydü ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo - hashimoto

    Cevabınız için teşekkürler. benim korkum şu: hashimoto otoimmün bir hastalık olduğu için mutlaka başka otoimmün hastalıklar da çıkacak mı babamda?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x