Hilusu daralmış lenf nodu

  • Merhaba hocam 24 yaşındayım. Kasım ayında subakut tiroidit geçirdim. Crp 39 ve sedimantasyon 100 olmuştu. Benim sorum lenflerimle ilgili. Kasım ayı troid ultrason sonuçlarında büyüğü 7 mm ulaşan yuvarlak şekilli lenf nodları izlenmiştir(tiroidite sekonder) Ocak ayının son haftasını yaptırdığım tahlillerde şuan hipotiroidi evresindeyim crp ve sedimantasyon değerleri normale dönmüş bir şekilde. Fakat troid ultrason sonucumda sol posterior servikal bölgede 14*4 boyutlu hipoekoik düzgün sınırlı hilusu hafif daralmış kortikal kalınlaşma gösteren lenf nodu izlenmiştir. Servikal seviye 1 lokalizasyonunda orta hatta 16*6 mm boyutlu benzer görünümlü bir adet lenf nodu izlenmiştir. Ultrason doktorum korkulacak bişey yok dedi fakat endişe ediyorum. Geçirdiğim subakut tiroidit ile ilgili olabilir mi teşekkür ederim..

  • Doktor Cevabı:

    Tarif edildiği şekliyle bu lenf nodları sizin için bir sorun yaratmaz, evet tiroidit’e de bağlı olabilir, geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sarkoma 4.evre

    Hocam öncelikle merhaba.nişanlımın kuzeni 28 yaşında ,sarkoma hastası.5 yıl önce gırtlak kanseri geçirmiş ,1 yıldır da sarkoma için tedavi görüyo, .evre 4 de yakalandı.en son aldığı kemodan sonra fenalaştı ,yoğun bakım da uyutuldu.kemoterapinin işe yaradığı söyleniyor ama sanırım vucut kaldırmıyor a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Supraklavikular lap çoğalması

    Merhaba hocam 26 yaşında bir bayanım. tiroit nodülünden dolayı 8 ay önce çekilen ultrasonda sol lob orta kesim posteromedialde yaklaşık 4×3mm ebadında silik konturlu izo-hipoekoik solid nodüler lezyon mevcuttur. sol supraklaviküler alanda 11×4.5mm lenf nodu izlenmiştir. dün çekilen yeni ultrason son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seminel vezikulde kitle

    Seminel vezikulde kitle. merhaba hocam, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt istedi. onkolojik f18-fdg pozitron emisyon tomografi (pet-bt) raporu: bulgular: baş-boyun görüntülerinde; solda supraklav...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Seminel vezikulde kitle

    Seminel vezikulde kitle seminel vezikülde kitle merhabalar, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt istedi. onkolojik f18-fdg pozitron emisyon tomografi (pet-bt) raporu: bulgular: baş-boyun görüntüleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma midir

    Hocam 2 ay önce çene altında bademcigin orda kafamı öne egince ele gelen bir lenf nodu vardı kaygan usg olmuştum sonucu şöyle 17 mm reaktif lenf nodu. doktor o zaman önemli değil kontrole gerek yok demisti ama şimdi kontrol ediyordum da hafif büyümüş gibi o zaman göre ve yanında küçücük bir tane dah...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dil kökünde yoğun sarı tabaka ve boğaz başlangıcında kabarcıklar

    Dil üzerinde tabaka hocam merhaba; ben 25 yaşındayım. yaklaşık 3 senedir dil kökünde aşırı derecede koyu sarı pas ile uğraşıyorum. ağız hijyenine son derece dikkat ediyorum. ilk once dermatoloji bölümü mantar olduğunu soyledi 3 kutu mikostatin bitirmeme ragmen herhangi bir azalma olmadı. dahiliye b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodu

    Doktor bey merhaba benim boynumda şişmiş lenf modu vardı ben sivilce ilacı kullanıyorum roaccutane bunun yan etkisinde. bu sorun olabileceği yazıyor ama ben yinede emin olmak için boyun ultrasonu yaptırdım bu arada bu ilk başlarda ağrılıydı ama şu an ağrısız bir kitle olarak kaldı harelet ediyor sab...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Doktor bey merhaba benim boynumda şişmiş lenf modu vardı ben sivilce ilacı kullanıyorum roaccutane bunun yan etkisinde. bu sorun olabileceği yazıyor ama ben yinede emin olmak için boyun ultrasonu yaptırdım bu arada bu ilk başlarda ağrılıydı ama şu an ağrısız bir kitle olarak kaldı harelet ediyor sab...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endometrial kanser

    Merhaba, internette bir yazı okudum ve aklıma takıldı size sormak istiyorum yaşım 22 adet düzensizliğim var temmuz ayında yaklaşık bir ay boyunca aralıksız kahverengi akıntım oldu 2 kere belki kan gelmiştir daha sonrada ekim ayının başında adet gördüm ve kasım ayında tekrar kahverengi akıntım oldu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ozan Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfoma mıdır

    Hocam boyunda hafif ağrılar hissettim sonra muayene ettimve sol çene altında yan yana 3 tane lenf nodu hissettim büyüklü küçüklü 1.5 cm maximum ara ara burun kanamalarim oluyor gece terlemem ateşim kilo kaynım vs yok acaba lenfoma midir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Supraklavikular lenf bezi

    Merhaba mustafa bey.supraklavikular bölge lenf bezi ile ilgili sorum olacaktı.2018 yılında yapılan ultrason tetkikinde s supraklavikular bolgede 5.8×3mm ve inferior alanda 6×3.7mm reaktif lap tespit edildi 02.10.2020tarihinde yapılan kontrolde 11.8×6.5mm superfisial bolgede 5×28mm düzgün konturlu,re...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gbm temodal

    Hocam merhaba, babam 53 yaşındayken 2012 yılında gbm’e yakalandı.rt ve kt gördükden sonra tümör ocak 2020’de nüks etti.sonrasında altı ay temodal kullandık ve mr çekildik sonucu aşağıda. bu sonuca göre hoca temodale devam kararı verdi fakat 7. ay babama ağır gelmeye başladı.sizce ara verilip mr taki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr raporu hocam çok acil

    . bulgular nazofarenks posterior duvarinda nazofarenks hava kolonunu daraltan yumusak doku artimi izlendi. (adenoid hipertrofi ?) tiroid bezi konturlari duzgun ve parankimi homojen olarak goruldu. tiroid bezinde nodul gorulmedi. paratiroid lojlarda adenoma ait olabilecek yer kaplayici olusum saptanm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Spermiogram (semen analizi)

    Hocam eşimime 2 sene testis kanseri tehşisi konuldu ve testisin biri alindi şimdi çoçuk yapmak istiyoruz spermiogram testi sonuçlarina göre normal yollardan çoçuk sahibi olabilirmiyiz illa tüp bebek mi yapmamiz gerek yardimci olabilirmisiniz yardimlarinizdan dolayi şimdiden teşekkür eder başarilarin...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ömer Bayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x