Her iki akciğer grafisi bt

  • Mediastinal ana vasküler yapıların çapları , kalp kontur büyüklüğü normaldir . Mediastinal ve her iki hiler bölgede kitle ya da lenfadenopati saptanmamıştır . Hemotoraks lehine bulgu saptanmadı. Pnömotoraks gözlenmedi. Her iki akciğerde subplevral blepler mevcuttur. Plevral kalınlaşma -effüzyon izlenmedi . Kemik yapıda majör travmatik patolojik görünüm izlenmedi. ne demektir tsk edrm

  • Doktor Cevabı:

    Iyi gunler subplevral blepler ozellikle akcigerin ust zonlarinda ise genellikle bunlar sigaraya baglidir. iciyorsaniz sigara birakilmali.

    tarihinde cevapladı.

Balıkesir Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipersensitive pnomonisi -mtx toksitesi

    Hocam merhaba bütün romotolojik testleri negatif olan bir hastada organ tutulumu olur mi eklem bulguları var sadece bulgu olarakta lab testleri crp sedim yüksek birde akciğerinde intersisyel görünüm vardı daha önceden mtx kullanımı vardı biyopsi yapıldı hipersensitive pnomonisi paterni geldi ama son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarkoidoz lenfoma

    Merhabalar sayın hocam benim sıkıntım tesadüfen akciğer röntgeninde çıkan lenf nodları doktorum sarkoidozda böyle bir tutuljm olacağını söyledi ama önlem amaçlı genel vücut tomografisi çekindim akciğerde boyunda koltuk altında kasıkta karın içinde 1 cm yi geçmeyen patalojik boyut ve görünümde olmaya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İmmünoterapi için yapılan test sonuçları

    Hocam merhaba. i̇mmünoterapi için bazı testler yaptırdık. saptanan mutasyonlar: hras, (nm_005343.4), ekzon 2 c.34g>t, p.g12c, allel frekansı % 0.53, varyant sınıfı tier 2c: patojenik (amp/asco/cap,2017) tp53 amplifikasyon ve füzyon saptanmamıştır. alk ve ros-1 negatif bu sonuçlara göre immüno...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu 1 cm

    Merhaba ben derya 34 yasindayim akciğer ilacli tomografi de mediastende kısa çapı 1 cm yi geçmeyen birkaç adet lenf nodu zlenmistir. bir kaç adet fibrotik bant gornmustur yazıyor. yorumlarsaniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen göğüs ağrısı

    Hocam merhaba 26 yaşında erkek hastayım 8 aydır sağ göğüsümde nefes alıp verirken batma ağrı yan ağrıları oluyor. hastalık ilk başladığında 38 derece ateş titreme terleme üşüme şeklinde ve göğüs ağrısı ile baş gösterdi. i̇lk 1 ay ateşim hiç düşmedi sürekli ateş düşürücü ilaçlar kullandım kan değerle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Selam ederim hocam

    İnci hocam selam ederim yasim 32 sigara kullanmam. korona oldum bugün 12, gün hafif geçirdim öksürük ben zorladıgim.icin öksürdum çok az bı öksürük oldu şimdi hafif balgam geliyo çıkarnak için surekli öksürüp boğazımi.temizliyorum kan geliyor hafif korkulacak bi durummudur

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kuru öksürük ve balgam

    Merhaba saygıdeger doktor.1 hafta önce kalabalık bir ortamda bulundum .aynı gecenin akşamı öksürük hissi oldu ama öksürmedim.ertesi gün kuru öksürük ve balgam başladı.3 gün uyuyamadım çünkü yatağa geçince öksürük başlıyordu. acil doktoruna gittim covid testi uygulandı ve negatif çıktı.allerjiye bağl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adenom akciger zarı karın zarı sjogren

    Hocam çok tesekkurler.bu platformdan mı göndericem hocam? buraya güvenilir derseniz yollarım ama üstünü yıldızla kapıcak mı platform.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    İnci hocam merhabw covid oldum bugün 9. günüm ara ara minik minik öksürük oldu ateş agri şükür iyiyim artık. benim akciğerimde 3 mm lik nodül vardı acaba kovid bu nodülü büyutup zarar vermişmidr akciğerime baktirmama gerek varmıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer tomografisi

    Hocam merhabalar. aşağıdaki tomografi sonucumu yorumlayabilirseniz çok sevinirim. çıkan sonuç önemli bir durum mu? takip gerektirir mi? şimdiden çok teşekkür ederim. trakea, her iki ana bronş açıktır. kalp boyutu, konturu, konfigürasyonu doğaldır. mediastinal ana vasküler yapılar normaldir. torakal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer tomografisi raporu

    Hocam çok tedirginiz kaç gündür lütfen yardımcı olur musunuz? tiroid bezi sağ lob parankimi içerisinde 19mm çapında hipodens nodül izlenmiştir. trakea ve mediasten orta hattadır. ana vasküler yapıların değerlendirilmesinde; aorta çapı normal olarak değerlendirilmiştir. pulmoner arter çapı norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid sonrasi̇

    Merhaba babamın akciger tutulumu covid sonrası 6.ayda ki tomogrofisinde " sol akciğer lingula düzeyinde lineer uzanımlı sekel fibrotik opasiteler izlenmektedir. ​ " ne anlama geliyor yardımcı olur musunuz napmamız gerekiyor ve cok sırt ağrısı oluyor ne yol izlememiz gerekiyor?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adü de port takılıyor mu?

    Merhaba hocam. kemoterapi için port takıyor musunuz acaba? ya da adü de takan bir hocamız var mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • E nabızdan bilgi verir misiniz

    Merhaba hocam e nabız bilgilerim tc 37444189886 şifre leylalehmet annem 57 yaşında ve 72 kg burdan radyolojik görüntüsüne bakıp bana yol gösterir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x