Hepatit b

  • İŞYERİMİZDE YEMEK YAPAN BAYANIN HEPATİT B TAŞIYICISI OLDUĞUNU ÖĞRENDİK. BÖYLE BİR HASTALIĞI OLAN İNSANIN YEMEK YAPMASI NORMAL Mİ? RİSK ALTINDAMIYIZ?

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle gerçek mi dedikodumu onu öğreniniz.daha sonra böyle bir hastalık geçirmişmi ,aşılımı onu öğrenmeniz gerekir.umumi hıfzısıhha kanunu ve onun uygulayıcısı hekimler var. hastalık sonrası taşıyıcılar (nekahat portörlüğü, sıtma, salmonella typhi ve nontyphi infeksiyonu, kolera, çocuk felci, hepatit a, hepatit b) sonra konuşalım

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hıv hepatit c şüphesi için

    Hocam sürekli soruyorum hakkınızı helal edin.. şüpheli temastan 160 gün sonra hiv1-2,hcv negatif(hepatit b aşım var)... ancak hocam son 1 aydır gece uykuda terlemelerim var,idrarım koyu sarı,yemek yedikten sonra karaciğerimde ağrı hissediyorum....çok korkuyorum..180 de bir test daha yaptıracağım.....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv ve hepatit c suphesi

    Saygıdeğer hocam ,lütfen önerinize ihtiyacım var... şüpheli temastan 90 ve 160 gün sonra (devlet ve üniversite hastanelerinde 4 farklı test)hiv1-2 ,hcv,vdrl negatif(hepatit b aşım var) 1 ay önce holter takıldı uyku halinde bile olması gerekenden yüksek tansiyon tespit edildi.bu olayı kafaya çok ta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enjektör ve holder

    Mrhb hocam geçenlerde kan verdim ordaki hemşire enjektörü değiştirdi ama holderi değiştirmedi ve o holderinin içerisinde bi iki damla kan vardı sizce bi hastalık filan bulaşmış midir bana ?enjektörü çıkardığında sonra fark ettim ki holderin içinde kan var olduğunu sizce ne yapayım hiv hepatit testle...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv ve hcv şüphesi icin

    Kıymetli hocam,şüpheli temastan sonra 90. gün ve 160.gun olmak üzere (devlet ve üniversite hastanelerinde)hiv1-2,hcv,vdrl hepsi negatif....(hepatit b aşım var) son 1 aydır,idrarım sarı,3-4 kilo kaybım var,gece terlemelerim var... ayrıca son 1aydir tansiyon(vasoxen),antidepresan(selectra) ve gastri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Değerli hocam hepatit hakkında

    Hocam merhabalar, daha önce de konuşmuştuk hatırlarsanız hbsag pozitifliği var demiştim bazı yerlerde. sonra sizden de görüş alarak geçen ay hepatit b aşımı oldum. henüz 1 ay oldu. dün başka bişey için rutin bi kontrol sırasında ggt yüksek çıktı. 83 değerinde. diğer enzimler normal alt ast alp bilir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv ve hcv şüphesi icin

    Kıymetli hocam ,şüpheli temastan(korunmasız verici oral) sonra 90. gün ve 160.gun devlet ve üniversite hastanelerinde hiv 1-2 ,hcv,vdrl (hepatit b aşım var) hepsi negatif... hocam hepatit c,hiv ve sifilis için artik test yaptirmama gerek varmı.. konuyu tamamenkapatabilirmiyim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şüpheli cinsel ilişki oldu

    Anti hbs (mikropartikül immün assay-meia) 0.00 (antibody negative) u/l < 10 anti hcv (kemiluminesans veya benzeri) 0.04 (negative) u/l < 0.90 hbsag (kemiluminesans veya benzeri) 0.27 (negative) u/l < 0.90 anti hiv (kemiluminesans veya benzeri) 0.12 (negative) u/l < 1.0 anti hbc igg (mikropartikül im...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi ve hepatit

    Merhaba.doktorumuz 25 yaşında erkek kardeşim için lösemiden şüpheleniyor.yarın tam teşhis konulur diye düşünüyorum.kardeşimde hepatit b var.bununla mücadele edip kazanma şansı ne kadar? bunun tedavisini yapabilecek iyi bir hastane varmı başka ülkede ya da burada?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemide hepatit

    Merhaba serdar bey.kardeşim 25 yaşında erkek.doktoru lösemiden konuşdu.ateşi kilo kaybı boynunda beze var.morarmaları oluyor.iki hafta evvelki kan sayımının tekrar etmesini istedi doktor.kardeşimde hepatit b de var.bu durumda onun tedavisi mümkünmüdür? bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şüpheli cinsel ilişki oldu

    Anti hbs (mikropartikül immün assay-meia) 0.00 (antibody negative) u/l < 10 anti hcv (kemiluminesans veya benzeri) 0.04 (negative) u/l < 0.90 hbsag (kemiluminesans veya benzeri) 0.27 (negative) u/l < 0.90 anti hiv (kemiluminesans veya benzeri) 0.12 (negative) u/l < 1.0 anti hbc ig...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b hastasıyım ilaç tedavisine başlamam gerekir mi

    Hocam merhabalar garanti olsun diye bugün başka bir hastaneye daha gittim oradaki prof dr alt değerlerin ultrason değerlerin normal dedi hbv dna da aşırı yüksek değil biraz izlenebilr 3 ay sonra tekrar test yaptır biyopsiden bişey çıkmayabilir boşuna yaptırmış olursun dedi kararsız kaldım ne yapmalı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bademcik lenf bezi

    Merhaba.benim bademciklerim şişti ve biri daha belirgin.kbb doktoru çene altı lenflerden birinin şiştiğini söyledi.4.4mm reaktif.yarın tekrar kontrole gideceğim.bademcikler düzelmedi.bunun kanser ve ya lösemi olma ihtimali çokmu? vücudumda da ağrılar oluyor.ateşim 36-37 arası.hepatit b hastasıyım.t...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b hastasıyım ilaç tedavisine başlamam gerekir mi

    Hepatit b hastasıyım değerlerim hbs ag1040, hbv dna 5000, hbe ag negatif, alt32, ast21, ultrason sonucum normal sınırlarda üst abomen çıktı doktorum biyopsi isteyip ilaç tedavasine başlamam gerektiğini söyledi yaşım 25 sizce ilaç tedavisine başlamalıyım mı teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv testi süresi

    Hocam hayırlı akşamlar diliyorum .şüpheli korunmasız vajinal yoldan bir ilişkim oldu ve 63. gün hiv duo ultra vidas testi yaptırdım .v.d.r.l nagatif hepatit b-c negatif ve hepatit b ye bağışıklığım var .ve çok şükür hiv negatif .hocam bu test yeterli mı? yoksa ne onerirsiniz labrotuar doktorum test...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit asisi

    Hocam cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım vaktinizi ayırdığınız için yuzde 5 lık kişide hepatıt b ası tutmuyormus bunun nedenı nedır hocam ben bazı doktorlar dıyor gerek yok bazıları tekrqarla dıo kafam karıstı. bu yuzde beslık ası tutumama nedı merak edıyorum hocam nedır.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x