Hepatit b ve hepatit d

  • Hocam hepatit B ve D tükürükten veya gözyaşı veya terden bulaşırmı ? Ve hepatit D nin ispatlanmış kesin bulaş yolları nelerdir ? Saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Hepatit b ve d tükrük ve gözyaşı ile bulaşmaz. hepatit d'nin bulaş yolları hepatit b ile aynıdır çünkü hepatit b olmaksızın hepatit d tek başına bulunamaz

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hepatit

    Merhaba doktor bey benim eşim hepatit b taşıyıcısı yıllardır ama şimdiye kadar karaciğer değerleri hep normal çıktı bende evlenmeden aşılarımı yaptırdım oğlumda doğduğunda yaptırdık aşılarını acaba bu aşıların belli bir süresi varmi yani tekrardan yaptırmak gerekiyormu yoksa bir defa vurulmak yeterl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Emrehan Tüzün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp hastalığı

    Merhabalar. nabız yüksekliği, nefes darlığı şikayetiyle bir hastanenin kardiyoloji kliniğine başvurdum. ekg anormal çıktı. troponin değeri normal. doktor, efor testi istedi. efor testinin de normal olduğunu söyledi. strese bağlıymış lakin bu durum kronik bir hal aldı. bir problem olduğunu düşünüyoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer testi

    Özür dilerim hocam biyopsi sonucları şu şekilde klinik bilgi kronik hepatit b makroskopi : enbüyüğü 0,5 cn en kücüğü 0,4 uzunluğunda kahve rengi renkli tru-cu biyopsi materyalidir.tamamı 3 parca 1 kasatte takipe alındı ( 1 lam ) -mtk: fibrozis: hafiftir. -retikum: retiküler çatı korunmuştur. -fe (...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b ve d

    Merhaba hocam ben ali çolak eşim yaklaşik 10yildan beri hepatit b hastasi ve tedavi görmekte ve tedavisi tenofovir hapiyla sürüyor bu haplari yaklasik 10seneden beri kullaniyor virus sayilari baştan 900milyona ulaşmişti simdi ise cok düşük fkt haplarini düzensiz aldiği zmn veya 1gün unuttugu zmn vir...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Hakan Özkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D-dimer has

    Merhaba hocam annemin sonuçları yazabilirmiyim hbsag 0,48(negatif) anti hbs [y] 365,7(pozitif) anti hav igm 0,29(negatif) sedim 60 dk. 11 % < 25 troponin t 5,94 pg/ml 3 - 14 high sensitif troponin t: 3-14 düşük risk ,14-52 : 1 saat içerisinde yeni örnekle tekrarı uygundur. > 52 yüksek risk kütl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarılıkmı.

    Merhaba 21 yaşındayım göz akımda hafif sarılık nedeni ile sağlık ocağında tahlil yaptırdım total bilirubin *1.39 ref= 0.2-1.2 indirek bilirubin *1.11 ref=0.1-1.0 direkt bilirubin *0.28 ref=0-0.2 hbsag. negatif anti hıv negatif anti hcv negatif anti hbs pozitif önemli bir sorun v...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Emrehan Tüzün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik hepatit

    Merhaba hocam.anneannemin patoloji sonucunu yorumlarsanız sevinirim. klinik tanı/öntanı=kronik hepatitis makroskopi=17 mm uzunluğunda 1 adet karaciğer tru-cut biyopsi histopatolojik tanı=hafif şiddette kronik hepatitis,karaciğer trucut biyopsi karaciğer biyopsisinde 11 portal alan izlenmiştir....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlil

    Hocam merhaba sonuçlarımı yorumlarsanız çok sevinirim elisa+hormon tetkik adı sonuç birim referans aralığı / karar sınırı önceki sonuçları hbsag 0.26 negatif s/co 0.00 - 0.99 anti hbs ▲394.91 pozitif miu/ml 0 - 10 biyokimya tetkik adı sonuç birim referans aralığı / glukoz 100 mg/dl 74 - 106 kreatini...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik hepatit b hematoloji ve koagulasyon

    Hocam yaklaşık 15 yıl önce burkitt lenfoma geçmişi olan, 26 yaşında erkek, kronik hepatit b hastası ve tenoviral 245 mg kullanıyor, karaciğerde grade 1 hepatosteatoz var. son hbv dna (pcr), kantitatif 41 aşağıdaki sonuçları yorumlayabilir misiniz? vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. biyokimya hd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzimleri

    Hocam merhaba ben şu an 7 haftalık ikizlere hamileyim ast 63 alt 89 alp 216 ggt 94 total bilirubin 0.5 albümin 4.37 indirek bilirubin 0.58 hepatitler negatif.ultrason da karaciğer de ve safra kesesinde sorun çıkmadı kaşıntım yok . 20 gün önce yaptırdığım tahlillerde ast 27 alt 30 ggt 80 alp 190 idi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Emrehan Tüzün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit d testi

    Merhaba doktor bey iyi günler annem 52 yaşında hepatit b taşıyıcısı alt ast normal hbv dna si da 2000 altında ilaç kullanmıyor biz kendimiz anti hdv. (delta antikor ) testi yaptırdık negatif geldi ilerleyen zamanlarda yine bu. hepatit d ye baktirmalimiyiz yoksa gerek yokmuu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serab Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit d testi

    Merhaba doktor bey iyi günler annem 52 yaşında hepatit b taşıyıcısı alt ast normal hbv dna si da 2000 altında ilaç kullanmıyor biz kendimiz anti hdv. (delta antikor ) testi yaptırdık negatif geldi ilerleyen zamanlarda yine bu. hepatit d ye baktirmalimiyiz yoksa gerek yokmuu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit d riskii

    Teşekkürler. ben zaten hepatit b hastasıyım karşıdakine var ise diye en kötüsü üzerinden düşünüyorum ayrıca tükürük gelirse kan olmadan sadece tükürük ile bulaşır mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit d riskii

    Merhaba doktor bey ben hepatit b tasiyicisiyim dna düşük ilaç kullanmıyorum anti hdv negatif şöyle bir sorun var bugün. arkadaş ortamında iftar. yaparken karşımdaki kişi oksurdu tükürüğu yemegimin içine geldi gibi hissettim ayıp olmasın diye bırakamadım da atıyorum karşımda ki kişi hepatit d var ise...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit d riski

    Merhaba doktor bey ben hepatit b tasiyicisiyim dna düşük ilaç kullanmıyorum anti hdv negatif şöyle bir sorun var bugün. arkadaş ortamında iftar. yaparken karşımdaki kişi oksurdu tükürüğu yemegimin içine geldi gibi hissettim ayıp olmasın diye bırakamadım da atıyorum karşımda ki kişi hepatit d var is...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x