Hepatit b taşıyıcılığı

  • hocam mrb ben yıllardır hepatit b taşıcısıyımaltı ayda bir enzimlerime baktıyorum en son test sonuçlarım; alt: 70 anti **** afp : 1.8 anti hav: negatif albumın : 4.8 anti hcv: negatif hbeag: negatif hbv **** genom sayısı: 1699 kopya/ml ultrason sonucum grade 2 karaciğer yağlanması var bu durumda bana bir tedavi uygulanması gerekir mi biyopsiye gerek var mıdır alternati ftıp önerir misiniz şimdiden cevabınız için teşekkür ederimhocam .


İzmir Enfeksiyon Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hiv saygilar hocam

    Hocam merhaba simdiden cevabiniz için teşekkür ederim anlatcagim olay biraz karmaşık ama cevap verirseniz cok minnettar kalirim kiz arkadasim kendi (zevk suyu) islandiktan sonra elini camasirina soktu eli n3ml3ndi sanirim sonra biz el ele tutustuk bir kac dk sonra hem ben hem kendi elini yuzune degd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv acil lütfen

    Hocam merhaba şimdiden cevabiniz için teşekkürler kiz arkadasimin kulagi iltahaplanmis ve kanamis küpe takmıştı takarken klipsinin arkasina kan surulse sonra 10-15 dk sonra kupesinin arkasindaki klips takılan yere elime surttu hafif surtup kizartti hiv bulasir mi ufak kan kurumus kan durumuna girip...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv acil lütfen

    Hocam iyi günler sorum şu hiv birinin dişini karistirdigi kürdan ucu elimize batsa arkadasim hiv olma ihtimali var disini karistirdi elinde olan kürdan elime batti hafif disini karistirikeb kanatmis olsa vs hiv bulasir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hbv dna testi

    Hocam kolay gelsin daha önce kan tahlil sonucumda hepetit b olduğu çıktı sonra aktif mi pasif mi diye hbv dna testi istendi sonuç 200 olarak çıkmış anlamı nedir ve bendeki taşıyıcımı bulaşıcımı ve hepatit geçermi hocam cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlillerim allah rızası için hocam yardım ediniz

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçlarım

    Hocam merhaba karaciger enzim yüksekligi için tahlil sonuçlarında 1. sonuc alt 180 ast 85 ldh257 biluribin 0.24 amilaz 102 çıktı 2. tahlilde alt 175 ast 76 b12 181 çıktı ursovef kullanmaya başladım 3. tahlilde alt 150 ast 86 üre 15 üre serum 7 ürik asit 7.8 çıktı (dier değerler normal)

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv acil lütfen

    Hocam ben ihtimal olarak sey düşünmüştüm bi kac dk önce pozitif kisiden alsa aldığı kişinin elinde kanayan yarasi olsa ordan teknisyen cebinnden cikartip eldiveniyle elledi falan diye düşündüm yinede bulasmaz mi diyosunuz sanirim ben biraz hiv fobik oldum bu tarz bulasma kolay degil sanırım hocam ay...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv acil lütfen

    Hocam merhaba pansuman için gittigim hastanede teknisyen açık yaramı pansuman yaparken paraya eldivenle elledi sonra pansumana devam etti aynı eldivenle bu sekil hiv bulaşır mi yani parayi birinden aldiysa aldığı kişi pozitif ise bu sekil en kötü ihtimalle bulasma olur mu sizce evham yapmali miyim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon hastaligi

    Yanlislikla annemin dış fircasini ağzıma soktum hemen çıkardım fırçalama işlemini yapmadım enfeksiyon hastaliklari ile ilgili sorunum olur mu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer us sonucu

    Hocam kizimin ultrasonu : karaciğer normal büyüklükte idi. parankim ekosu oldukça homojendi (minimal kaba granüler ?). parankim ekojenitesi hafif derecede artmıştır (kronik parankim hastalığı ?) ne anlama geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Güven Gümüştaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer us sonucu

    Kizimin ultrasonu : karaciğer normal büyüklükte idi. parankim ekosu oldukça homojendi (minimal kaba granüler ?). parankim ekojenitesi hafif derecede artmıştır (kronik parankim hastalığı ?) ne anlama geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Sarıca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parankim hastaligi

    Karaciğer normal büyüklükte idi. parankim ekosu oldukça homojendi (minimal kaba granüler ?). parankim ekojenitesi hafif derecede artmıştır (kronik parankim hastalığı ?) ne anlama geliyor?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x