Hemoliz indexi

  • hocam merhabalar kan tahlilimde hemoliz indexi : normal diyor ve Hemoliz indeksi örnekte hemoliz düzeyini ölçer. Serum örneği hemolizli değildir.Yazıyor acaba ne anlama gelmektedir. Teşekkürler.

  • tekrarlanmasımı gerekir yani hocam ? yoksa iyi bişeymi bu?


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Aplastik anemi hastası

    Hocam merhaba 1.5 ay önce erkek arkadaşıma ağır aplastik anemi teşhisi kondu.ilik nakli olması gerektiğini söylüyorlar şu an hastanede yatıyor. 4 gün kemoterapi verdiler ve ilik nakli olana kadar ilaç tedavisi yapıyolar.internette bir sitede ilik nakli olsa bile 5 yıl boyunca yaşayabileceği yazıyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kollarda basmakla gitmeyen kırmızı noktalar

    Hocam merhabalar, 24 yaşındayım. benim yaklaşık bir yıldır falan kollarımda iğne ucu değdirilmiş gibi çok küçük kırmızı noktalar var. bazılarının boyutları 1 mm'den daha bile küçük olabilir. bunlar basmakla sönmüyorlar. sadece kollarımda varlar, vücudumun başka yerlerinde yok. bunlara peteşi mi deni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast sgot yüksekliği

    Teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahmut Gök

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast sgot yüksekliği

    Hocam öncelikli olarak kolaylıklar dilerim.sağ kaburga bölgemde özellikle otururken çok hafif bir baskı hissi ile bir meslekteşınıza muayene oldum.önce tahlil yapıtırdık. sonuçlarda sadece ast sgot yüksek çıktı 74 u/l çıktı. olması gereken değer ise 5-34 u/l onun haricinde diğer bütün testler iyi he...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahmut Gök

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bulaşıcı hastalıklar

    Sizin alanınıza mı giriyor bilemiyorum ama aferez kan trombosit ayrıştırma cihazında kan ayrıştırılıp kan geri verildikten sonra temizlik işlemine nasıl tabi tutuluyor?yani bir sonraki verici için kan kalması temizlik yapılmaması hastalık kapma riski oluşturmuyor mu?bilemedim.nereye sorabilirim?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda morluk

    Çok teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacaklarda morluk

    Hocam iyi günler benim çok uzun zamandır yıllardır özellikle bacak ve kollarında darbeyle oluşan kolay morarmalar oluyo devamlı kan testi yapiliyo trombosit dahil tüm değerlerin normal cikiyo. dun periferik yaymada yapildi doktorlar hersey normal dedi hemogram da yaymada da sorun yok dendi. ama inte...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeriii

    Merhaba hocam ben 17 yaşındayım uzun süredir boğazımda hafif ağrı ağız içinde hafif yara yanma çene altında deri altı kaygan hareketli küçük 2 tane beze gibi bişe var dışardan gözükmüyor doktora gittim kan idrar ve biyokimya yaptırdım tsh:5.07 çıktı diğerleri normal aralıkta bu tsh değeri bir sorun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan ekimoz

    Öncelikle saygilarimi iletiyorum.benim sorum son zamanlar da kaslarimin üstünde ve yanlarinda iki tarafli sik sik tekrarlayan ekimozlar.göz yani oldugu icin cok dikkat cekiyor.aile hekimim ekimoz dedi.sanki sürtülmüs gibi yaklasik 4-5 cm gibi 1hafta veya 10 günde geciyor.sizce neden olabilir,neyapab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoliz indexi

    Tekrarlanmasımı gerekir yani hocam ? yoksa iyi bişeymi bu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosit düşüklügü

    Hocam eşimin trombosit degeri 142 000 çıktı.migren hastası apranax kullanıyor .apranax trombosit degerlerini düşürürmü

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamılelıkte plt

    Merhabalar benpai-14g/5g ve mthfr heterezıgot mutasyon dolayısıyla claxane 0.4 kullanyrm 13haftalık hamıleyım.hamılelık oncesı de plt sayım 150 cıvarında seyredıyordu.hamılelık esnainda yapılan ılk testte plt 146 ıkıncıde 107 ucuncude 99 dorduncude 85 cıktı.bu bebegım ıcın bı sorun teskıl edermı.plt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Von villebrand faktor

    Hocam slmlar von wilebrand faktor seviyem dusuk cikti bu ne anlama geliyor acaba cok kotu biseymi hocam :(

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Riskli gebelik

    Merhaba ikidüsük yaşadım. su an hamileyim. coraspin ve progestan kullanıyorum.acaba trombofili paneli testi yaptırsam pıhtılasma sıkıntısı varsa ögrenebilir miyim? bir de tsh 3 tü 25 lik euthyrox kullanıyorum bir hastanede gebeligi ögrendigim gün 5 birinde ondan iki gün sonra 2,25 cıktı. acaba fark...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genetik hemozigot

    Genetik hemozigot merhabalar hocam abim genetik testinin dördüde hemozigot mutant'dı %100 olarak belirtti doktorlar ve akciğerinde pıhtı vardı çok şükür geçti ama izi kaldı şuanda kan sulandırıcı kullanıyor bende test yaptırdım hocam faktör ii = hemozigot normal faktörü v leiden = hemozigot mutant...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x