Hemogrammmmm

  • Iyi akşamlar hocam Hafif eklem agrisi ve kalca agrisi vardi tarama amaçlı sağlık ocağında kan tahlili yapıldı crp 0.47 (0-6) urik asit kalsiyum glukoz albumin tiroid hormonlari hepsi normal olmasina ragmen wbc 8 neu# 2.77 (2-8) neu%34.2 (50-70) düşük çıkmış lenfosit %56 (15-50) yüksek çıkmış skntl bir durum var mı hocam . Neu 6 ay önce de düşük çıkmış onun dışında hep normal çıkmış

  • Doktor Cevabı:

    Konu bizim branşımızla alakalı olmasa da toplam beyazküre miktarının 8 bin olması yeterli bir düzey. beyazküre içerisindeki diğer hücrelerin dağılım oranları sürekli farklılıklar gösterir ve hemogram cihazına bu ayrımda tam güvenilmediğinden şüpheli durumlarda periferik yayma yapılarak kontrol edilir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Eskişehir Nöroloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boyun bel ağrısı

    Merhaba hocam boyun ve bel ağrım var boyun ağrım sanki boynumdaki damarları biri çekiyor gibi omuzlarıma yayılıyor ağrı bazen koluma ellerimin içine uyuşma tarzı bir ağrı var belimde sol taraf kalçama yakın kısım kalçama vuruyor ağrı şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ertuğrul Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ağrısı

    Mrb günlerdir belim agriyo doktora gittiğimde biri belimde daralma ve kireclenme olduğunu söylüyor birisi fıtık başlangıcı diyor ilaçlar fayda etmiyor sizce napmaliyim kuyruk sokumum üst kismi ağrıyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kaan Irgıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cipram kullanımı

    İyi günler, boyun, sırt ve bel ağrısı semptomlarıyla ortopedi dr una gittim.boyun fıtığı ve fibromiyalji tanısı kondu.dr um kas gevşetici haricinde 20 mg’lık cipram verdi.günde 1 adet içiyorum.ancak cipram, cinsel isteksizlik yaptı. yerine muadili bir ilaç kullanabilir miyim?mesela insidon?tşkler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tarkan Amuk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subkortikal skleroz

    İyi günler: crohn hastalığı teşhisi ile ilgili olarak mr sonucunda radyolojik yorumda "terminal ileum kısa segment minimal mukozal-submukozal kalınlaşma" ve ayrıca "sol sakroiliak eklem anteriorunda iliak kemikte subkortikal skleroz ile uyumlu görünüm" yazmaktadır. rahatsızlığımın ne olduğu ve ted...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Faruk İbrahimoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endometrozis

    Merhaba hocam,bekarım adet dönemim çok ağrılı geçiyor bel ağrısı çok fazla.ağrı kesicilere karşı alerjim var kullanamıyorum sadece buscopan kullanabiliyorum.sorum şu size endometrozis söz konusu olabilir mi acaba ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ankilozan spondilit

    Hocam merhabalar size bir şey danışıcağım.annanemde ankilozan spondilit,annemde eklem romatizması ve babamda sedef hastalığı var.3 sene önce servikal mr'da vertebra köşelerinde osteofitler izlendiği için yaşımla uyumsuz olduğu söyledi ftr doktoru ve romatolojiye sevk edildim ve muhakkak hlab27 baktı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ankilozan spondilit

    Hocam merhabalar size bir şey danışıcağım.annanemde ankilozan spondilit,annemde eklem romatizması var.3 sene önce servikal mr'da vertebra köşelerinde osteofitler izlendiği için yaşımla uyumsuz olduğu söyledi ftr doktoru ve romatolojiye sevk edildim ve muhakkak hlab27 baktır dendi.ana testi pozitif...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Abdullah Yoldaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hafif patolojik kifozite

    İyi günler hasan bey.distoni hastalığı kifoz oluşturur mu?boyun mr'da hafif patolojik kifozite izlenmiştir yazıyor.ilerleyebilir anlamına mı geliyor patolojik olması?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin, omurilik

    Sol bacak ağrsı ve bel ağrısı şikayetiyle gittiğim dr. sonuçlarım. lomber disklerde dejenerasyon mevcuttur. l5-s1 disk mesafesinde daralma mevcuttur ve belirgin osteofitler mevcuttur. l1-l2 düzeyinde diffüz bulging zemininde sol santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel agrisi sabah tutuklugu

    Hocam iyi günler ben askeri personel benim esimde bel agrisi var. özellikle sabah kalktığında tutuklu oluruyor gun icinde geciyor. bide kuyruk sokumu üstünde agrisi var geçmiyor mr röntgen kan tahlili temiz fizik tedavi yapildi ramotoloji doktor ediz dalkılıç gittik herhangi bir iltihaplı ramotoloji...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alp Gurbet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zekai hocam saygılar

    Zekai hocam merhaba 2016 da bel ağrısı için gittiğim hastanede ultrason çektirmiştim tesadüfen çıkmıştık bunlar segment 7de 9x6 mm segment 1 de 7 mm çapında homojen ile uyumlu olarak değerlendirilen hiperakoik lezyonlar izlemiştir. hocam buda geçen hafta karaciğer segment 6da 16x15 mm segment 7 de 5...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yürümeyle başlayan ağrı

    Merhaba. intervertebral disklerde t2 dejeneratif sinyal kaybı mevcuttur. l4-5 disk aralığı daralmıştır. l3-4 disk dorsal yüzde bombeleşme mevcuttur. l4-5 disk dorsal yğzde geniş tabanlı protrüzyon mevcuttur. dural kese bası altındadır. ayrıca sağ foraminal protrüzyon mevcut olup, sağ nöral foramen s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel agrisi

    İlginiz için çok teşekkür ederim hocam. şuan erzincan'dayim lakin istanbul'a geldim mi bu konuyla ilgili size de uğramak isterim. iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Osman Arıca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel agrisi

    Sagital planda se t1, tse t2, aksiyel planda lumbal intervertebral disk düzeylerinden tse t2 ağırlıklı sekanslar elde olunmuştur.. lomber aks bozulmuş olup düzleşmiştir.l4-5,l5-s1 seviyesinde bilateral nöral foramenleri daraltan jeneralize bulging izlendi.l4-l5 intervertebral disk seviyesinde tekal...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Osman Arıca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ağrısı

    Merhaba doktor hanım 2 gün önce bel ağrısı için yazmıştım size bugün amasyaya beyin ve sinir cerrahi bölümüne gittim doktorumun onayı olursa mr cektirmemi söyledi bir zararı var mıdır bebeğe cektirebilir miyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zümrüt Çalışkan Şenay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x