Hemogram

  • hocam selamlar.. 32 yaşındayım 18 aylık nakilliyim.1,5 ay önce bağırsak kanaması yüzünen 1 hafta hastanede yattım..5 ünite kan aldım ....hastaneden çıktığımda hemogram 8,0 di..şu anda 9,5 oldu ,demir hapı almaya başlattılar nakil merkezindeki hocam...coraspin kesildi almıyor..demir hapı almaya devam etmelimiyim..

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Gürkan Tellioğlu

    Merhabalar kan testlerinizde demir eksikliği açısından bakılacak tetkiklerinizin sonucuna göre karar vermek gerekir.

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Şişen lenf nodları

    Hocam merhabalar.benim çok uzun zamandır çene altımdaki lenf nodları şiş.her iki tarafta da ikişer tane olmak üzere şişler.dışarıdan herhangi bir şişlik belli olmuyor ve bunlar tam olarak çene kemiğinin altında kaldığı için gittiğim doktorlar da bunları bulamıyorlar.en son gittiğim doktora da bunlar...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Lenfoma tanısı kan tahlili ile konamaz maalesef. bahsettiğiniz bulgular, lenf bezlerinizin büyüklüğü vs objektif baktığımızda lenfoma düşündürmüyor. tavsiyem bu hususu çok fazla endişe duyulacak bir hale getirmemeniz, 3 ay ara ile 2 kez ultrasonografi (mümkünse aynı yerde ve aynı kişiye yaptırmanızı... Cevabı gör

  • Karınagrısı

    Agrısı saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Akın

    Prof. Dr. Murat Akın

    Muhtemelen ülseratif kolit hastalığınız var. bu konuda düzenli gidebileceğiniz gastroenterolog ile devam edin. rahatlıkla kamu hastaneleri veya özel merkezlerde tdv olabilirsiniz.

  • Karın sancisi

    Menümenumenudoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2211487) soru karın agrisi hocam saygılar eşimin bazı sorunları çin yazıyorum yemek yedikten 1012saat sonra barsakta peryogtli u kramplar oluyor guruldamalar oluyormideden olmuş olsa bu sanciçının daha erken n olmasi lazım değilmi bütün kan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

    Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

    Merhaba. karın içinde başka bir şey olmadığından emin olmak gerekir. karın tomografisi ilk aşamada uygun olur.



  • Lenfoma ve tahlil

    Hocam merhabalar,21 yaşındayım.benim uzun bir süredir (8-9 ay) çenemin altında her iki tarafta da ikişer tane olmak üzere fındık boyutlarında (belki bir tık büyük) ve dışarıdan belli olmayan lenf nodları var.kafamı aşağı doğru eğdiğim zaman ele geçiyorlar ve bazen elimle ittirdiğimde çene kemiğimin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın burak seyrek, ñgeçmişuü olsun dileklerimi sunuyorum. öncelikle lenfoma ön tanısı ile konuyu iliskilendirmemek gerekir diye düşünüyorum. reaktif lenf bezleri tanımlaması da olumlu bir tanımlama. bir kaç meslektaşımızın görmesi de içinizi rahatlatmalı .bir süre sadece izlemek yeterli olabiĺir... Cevabı gör

  • Karınagrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    Gastroskopi değil, kolonoskopi yapılması gerek. bana göre kalın barsağın iltihabi hastalıklarından biri olma olasılığı yüksek bir üniversitenin gastroenteroloji kliurmanız en iyi çözüdür. geçmiş olsun

  • Mide agrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Ankarada bayindir söğütözü hastanesinde gastroenterolog yüksel beyi öneririm. sgk anlaşmalari da var.



  • Mide agrısı

    Karinagrisi saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    Sayın soru sahibi, eşinizin rahatsızlığına konulan tanıyı bildirmemişsiniz... ayrıca tedavi sonrası dışkıda gizli kan kontrolü sonucu da belirtilmemiş... gene de tedavi ile en azından bazı şikayet ve bulgularda gerileme yaşandığını anlıyorum... endoskopi ve kolonoskopi önerilen zaman aralıklarıyla... Cevabı gör

  • Kan tahlili ve lenfoma

    Hocam merhabalar. özellikle çenemin altında iki tarafta da çok uzun zamandır geçmeyen fındık boyutlarında lenf nodları var. bunlar tam olarak çene kemiğimin altındalar. ancak boynumu aşağıya doğru eğdiğim zaman ele geliyorlar. maalesef kolay bir şekilde ele gelmiyorlar ve gittiğim doktorlarda bunlar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence bir sorun yok. önerim 6 ay sonra şu tetkikleri yaptırabilirsiniz esr hemogram batin usg

  • Karınagrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Şükrü Özbek

    Uzm. Dr. Şükrü Özbek

    Öncelikle geçmiş olsun eşinize duvar kalınlaşması tanısı kolonoskopi eşliğinde mi konuldu bu tanı kaç yıl önce konuldu eşinizin başka şikayetleri var mı? göz ,eklem ,cilt şikayetleri gibi çünkü verilen ilaçlar inflamatuar bağırsak hastalığı ile ilgili merkezimiz de kolonoskopi işlemini başarılı b... Cevabı gör



  • Karınagrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle duzlesme giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bulun...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ozan Cengiz

    Uzm. Dr. Ozan Cengiz

    Siz hangi sehirdesiniz

  • Karinagrisi

    Menümenumenudoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2208636) soru karin agrisi hocam saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle duzlesme giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    Selim bey, anlattığınız tablo rektuma sınırlı, hafif seyirli ülseratif kolit hastalığına uyuyor. bir gastroenteroloji uzmanı böyle bir hastayı rahatlıkla takip edebilir. kolonoskopi yapılmasını ve daha sonra tekrar bir tadavi düzenlenmesini öneririm. selamlar.

  • Kansızlık

    15 aylik bebegimdgeçen ayda yapilmisti demir ve baglama dusuk cikmisti newvit diye kan damlasi verdi dr fakat bu ay bakildi düşük acaba ciddi birseymi yoksa 1 aylik bir suredenormale dönerm veya dozunu mu arttirmak gerekirmi harektli bir bebek halsizligi yok istahsiz ve kabizligi var demir bağlama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın deniz küçüker, sayın hocam bebeğinizi güle güle büyütünüz, henüz 15 aylık olduğu için çocuk hematoloji uzmanı meslektaşlarımız tarafından değerlendirmesi çok daha sağlıklı olur. saygı ve sevgilerimle



  • Karınagrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle duzlesme giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bulun...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar

    Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar

    Oncelikle gecmis olsun, mutlaka endoskopi ve kolonoskopi yapilmasi lazim, gizli kanama onemli bir sorun, gunumuzde tecrubemizden vede teknolojinin degismesinden dolayi barsak delinmesi cok cok nadir olmaktadir, bu konuda korkacak bisey yok bosuna durumu ertelemeyin, ben genel cerrahi uzmaniyim ayni... Cevabı gör

  • Hemogram sonuçları

    Hocam merhaba hemogram sonucumu yorumlamanızı rica edeceğim; eritrosit;5,02 (4,5-5,9) hemoglobin; 14,6 (12-17,5) hematokrit; 42,0 (36-53) mch;29,0 (26-32) mcv;83,6 (80-98) mchc;34,7 (31-37) rdw 12,2 (10-16) lökosit 8,9 (4-11) parçalı 3,8 (1,84-8,48) parçalı% 42,7 (40-79) lenfosit 4,2 (0,9...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hakan sezer, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. tam kan sayımınızda kansızlık sorununuz bulunmuyor. trombosit ( platelet - plt ) değerleriniz de yeterli. lökosit ( akyuvar - wbc ) alt gruplarından monosit mutlak değeri üst hudutta ( 0,9 ). içinizin rahat etmesi bakımından 3 ha... Cevabı gör

  • Kırmızı noktalar

    Merhaba doktor hanim... benim kollarımın üst kısmı ve göğüs bolgemde iğne ucu gibi gözle cok zor görülen ve az daha büyük kırmızı noktalar var bunlarin zarari var mi kan tahlili hemogram da bisey çıkmadı ama kollarimda çoğaldı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    Sayın ilgili, görmeden birşey söylemek mümkün değil. bir cildiyeciye gitmenizi öneririm. sağlıklar. prof. dr. nuran atmanoğlu ( cildiye müt.)




.
x