Hemogram

  • hocam selamlar.. 32 yaşındayım 18 aylık nakilliyim.1,5 ay önce bağırsak kanaması yüzünen 1 hafta hastanede yattım..5 ünite kan aldım ....hastaneden çıktığımda hemogram 8,0 di..şu anda 9,5 oldu ,demir hapı almaya başlattılar nakil merkezindeki hocam...coraspin kesildi almıyor..demir hapı almaya devam etmelimiyim..

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Gürkan Tellioğlu

    Merhabalar kan testlerinizde demir eksikliği açısından bakılacak tetkiklerinizin sonucuna göre karar vermek gerekir.

  • Bu soruya oy verin :

    Diğer Hasta Soruları

    • Uruk asit demir

      Merhaba hocam yorumlarsanız sevinirim genel kan bakıldı. hemogram degerleri lymph# 3.60 mono #0.85 digerleri normal. glukoz 92 kreatinin 1 urik asit 7.8 (3.4_7.2) ast 23 alt 26 kalsiyum 9.5 fosfor 2.9 demir 174 ( 59-158) uibc 236 (125-345) crp 4 (0-5) tsh 1.54 ferritin 25.52 (30-400) folik asit 9.72...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

      Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

      Merhaba ahmet bey, bir hekimin hastasıyla ilgili yaptığı değerlendirme ve karar süreci hasta ile görüşme görüşme, muayene ve tetkiklerin değerlendirilmesi aşamaları ile olmaktadır. sadece tetkikler üzerinden yapılacak yorum eksik , yanlış ve sonsuz olasılıklar barındırır. bu açıdan sorularınızı si... Cevabı gör

    • Gebelik şüphesi yardım edin lütfen

      Hocam iyi günler. ben şüpheli ilişkimden 41 gün sonra kist muayenesi için devlet hastanesi kadın doğuma gitmiştim hamilelik şüphem olduğundan hiç bahsetmedim ve özel olarak bir test ya da tahlil istemedim. doktor benden kan tahlili istedi tahlil sonucunda ca125, bhcg ve hemogram tahlilleri vardı. b...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. İrem Özyüncü

      Op. Dr. İrem Özyüncü

      Hastanede yapılan kan testi doğrudur şüphe edecek bir durum yok. yumurtalık kistleri adet gecikmesine yol açabilir esas onun kontrolünü yaptır derim. gebelikle ilgili bir endişen olmasın.

    • Total ve ındırekt bilirubin yüksekliği

      Merhaba,fatih bey yaşım 29 gözlerimde beyaz kısımlarda sararma halsizlik,iştahsızlık kilo almakta zorlanma bu şikayetlerle hastaneye gittim.safra kesem yok. alt,ast,alp,ggt,ck,sodyum,potasyum,folat,aptt,inr,protrombin zamanı hemogram bunlar normal cıktı fakat indirekt bilirubin 2.79 total biliru...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Fatih Çiftçi

      Doç. Dr. Fatih Çiftçi

      Merhabalar, çok acil olduğunu düşünmüyorum. lakin sizi takip eden dr’unuzla karar vermek daha uygun olur



    • Seboreik dermatit

      Merhabalar doktor bey seboreik dermatit var yüzümde ve basımda tacrolin pomad ve betasolic losyon kullandım bir ay bugün hormon hemogram ve biyokimya tahlilleri yapıldı sınırları dışında kalan ne% 76.0. (50-70) ly%13.6. (20-40) sizce önemli birseymi ve aynı zamanda gıda takviyesi mey...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ümit Türsen

      Prof. Dr. Ümit Türsen

      Muayene etmek gerekir. daha ayrintili tahlil gerekebilir.

    • Pdw düşüklüğü

      Hocam merhaba.. kandaki pdw değeri 4 ay ara ile 12.7 ve 13.4 çıktı. yandaki olması gereken değer aralıklarına göre düşük görünüyor.. olması gereken değer aralıkları ise 15- 20 yazıyor.. bu değerler düşkümğdşr sizcede? şimdiden teşekkür ederim..

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Kadri Yamaç

      Prof. Dr. Kadri Yamaç

      Merhaba, plt değerinde ve diğer hemogram testlerinde anormallik yoksa tek başına anlamlı değil. iyi günler dilerim.

    • Ankilozan spondilit

      Sayın hocam iyi çalışmalar: ben gaziantep te yaşıyorum. yaşım 43. 2 yıldır boyun tutulması şikayetim var. ağrı yok. ailede kamburluk var. önce beyin cerrahi uzmanına gittim mr çekildi, kireçlenme ve aşırı gerilme olduğunu boyunluk takmamı önerdi. ama değişen birşey olmadı. daha sonra romatoloji dokt...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. İzzet Fresko

      Prof. Dr. İzzet Fresko

      Ankilozan spondilit ile ilişkili en doğru bilgiyi bir sakroiliak mr (leğen kemiği mr)ı verir. hastalığın varlığında sakroiliak eklemlerde karakteristik bir iltihap alanı ve ödem gözükür. bu mrın gerekip gerekmediğini doktorunuzla tartışın.



    • Aylardır devam eden bulantı

      Merhaba hocam 4 aydır bulantım ara ara devam ediyor bazen geçiyor . aşırı mide ve bagirsak gazi var . 3 buçuk ay önce endoskopi yapıldı gastrit ve mide fıtığı çıktı . helicobakteri negatif. 3 kere tüm abdominal usg , 1 kere de ust abdomen tomografi cekindim.3 sene önce kolonoskopi olmustum temiz çık...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Zülfikar Polat

      Doç. Dr. Zülfikar Polat

      Yeterli sanirim, muhtemel psikojeniktir ama hastayi görmeden sadece testler üzerinden gitmek çok doğru bir yaklaşım degildir...

    • Kolda gucsuzluk

      Oncelikle merhabalar. bir suredir kollarimda gucsuzluk hissi var. telefonla konusurken telefonu bir iki dk kulagima tutsam gucsuzluk hissi oluyor. ya da bulasik yikadigimda kollarimi uzatinca hemen kolum yoruluyor. yuzdukten sonra kollarimda gucsuzluk hissi oluyor. ayrica kollarimda sebepsiz morlukl...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Özlem Coşkun

      Prof. Dr. Özlem Coşkun

      Geçmiş olsun öncelikle bir nöroloji doktoruna başvurursanız muayenenizi yapıp gerekli tetkiklerinizi isteyip yönlendirmeyi yapacaktır.

    • Ayak bilegi ve dizlerde agri yurumekte zorlanma

      Merhaba.1 aydir ayak bilegimde baslayan bir agri diger ayak bilegime ordan dizlerime yayildi.sabah ayaga kalkmakta problem yasiyorum.ayaklarimin ustune basarken topuklarim agriyor.yururken dizlerimin ön ve arkasi agriyor. agri kesici icmedigim zaman yurumek ayagimin ustune basmak iskence benim icin....

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. İzzet Fresko

      Prof. Dr. İzzet Fresko

      İltihap testlerinin normal çıkması ve romatoloji muayenesine gerek görülmemesi olayın herşeyden önce iltihaplı bir romatolojik hastalıkla ilişkili olmadığını gösteriyor ve bu gayet iyi bir haber. bence bir miktar fizik tedaviden yararlanmaya çalışın öncelikle. bir damar hastalığı olmadığından da emi... Cevabı gör



    • Kahverengi akıntı kanama

      Teşekkürler hocam bir soru daha soracağım size zahmet. roacutane kullaniyorum biyokimya hormon ve hemogram tesleri yaptırıyorum bhcg degerine bakiluyor mu yoksa bunu kendimiz mi istememiz gerrkiyor

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Atilla Köksal

      Prof. Dr. Atilla Köksal

      Kendiniz isteyeceksiniz.

    • Demir düşüklüğü

      Sayın hocam, merhabalar, hemogram testlerinde hgb-6.9, mch-18.3, mcv-59.3, rbc-3.75, mchc-30.9, hct-22.3,eos-0.3, pct-0.157, mpv-7.5, mmon-13.7, hgb-6.9, rdv-19.4, mono-1.0 değerlerin bu şekilde olması ciddi bir sorun ortaya koyar mı..? anemi talesemi vs gibi .. daha önce iki hamilelik testinde de...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Yüksel Gökel

      Prof. Dr. Yüksel Gökel

      Bu ilaçlar yeterli olacaktır bence. bir hafta boyunca canınız istemeden fazla su içmeyiniz. önerilen ilaçları kullanmaya devam ediniz. bir hafta sonra hemogram tahlili ve tam idrar tahlili yaptırıp bana yazabilirsiniz.

    • Çikolata kisti

      Merhaba hocam iyi günler diliyorum 29 yasinda evli iki cocuk annesiyim 4ay önce şiddetli kaşık ağrısından dolayı kadın doğum aciline sevk edildim muayenede kist olduğunu söylediler 40mm çapında sol yumurtaligimda iki gün önce özel bir hastaneye gittim hala kaybolmamış ve çikolata kisti tanısı konuld...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Nermin Köşüş

      Doç. Dr. Nermin Köşüş

      Testleriniz tamamlanmadan net bir şey söylemek zor. ama çikolata kistleri genelde iyi huyludur ve ilaç tedavisi ile kontrol altında tutulabilirler. endişelenmeyin, dr önerdiği şekilde davranın.



    • Çikolata kist

      Merhaba hocam iyi günler diliyorum 29 yasinda evli iki cocuk annesiyim 4ay önce şiddetli kaşık ağrısından dolayı kadın doğum aciline sevk edildim muayenede kist olduğunu söylediler 40mm çapında sol yumurtaligimda iki gün önce özel bir hastaneye gittim hala kaybolmamış ve çikolata kisti tanısı konuld...

      Doktor Cevabı:
      Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Taş

      Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Taş

      Anlattığınıza göre 4 cm lik çikolata kisti ise korkmanıza gerek yok merak etmeyin, ama takibe almakta fayda var geçmiş olsun

    • Kan yüksekliği

      İyi günler doktor bey. yaşım 27,erkek. iki sene önce de kan yüksekliği ile ilgili soru sormuştum. hgb seviyem neredeyse üç yıldır hep sınırda (17-18). bir yıl önce yapılan testlerde jak2 mutasyonu saptanmadı, epo seviyem normal çıktı. üç kere flebotomi yapıldı. bulunduğum ilde hematoloji olmadığı iç...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Akin Uysal

      Prof. Dr. Akin Uysal

      Sayın ahmet özdemir, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. jak 2 mutasyonu, epo ( eritropoietin ) gibi tetkiklerinizin sonuçlarına bakınca daha çok sekonder polisitemi tanısı akla gelmekte. önerim bir hematoloji uzmanına görünmek için zaman ayırmak ve bir an önce sigarayı bırakmak şeklin... Cevabı gör

    • Çikolata kisti

      Merhaba hocam iyi günler diliyorum 29 yasinda evli iki cocuk annesiyim 4ay önce şiddetli kaşık ağrısından dolayı kadın doğum aciline sevk edildim muayenede kist olduğunu söylediler 40mm çapında sol yumurtaligimda iki gün önce özel bir hastaneye gittim hala kaybolmamış ve çikolata kisti tanısı konuld...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Seval Taşdemir

      Op. Dr. Seval Taşdemir

      İlaçları kullanmışsınız adetinizi bekleyin kist erimedi ise tedaviye devem emek gerekir.




    .
    x