Hemogram tahlili

  • Hocam merhaba 3,5 yaşında ki kızım geçtiğimiz cuma ateşlendi ve koyu yeşil renkte kusması oldu hemen acile gittik kan değerlerimiz kötüydü ve crp 200 çıktı hemen yatış verdiler ve bir kere ateş düşürücü şurup verdiler. Beş gün hastanede kaldık beş gün içinde ateş düşürücü verilmediği halde hiç ateşimiz çıkmadı genel durumu son derece iyiydi karaciğer ve dalakta büyüme yok dediler crp 30 a düştü idrar kültürü temiz ciğer filmi temiz kilo kaybı halsizlik yok 15, 650kilo. iki kere kan tahlili ve periferik Yayma yapıldı sonuçlar aşağıda ki gibidir WBC 4,45 RBC 4,57 HGB 11,4 HCT 34,3 PLT 331 MCH 24,9 MCHC 33,2 RDW 15 MCV 74,9 MPV 5,56 PCT 0,184 PDW 17,6 NEU%7,35 NEU 327 LYM% 72 LYM 3,2 MONO% 14,6 MONO 0,651 EOS% 1,84 EOS 0,082 BASO%4,17 BASO 0,186 PERİFERİK YAYMA İLK TEST TROMBOSİTLER YETERLİ SAYILDI %90 DAN FAZLA LENFOSİT GÖRÜLDÜ ANCAK BİR KAÇ ADET ATİPİK HÜCRE SAPTANDI PERİFERİK İKİNCİ TEST LENFOFİT AĞIRLIKLI BİR PY MEVCUT Hocam bu sonuçlarla bizi taburcu ethemotolojiye gönderdil

  • Doktor Cevabı:

    Sayıncansu dinçel çocuğunuz bir viral enfeksşyon geçiriyor özellikle enfeksiyöz mono nukleozis hastalığı yönünden ebv igm/igg panellerinin bakılması iyi olur.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çok teşekkür ederim süratle cevap verdiğiniz ve içimi rahatlattığınız için. Ben çok daha kötü hastalıklar düşünüp kendimi bitirdim vücudum yara döktü perşembe günü hemotoloji doktorunuza gidicez. Sonucu sizinle de paylaşmak isterim sağlıkla kalın...

  • Hocam merhaba kızımı hemotolojiye götürdük değerlerin çoğu normal sınırlar içinde nötrofil sayımız da 327 den 904 de çıkmış doktor gittikçe yükseliyor sıkıntı yok dedi. Sadece Plt 331 den 491e yükselmiş LYM % 72 den 69düşmüş hala normal seviyelere inmemiş doktorumuz yavaş yavaş düzene giriyor plt biraz yüksek ama önemli değil dedi. Sebebinin ne olabileceğini sordum bazen doğuştan da böyle olabilir çok ufak enfeksiyonlar da bu hale getirebilir dedi bir ay sonra tekrar gelin dedi. Hocam sizin görüşünüzü de çok merak ediyorum. Çocuğun genel durumu son derece iyi lenf bezlerinde karaciğer ve dalağında bişey yok sizce korkacak bir durum varmıdır geceleri uyku uyuyamıyorum

  • Çok teşekkür ederim hocam Allah Razı olsun sağlıkla kalın saygılarımla...

  • Merhaba doktor bey, bundan yaklaşık bir buçuk sene önce kızımın rahatsızlığıyla ilgili görüşmüştük sizinle. Sonrasında 1,5 yıl boyunca kızım nezle bile olmadı, ta ki anaokuluna başlayana kadar Eylül ayında okula başladığından bu yana bir hafta hasta bir hafta iyi şekilde bu güne geldik. Geçen hafta hafif bir rahatsızlığı vardı. Bu hafta iyi ve dr götürdüm kan tahlilleri yapıldı yorumşarsanız çok sevinirim Hct 36,3 Mch 25,2 Rdw 16,8 Mcv 74, 6 Neu% 24,1 Neu 1,13 Lym % 64,1 Total ige 98,7 D vitamini de düşük hocam 10,99 çıktı. diğerlerini yazmadım hepsi normal çıkmış. Hocam çocuk şuanda çok iyi enerjik hasta da değil arada bir kuru öksürük var. Hocam sizce bu değerler çok mu kötü ben çok korkuyorum o kötü hastalıktan şuan tabi o hastalıktan bahsedilemez ama bu çocuğun sürekli bu şekilde kan değerleri allak bullak çıkıyo ve ilerde başka bir hastalığa çeviririmi diye kokuyorum. Bu sonuçlarla ben tekrar kendi doktoruna mı göstereyim yoksa direk hemotolojiden mi randevu almalıyım saygılarımla sağlıkla kalın...

  • Doktor Cevabı:

    Sayın dilara dinçel çelik çocuğunuzn testleri normal, d vitamin desteği dışında herhangi bir tedaviye gereksinim yok, çocuk doktorunuzun takibi yeterli olur. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Burada ki çocuk doktorumuza gittik kendisi ameliyatta olduğu için yerine asistanı bakıyordu, sizin dediğiniz gibi normal herşey dedi. Fakat sık hasta olmasının alerjik olabileceğini düşündü ve hiç bir test yapmadan bir alerji çiğneme tableti verdi bunu 3 ay kullanın hastalığı kesilirse alerjik olduğunu anlarız, devam ederse ilacı keseriz alerjik olmadığını anlarız dedi. ben biraz tereddüt ettim açıkcası test yapmadan, yani eğer alerjik bir durumu yoksa verilen ilaç yarardan çok zarar verirmi. Yoksa doğru yoldamıyız. Sizin de görüşünüz benim için önemli tekrar çok teşekkür ederim saygılarımla.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın dilara dinçel çelik en önemli allerji gözlemi annedir, sizin verdiğiniz gıdalar ve çocuğun şikayetleri önemli gözlemdir gereksiz ilaçlardan kaçınmanızı öneririm. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sorularıma bıkmadan cevap verdiğiniz için minnettarım çok teşekkür ederim. Kızımın gıda alerjisi konusunda dikkatimi çeken bir şey olmadı yada ben farkedemiyorum bilmiyorum. Ama şunu diyebilirim ki kızımın gece ilk uykuya daldığı sıralar çok hızlı nefes alışverişi hatta bazen horlama kalbinin hızlı atması var gecenin ilerleyen saatlerinde nefes alışverişi normale dönüyor bazen dönmediği de oluyor. Ve en dikkat ettiğim şey çok koştuğunda yorulduğunda öksürmesi bu öksürük öyle boğulur gibi değil bir kaç kere kuru öksürük şeklinde oluyor ve geçiyor acaba bir astım ya da kalp rahatsızlığı belirtisi mi diye geliyor aklıma doktorumuza anlattığımda nefes alışverişinin kalp hızının normal olduğunu söylüyor bilemiyorum bişeyler için geç kalmaktan korkuyorum doktor bey bunlar önemli bulgularmı başka bir doktora daha göstermelimiyim tekrar teşekkür ederim saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Sayın dilara dinçel çelik anlattığınız durum normal, doktorunuz görüp normal dediğine göre telaşlanacak bir sorun yok. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tekrar hayırlı günler dilerim. Kızım geçen hafta ateşsiz bir halsizliği ve burun tıkanıklığı, gece horlaması, balgam oldu doktor antibiyotik verdi 5 gün ve geçti. Aradan 1 hafta geçti tekrar ateşsiz ama özellikle geceleri boğulur tarzda öksürük balgamlı olarak burun tıkanıklığı ve horlama mevcut. Genel durumu gün içinde çok iyi olduğu için hemen sağlık ocağına götürdüm. Doktor alerjik olabilir diyerek alerji şurubu verdi eve geldik daha ilaçları kullanmadan yüksek ateş şiddetli öksürük ve bayılır tarzda halsizlik ağlama oldu gece olduğu için çocuk acil hastanesine götürdük pratisyen hekim baktı kan değerleri normal sadece baso % 4.59 (0.2,5) baso 0,218 (0,02) yüksek çıktı ve yine crp 75 çıktı hocam. Akciğer filmi normal Bize sadece ateş düşürücü ve grip şurubu verdi antibiyotiğe gerek yok dedi. Ama uzman doktora git muhakkak, grip enfeksiyonlarında bu kadar çıkmaz dedi. Hocam kafam çok karıştı antibiyotik vermeyince, hafta sonu girdi araya uzman dr bulamam ne yapmam gerek hocam sizce önemli bişey varmı yani ciddi bir rahatsızlıktan şüphelenecek bir durum Saygılarımla sağlıklı kalın

  • Doktor Cevabı:

    Sayın dilara dinçel çelik çocuğunuz bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilsin. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir eksikliği

    Merhaba 9 aylıkken kızım için kan tahlili yaptırdım ferritin 11 çıktı toz şase olan takviyeden kullandık şuan 14 aylık yine kan tahlili yaptırdık hgb 12.1 ferritin 11.50 iştahsız ek gida istemiyor çoğunlukla emiyor ve geceleri çok sık uyanan bir bebek sürekli emmek istiyor nasıl bir yol izlemeliyim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi lütfen

    Merhabalar hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse kbb gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince kbb gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi lütfen

    Merhabalar hocam, mart ayında ağzımdan kan gelmişti daha sonra geçti. haziranda bir daha ağızımdan kan gelince acile gittim doktor boğazlarından kaynaklanıyor dedi antibiyotik verdi ve geçmezse kbb gitmemi söyledi. 12 haziranda tekrardan kan gelince kbb gittim ve muayenede boğazlarımda bir şey ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Periferik yayma

    Hocam lutfen cevap verebilirmisiniz kizimin sbepsiz ates nedeni ile periferik yayma yapildi toksik granulom,ebv? malignite dusunulmedi downey hucre izlendi yaziyor cok korkuyorm lutfen diger ultrason sonuclari normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Sayın hocam yaşım 48 boy 1,65 kilom 67 ..1,5 ay önce acil servise gittiğimde yapılan kan testimde hgb 13.3 g/dl çıktı referans aralıgı (13.5 - 17.5) bu sonuçla aile hekimi gittiğimde kansızlık oldugunu söyleyip ferrum fort mg verdi ay kullandım .daha sonra tekrar dr gittiğimde kan değerim yüksel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym yüksekliği

    5.29 hocam demir serum ise 158 hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilirubin değerleri

    Merhabalar sayın hocam size birşey sormak istiyorum.. bugün 2 tane diş çektirdim birtanesi 20 lik yaş dişi fakat kanaması bir türlü durmadı yani aşırı kanama değil ama sızıntı şeklinde kanama sürekli tükürdüğüm için olabilir dendi..bende hastahaneye başvurdum tam kan hemogram ve kan pıhtılaşma testi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta morluk

    Hocam benim kızım 8 aylık neu 21.8 çıktı referans 40-70 ly#8.1referansi 0.8-4 ly% 69 referansi 20-40 değerleri böyle bacaginda hafif morluk var nokta şeklinde sizce bı sorun var mı test tekrarlanmali mi bezinde hafif pembelik görmüştüm bu yüzden kan vermiştik

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym yüksekliği

    Merhaba, hocam hemogram testinde lym %57.1 olarak çıkmıs diğer tahlillerim normal değerlerde görünüyor. 2 haftadır. boynumda sıkılma boğulma gibi his var. hipotrioidten sandım ama değerim normal cıktı. sebebi ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuktaki kan değerlerinde anormal düşüş ve yükselişler

    Sayın hocam yardımcı olmanızı rica ediyorum. 17 yaşında ağır otizimli kız çocuğunun tahlil sonuçları ekte paylaşılmıştır. 13 haziranda tek taraflı epilepsi nöbeti, teşhisi yaşanmıştır.. ( tegratol cr 200 mg) çocukta uzun zamandır ciddi saç dökülmesi ve tırnaklarda pul pul dökülmesi mevcu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik fibrozis alerji

    Merhaba hocam oncelikle tum sorularima cevap verdiginiz icin cok cok tesekkur ederim.tekirdag malkaradayim ve universite hastanesine randevu alamadim.en azindan sizden iki soruma cevap alirsam cok rahatlayacagim. biri 8 yasinda kiz digeri 10 yasinda oglum var. kizim ocak ayindan beri geceleri olmay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • G6pd enzim eksikliği

    Hocam merhaba bende g6od enzim eksikliği var çocukken bakladan zehirlenmiştim ilerleyen yaşlarda da vücudum bazı ilaçlara tepki verdikten sonra hastalığı tanıdım fakat bunun için herhangi bir doktora görünmedim. şu an veya ilerleyen yaşlarda bir etkisini görür müyüm dikkat etmem gereken şeyler var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kelime eksikligi

    Büyük kızım şuan 12 yaşında 1.5 yaşında iken cümle kuruyordu onunla kıyaslayınca tereddüt ettim çok teşekkür ederim geri dönüş için kolay gelsin hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kelime eksikligi

    Hocam merhaba 17 aylik kızım ayak dede pilav civciv ver miyav teyze bir (yaşını sorunca) diyor ama anne baba demiyor biz söyleyince tekrar etmiyor ismini soyleyince bakiyor bazi hareketleri taklit ediyor ama anne baba yok (daha once bir ikibdedi ama bilincli yok ) normal mi virusten dr kontrolörleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok zor durumdayız

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x