Hemogram sonucu

  • Hemogram Değerleri WBC 7.75 RDW 16.7 RBC 6.59 PLT 255 PDW 13.3 PCT 0.24 NEUT% 45.4 NEUT# 3.52 MPV 9.6 MONO# 0.64 MON% 8.3 MCV 63.4 MCHC 32.1 MCH 20.3 LYM% 45 LYM# 3.49 HGB 13.4 HCT 41.8 EOS% 1 EOS# 0.08 BAS% 0.3 BAS# 0.02 Bu arada talasemi minör olduğumu söyledi doktor bey yapılan talasemi testi sonucunda HbA2 4.9 çıktı. Sonuçlarımda genel olarak endişe etmem gereken bir husus var mıdır? Çok teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Eritrositler yani rbc çok yüksek daha başka tahlilleri de bilmek lazim.demir, demir bağlama, ferritin, vitamin b12 , folat bakılması gerekir tek başına hemigram ile karar verilemez

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Mcv değerini görmemustim mentzer indeksi 9.4 olduğundan talasemi taşıyıcı olduğu goruluyor.yani akdeniz anemisi bu hastaya hemoglobin elektrofirezi bakılmalıdır.ailenin araştırılması gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Biyokimya Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan tahlillerim

    Hocam ben rutin kan tetkikleri e baktırmak istiyorum örneğin biokim alt ast guatır böbrek kan değerlerine baktıracamda bazı ilaçlar kullanıyorum mesele antihistaminik ilaçlar ve spaz giderici bir ilaç kullanıyorum kan vermeden önce bu ilaç ları kaç önce bırakmalıyım saolun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam teşekürler selamlar ..hocam ben bi sitede okudum hızlı kilo vermek karaciğer yağlanması yapar karaciğerde yağlanmayi arttırır diye ben ise yaklaşık 35 günde 8 kilo vermiştim bu yazıyıda okuyunca bende şüpheye düştüm korktum yağlanmayi arttirdikmi diye doğru doktora gittim usg ve kan tahlilleri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam merhaba bazi bilgileri eksik yazdığım için tekrar size danışmak istedim bilgilerini tekrar yazıyorum kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili hakkında

    Hocam merhaba kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid normal çıktı bunun icin flagy nidazol çipro kullandim kontrolde alt 65 ast 41 e düştü ggt crp al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siyatik sinir ağrısı

    Onur bey merhaba kalçadan başlayarak uyluk baldır ve ayağa kadar inen uyuşma ve yanma batma ağrı tarzında acı hissediyorum. ayakta olduyğumda hareket halşnde çok bi problem yok ancak oturma dinlenme süresince oturduğum zemine değen kalça ve sol uyluk iç yan kasların olduğu tüm yerlerde bahsettiğim a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini eksikliği

    Merhaba hocam. kan tahlilimde d vitamini değerim 14.95 çıktı. d vitamini eksikliğim varmış. günde 4000 ünite d vitamini alıyorum. fakat toplamda ne kadar süre kullanacağımı bilmiyorum. sizce toplamda kaç ay kullanmalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ kulakta basınç

    Merhaba hocam 15 mart günü kbb doktoruna sağ kulakta duyma sorunu ve basınç problemi olduğundan gittim. doktor benden tam kan tahlili, temporal kemik bt ve timponografi istedi. sonuçlar için 4 gün sonra gittiğimde kan tahlillerimin normal değerlerde olduğunu söyledi ve bende alerji ve septum deviasy...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İsmail Nurhan Artel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dhea so4 yüksekliği ve idrarda eritrosit

    Merhaba, 24 yaşındayım akne problemim için adetimin 3. gününde kan ve idrar tahlili yaptırdım dhea so4 758, albumin (serum plazma) 5,3 g/dl, mpv 11,8 eos# o,14 ve idrar mikrobiyosisinde de eritrosit 15 çıktı sizce böbreküstü bezlerimde bir problem olabilir mi tümör vs. ve idrarda eritrositin bu kada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini fazlalığı

    Hocam merhaba 1 ay önce yaptırdığım kan tahlilinde d vitamini 48.9 ng/ml çıktı kalsiyum 8.6 çıktı haftalık d colefor 20.000 i.u kullanıyorum son bi kac gündür kas ağrısı ve baş ağrisi yaşıyorum d vitamini fazlaligi olabilirmi yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sedat Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Seker olcumu

    Merhaba hocam ben ,36 yasindayim dun yaptidigim tahlil de aclik kan sekerim 104 tokluk kan sekerim ise 101cikti .tokluk kahvaktidan 2 saat sonra olcum yapildi. henuz doktorla gorusemedim. sizce sekerim yuksek mi baska tahlillerde yaptirmam gerekir mi. yoksa sadece yediklerime dikkat etmem bu asamada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça mr sonucum

    Hocam merhaba iyi günler , hayırlı ramazanlar ben ayak ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim kan tahlillerim normal sakroiliak mr çekildim doktorum sinir cerrahisi veya ortopedi uzmanına görün dedi acaba raporumu yorumlayıp beni yonlendirebilirmisiniz bilateral sakroiliak eklem araliği aciktir bila...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Savran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlilinde çıkan yüksek crp ve mo

    Hocam merhaba ben göğsümden ultrason çektirdim sağ tarafta hipoekinik modüler yapı izlenmiştir(fibrodenom?)yazıyor. bu korkulacak bir şey mi doktora sonucu gösteremedim korkuyorum kötü bir şey mi . ayrıca kan tahlillerimde crp 35.7, #mo 0,45 çıkmış ve kreatinin 0,47. internetten araştırdığımda kanse...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlillerim

    Hocam ben rutin kan tetkikleri e baktırmak istiyorum örneğin biokim alt ast guatır böbrek kan değerlerine baktıracamda bazı ilaçlar kullanıyorum mesele antihistaminik ilaçlar ve spaz giderici bir ilaç kullanıyorum kan vermeden önce bu ilaç ları kaç önce bırakmalıyım saolun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon

    Hocam iyi günler babam çalışma izni icin kan tahlili yaptırdı enfeksiyon oranı yuksek çıkmış nedeni nedir babamda hiçbir belirti yok neden olabilir yani benden daha saglam nie enfeksiyon çıktı bilgilendirme yaparmsınız kktcden yazıyorum bize bir gun verdiler hastaneden 12 gün sonrasına yani korkuyor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koah hastalıgı

    Akcıgerlerımde amfızem rahatsızlığı sebebiyle sizden yardım taleb edıyorum cekılen temografıde her ıkı akciğerde paraseptel ve sentrıasıner amfızem ızlendı bunun anlamı nefes almakta zorlanıyorum doktora çıktım koah rahatsızlığım olduğunu soyledıler chplos ventolın cortaır ve bır kaç ılac verıldı s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x