Hemoglobin miktarı yüksek çıktı

  • Hocam merhabalar 23 yaşındayım. Bundan yaklaşık 20 gün önce durduğum yerde aniden nabzım hızlanmaya başladı, ayaklarım ve ellerim titremeye başladı ve birkaç dakikada geçti. Kalp krizi geçirdiğimi düşündüm. Daha sonra bir kere daha aynı durumu yaşadım. Tansiyon değerlerim 110-60, 110-70 arasında değişkenlik gösteriyor, dinlenir halde nabzım 60-80 arasında. Ek olarak iki gece üst üste sağ ve sol kolumun özellikle üst kısımlarında yanma hissettim. Kan tahlili yaptırdığımda da ürik asit ve hemoglobin seviyemin yüksek çıktığı belirtildi aile hekimim tarafından. Kolesterol kan şekeri ve diğer değerler normal seviyede çıktı. Kalp krizi riskini veya böbrek hastalıklarını tetikler mi hocam bu durum ?

  • Doktor Cevabı:

    Sanki zaman kalp ritm bozukluğu oluyor sonra geçiyor örneğin paroksismal atrial taşikardi (pat) gibi. tabii yaşınınız itibariyle ve özellikle istirahatte de yakınma olması nedeniyle kalp krizi diyorsunuz koroner kalp hastalığı olma olasılığı kanımca çok düşük olasılık. ama mutlaka başka olasılıklar bakımından (hasta sinus hastalığı wpw hastalığı,preeksitasyon sendromları ekstrasistoller ) kardiyoloji sizi görmeli. bazı kalp ritim bozuklukları bazı böbrek hastalında iyon bozukluğuna bağlı olarak da gelişebilir. onun için kardiyolojide iyonlara tiroid fonksiyonlarına mutlaka bakacaklardır. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ülseratif kolit

    İyi günler hocam. ben 2006 yulından beri ülseratif kolit hastasıyım, yapılan kolonoskopilerde rektit tanısı kondu, yıllardır şikayetim olduğunda sadece salofalk rektal köpük kullanıyordum ve bir kullanımda bile hemen normale dönüyordu. ta ki geçen kışa kadar..salofalk rektal köpük bulamadım ve 6-7...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar tahlili kreatinin

    Merhaba doktor bey spot idrar kreatinin 436.49 çıkmış 18 yasindayim onemli bir durum var midir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gece idrar kaçırma

    Hocam merhaba. ben 22 yasimdayim tıp fakültesi öğrencisiyim son iki gun once gece ve bu gece basima ilk defa gelen bisey oldu altımı ıslattım. i̇lkinde tam ıslatacekken uyandim çok az bir kaçırma olduğunu gördüm, ikincisinde baya baya miktarı çok bir kaçırma oldu, o gunler cok yorulmustum ve yatmada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatin yüksekliği

    Hocam merhaba eşimin kreatin değerleri üst sınır da çıkıyor 1 ve 1.2 arasında e-gfr 75 yazıyor idrarda protein negatif diyor birde potasyum 5.43 çıktı yorumlayabilir misiniz hocam. 24 yaş kadın.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meslektaşınız taş dedi

    Hocam daha önceki değerlerime normal sınırlarda yazmışsınız işin içine semptomlarda girince meslektaşınızın kararına bırakmışsiniz her iki bobrektede taş yani kristoloid goruldu usg hocam ufak ufak dedi bana yalnız benim doktoruma soramadığım şu tahlil dikkatimi çekti 24 saatlikte pre idrarda inor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam cevaplarmısınız lütfen 🙏🏻

    Hocam merhaba annemin ultrasyonunda ; boyutları :r ~95 mm l ~95 mm lokalizasyonları :doğal konturları :doğal parankim ekosu :doğal parankim kalınlığı :sağ böbrek orta kesim lateralde ~11 mm'lik segmentte ~5 mm derinliğinde fokal kortikal parankim kaybı i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kötü bir şey olabilir mi

    Hocam merhaba bende 2 aydır gaz sancısı oluyordu. karnım inanılmaz sert ve gaz dolu oluyordu gaz ve dışkı ile rahatlıyordum. ve dışkı rengim normal olmasına rağmen dışkıda yediğim bazı şeyler direkt olarak çıkıyordu. bu şikayetler ile doktora gittim. tüm batın ultrason, gaita, bilirubin, amilaz, kar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üre azotu 5

    Saygı değer hocam kandaki üre azotu 5 cıktı tahlil sonucları diğerler cok normal bundan korkulacak bir durum olusuyormu yada yükseltmek içim ne yapmam gerekir iyi çalışmalar dilerim saygılar ilgi alanını bilmediğşm seceneklerde seçilmeden gönderemediğim için bilinçsiz olarak seçtim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs hastası mıyım

    Hocam merhaba bende 2 aydır gaz problemi var. göbek deliği çevremde toplanan bir sertlik ve gaz. karnıma bastırınca gaz çıkışı oluyor ve gaz çıkışı ve tuvalet ihtiyacı ile karın ağrılarım hafifliyor. ben 15 gün önce doktora gittim bir dahiliye hekimine. beni elle muayene etti, karnımın sert ve şişki...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Yavuz Çapan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek ağrısı

    Taş,hdnefroz,kitle saptanmadı her iki böbrekte ekstrarenal pelvis bulunmaktadır sol 12 mm sağ 7 sol böbrek üst pol ve orta kesimde kristoloidler izlenmektedir.sağ böbrek üst polde kristoloid görünümler izlenmektedir taş mı kum mu hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bize geçer mi hocam?

    Hepatit b el sıkışmakla yada hasta kişinin sigara dumanndn

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek sorunlarında ilaç kullanımı

    Ali hocam merhaba öncelikle her soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :)) ben doğuştan tek böbrekliyim 20 yaşındayım böbrek boyutum kan ve idrar tetkikim her şey normal. ben bi cinsel hastalık taşıyorum hpv genital organ siğillerim vardı geçti. virüslerin henüz kesin tedavisi yok biliyorsun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatinin değeri

    Hocam merhaba. benim son birkaç aydır yanlarımda ağrı var. sürekli idrar problemim de mevcut. dahiliye doktoru diyabet hastalığım olmadığını söyledi. açlık şekeri 93. kreatinin değeri 1.3 sonraki tahlilde ise 1.05 çıktı. suyu çok tüketen birisi değilim. doktor sıvı alımını artır dedi. i̇çtiğim su mi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaci̇ger enzimiii

    Hocam merhaba benim 4 aydır alkalen fosfataz değerim yüksek.24 ağustosta dahiliye gittim tum batin ultrasona girdim karacigerde yağlanma dahi hcbsy yok sadece bi böbreğim alınmıştı alındığı yerde lojunda 4 cm kist var.alt ast değerleri normal alp 173(referansaralgi 40.150) ggt 50 (referans 9...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet mellusttus

    Sayin hocam ben diabet iki hastasiyim hocam utrassn yaptirdim bobreklerini baktirdim bise cikmadi hocam bide sag ayagimds sislik nedeniyle doppler yaptirdim hicam yanliz birdey cikmadi boyle bise yazmis sagda daha belirgin olmak uzere biteral ayak odem izlenmistir.bide hicsm heriki bacskta cilt cil...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x