Hemanjom tüm usg

  • Hocam merhaba tüm abdominal usg yaptırdım.Temmuz 2020 ve şubat 2021 ikisininde normal sınırlarda çıkmıştı sonuçları. 7 nisan 2021 de farklı bir hastanede yine usg yaptırdım şunlar yaziyor .Karaciger kraniokaudal 148 mm olup konturları duzgundur .Parankim ekojenitesi yağlanma ile uyumlu olarak diffüz homojen artmıştır ( grade 1 hepatosteatoz) .Karaciger sag lob anteriorda 9x7 mm boyutlu ve 8mm çapında düzgün konturlu, hiperekoikyü71 görünüm izlenmektedir ( hemanjom?) Portal ve hepatik ven kalibrasyonu normal olup lumenler anekoik görünümdedir. Yorumunuz bekliyorum hocam

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, geçmiş olsun. aslında çok büyük bir kitleden bahsetmiyor. dediğiniz gibi daha öncekilerde görülmemiş olup şimdi görülmüş olması ilk aşamada endişe yaratıyor olabilir. ancak çok küçük ve düzgün kenarlı olması genellikle iyi huylu bir kitle gösterir. diğer ultrasonlarda atlanmış olabilir. en güvenli yol 3 ay sonra bir daha ultrason veya direkt bilgisayarlı tomografi yapılması olacaktır. çok endişe edilecek bir durum olacağını düşünmüyorum. hemanjiyom genellikle doğuştan olan damarsal bir yapıdır ve size belirgin bir zarar yaratmaz. burada daha çok endişe edilen hemanjiyom gibi görünen ve daha önce yok iken yeni ortaya çıkan farklı bir tür kitle olma ihtimali.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çok teşekkür ederim. şimdi daha geçmiş usg işlemlerine de baktım. 17.05.2018 normal sonuc.27.05.2020 deki usg de yine normal .En son yapılan kan tahlillerinde Alt 34 normal Ast 56.41 referans (0 - 41 ) .Total kolesterol 189 (50-200) HDL 40 DLDL 135 (130-159 sinir deger) Trigliserid 164 ( 30 - 150 Normal) Antihbs , Hbsag ,Antihcv ler normal .Tam kan sayımı normal. Hocam bunun bir enfeksiyon yada covid gibi bir nedenle olma ihtimali olabilir mi ( covid olmadim ama belki geçirdim haberim yok) Kendi doktorum ile bugün görüştüm 6 ay sonra bakalım dedi .Siz 3 ay demiştiniz bende öyle hareket edicem .Yada bu ay daha detaylı bir muayene ve tetkik mi olsam ? Birde hocam usg de daha önce çıkmayan birisinde sonra dan çıkma ihtimali var mıdır. Radyolog hemonjom ? Soru isareti Koymuş kesin hemonjon olmayada bilir mi ? Ve Düzelme durumu da olabilir mi? Daha önceki usg lerin cd veya E nabız görüntüleri tekrar incelenebilir ?

  • Doktor Cevabı:

    Bence hiç endişe etmeyin. 3 ay sonra bir tomografi çektirirsiniz orada her şey daha net görünür. o zamana kadar endişeye de gerek yok. hemanjiyom görüntüsü veren bir kitle pek endişe yaratmaz. genelde iyi huylu bir şey olduğunu gösterir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam teşekkür ederim. Saygılarımla


İstanbul Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Oral minoxidil ve kardiyolojik problemler

    Hocam peki ilacı kullanmaya devam eden bir kişi perikardiyal effüzyon gibi bir problem oluşup oluşmadığını anlamak için hangi sıklıklarla ekokardiyografi ve ekg yaptırmalı ? bu konuda dermatologlar tarafından bilgi verilmiyor.2.5 ay önce ay önce ekg ve ekokardiyografi temiz çıkmış.2.5 aylık bir süre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı baş agrisi

    Hocam iyi günler.2 gündür aşırı basım ağrıyor.basimin yukarısı aşağısı gözlerde sürekli yoğunluğu artıp azalan ama geçmeyen bir ağrı var.bulanti yapıyor gece boyu çıkardım ama geçmiyor.carpinti aritmim olduğundan ve parasetamol alerjim olduğundan ağrı kesici almamıştım.birsey yiyince daha kötü artıy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kol ağrısı kalp

    Dotkorum ritim holter taktı herşey normal çıktı fakat benim birkaç gündür sol diz kapağımın sağ tarafında pıt pıt damar atıyor birden oluyor ve duruyor sol üst taraf ise sanki biri parmağını bastırıyor ve çekiyor gibi oluyor yani durup atan bir damar gibi oluyor kalp damarları ile ilgisi varmıdır...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ekstrasistol ve nabız

    Selamlar hocam , 24 yaşındayım yeni kontrol yaptırdım eko ekg kalbim sağlıklı.ama stres sıkıntı cok vardı bu ara ve ekstrasistollar çoğaldı ( en son holter yaptırmıdstım 2 sene önce 46 atriel vuru vardı) korona oldum ve şimdi merdiven cıktıktan sonra (7.kata) nabzım hemen düşmüyor 10 dk sürüyor nerd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kaan Kulan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid kan sulandırıcı

    Merhabalar hocam, 20 yaşındayım annem covid pozitifti bugün itibariyle 10. günümüze girdik. ben test yaptırmadım ama 10 gündür rahatsız etmeyecek seviyede sırt ağrım ve nadir de olsa üşüme terlemem oldu. ayın 29'unda dişime kürdan battı tukurdugumde kan pıhtı pıhtı gelmişti. limonlu sirkeli su ictim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uygunsuz sinüs taşikardisi

    Hocam merhabalar 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında hep olan hatta daha şiddetli çarpıntı atağı...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uygunsuz sinus tasikardi

    Hocam merhaba yazmıştım ben tekrar detaylı anlatmak istedim. 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak agrisi

    Merhaba doktor bey, yaklaşık 3 aydır ayak kaval kemiklerinden yürüyüş esnasinda bir agri oluşmaya basladi ve yürüyüş mesafesinde 1 km sonrasi agri yuzunden devam edemez oldum ağrıyla beraber sol ayak parmağımda uyuşukluk ve adimlarimda farklılık oluşmaya başladı.. ortopedi uzmanına gittim kemikte s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yılmaz Ömür Otlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kol ağrısı kalp

    Merhaba acil ilgilenir msiiniz rica etsem benim uc dört gündür sol kolumda omuzumun dıştan dort parmak kadar assagisi birden zonkluyor sizliyor kramp gibi sızı gibi ağrı giriyor ağrı esnasında belli başka bir belirti fark etmedim ama ara sıra çarpıntım ve göğüs agrim oluyor kalo dokturna daha önc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Koldaki damarlarda ağrı, şişme, sertleşme

    Eşim 4 gün önce ameliyat oldu. 24 saat kadar sol kolunda damar yolu vardı. dünden beri aynı koldaki damarlarda şişme, belirginlesme, sertleşme ve ağrı var . ne önerirsiniz? şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Kızılay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid pozitif biri hakkında

    Doktor bey merhaba, size babam için soru sormak istiyorum. yaş 51, herhangi bir kronik hastalığı yok, sigara 20 yıl önce bıraktı, alkol hiç kullanmaz. covid pozitif sonucu pozitif çıktığı gün çekilen akciğer röntgeninde herhangi bir problem görülmedi. bugün 8 gün oldu pozitif olalı. ateşi 39a...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ bacağım soldan daha kalin

    Evet tüm bacakta var kalinlik özellikle yurudugum zaman bacagimda agirlasma oluyor size gelsem yardımcı olur musunuz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlker Zan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aktif kronik gastrit

    Hocam tekrar merhaba. cevabınız için tekrar teşekkür ederim. yemeklerime dikkat ediyorum dediğiniz gibi bana zararlı olanları yemiyorum. dün birden halsiz uyandım sankş depresyonda gibiydim , iştahsızlık, yemekkere karşı tiksinti, ara ara vurup geçen soğuk terleme ve ishal vardı. ve ara ara göğsüm y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ bacağım soldan daha kalin

    Merhabalar sağ bacağım sol bacagima göre daha kalın önce regl döneminde dış uylukta ağrı ile başladı ağrım geçti ama bacağımda kalinlik var bazen ağırlık hissi oluyor kalp damar cerrahisi ne gittim dopler ultrason çektirdi birşey çıkmadı ne yapabilirim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlker Zan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uygunsuz sinüs taşikardi

    Hocam merhaba 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında hep olan hatta daha şiddetli çarpıntı atağım v...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x