Helicobacter

  • Hocam Merhaba, mide ağrısı, hazımsızlık, yanma şikayetleriyle genel cerrahi bölümü ne gittim, endoskopide mide duvarın aşırı sekilde kırmızı ve duodenal ülser var dendi. Endoskopi biopsi sonucunda helikobakteri(+), altda da helikobakteri (++) kronik gastrit,inivinasyonyazıyordu. Doktor bey bana (flagly 500), klacid (500),Tetra ( 250), bizmuntin çiğneme tableti verdi ve nexium. Bir de doktor bey biopsi şu var ya dedi delici ağrı yapar dedi(tam hatırlamıyorum ne olduğunu) Yaşadığım.sehirde gastroenteroloji uzmanı yok. Tedavi şeklim.dogru mu? Bu şekilde atlatabilir miyim bakteriyi ?

  • Doktor Cevabı:

    Doktorunun vermiş olduğu tedaviyi uygulamalısınız,başarılı olup olmayacağı daha sonra yapılacak h.pilori testleri ile belli olacaktır.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam ben 2 ayda 2 defa sağ alt karın ağrısı ile acile gittim, hafif ateş vardı, kan testlerimde **** wbc 11 çıktı. Bt alt batın, üst batın yapıldı, bağırsak duvarlarında.kalinlasma görülmedi diğer bütün görüntüler normaldi, ilk tomografi de sağ alt batinda mezenterik . milimetrik reaktif lenf nodu görüldü yazıyordu. 2. Tomografi yine hepsi normal ama bu sefer mezenterik dokuda 10 mm lap izlenmektir.genel.cerrahi uzmanı geçirilen bir üst solunum yolu enfeksiyonu veya bağırsak enfeksiyonu lenf nodunu büyütmüşolabileceğini söyledi.her ikisinde anbiyitok verildi karın ağrısı geçti, ateş düştü kan değerleri normale döndü. Kafama takılan 2 ayda bu ağrının tekrar etmesi, ve şu anda bazen sağ alt karında hafif ağrı hissediyorum, ağrı zamanla geçer mi ? Yoksa ülseratif kolon ya da crohn.hastasi olabilir miyim ? Bu süreç ishal hiçkabızlık olmadı.gunde bir defa.lavaboya çıktım hep. Kafama takıldı,stres yapıyorum hocam,biraz ayrıntılı yazdım, ayrıntılı cevap verir misiniz size zahmet.

  • Doktor Cevabı:

    Bu kadar tetkik yapılmış,önemli bir hastalık olsaydı mutlaka ortaya çıkardı. ayrıca yapılan tedavi ile yakınmaların kaybolmuş. şu an endişe edilecek bir durumun yok,ilerde ağrın tekrarlayacak olursa ve mr çekilecek olursa lenf nodları kontrol edilebilir,yani sayıda artma ve büyüme var mı diye? yoksa şu an kafaya takılacak bir durumun yok,bana göre.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bağırsak tüberkülozu olmasın benim rahatsızlığım lenf modlarını tutarmis, bu aralar gece terlemem.fazla, tamam.hava sıcak ama yine de fazla terliyorum. Şuanda helikobakteri ilaçlarım bitmek üzere halsizlik ve iştahsızlık var. Bilmem ilaçlarla mi alakalı?

  • Doktor Cevabı:

    Lenf nodları değişik hastalıklara bağlı olabilir,tedavi sonrası ne yapılabileceğine sizi tedavi eden hekiminiz karar verecektir sanırım.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bu bt sonuçlara göre ayrıca hiç ishal olmadım crohn ya da kolit hastalığı kesin olarak yok diyebilir miyiz ? Tuhaf olan antibiyotikle.agrinin ve ateşin geçip sonra.tekrar etmesi, onun için çok sordum Hocam

  • Doktor Cevabı:

    Kalın barsağın iltihabi barsağı tanısı kolonoskopi ve kolonoskopik biyopsi ile konur. i̇ncebarsağın crohn hastalığı için önce bu hastalığa bağlı klinik bulguların olması gerekir ki siz de böyle bir durum yok.yani bt ile kesin crohn hastalığı tanısı konulmaz,bu hastalık bt ile düşünülür ve kesin tanı için gerekli tanı yöntemlerine baş vurulur,böyle birşey varsa hekiminiz buna karar verir ve en doğrusu da budur.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam.merhaba, Sağ batın ağrısı şikayetiyle doktora gittim daha önce ateşlenme de olmuştu, antibiyotik kullandım geçti .ishal kabızlık hiç olmadı... En son gittiğimde kolonoskopi yapıldı: kan tahlili crp 20 çıktı, diğer tahliller normaldi. terminal.ileuma 25 cm girildi, 10_15cmleerde mukoza ödemli hiperemikve milimetrik aftöz erozyonlar vardı. Biyopsiler alındı,kolon segmentleri aşırı spastikti.cekum mukoza normaldi,cıkan kolon, inen kolon sigmoid, rektumda lümen ve mukaza normaldi, anal kanalda da pake Grande 1-2 hemoroidler izlendi. Tanı:terminal ileit ? Crohn? Diğer ? Spastik kolon ? Sizce bu crohn mu hocam ?


Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Metaplazi biyopsi

    Hocam merhabalar sağlık öğrencisi 4. sınıfım. 21 yaşındayım endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım özel hastanede doktorum çok sağlıklısın demişti bu da raporum klinik bilgi premedikasyon: propofol 200 mg iv ile sedoanaljezi uygulandı. hd fujinon - eg-590 wr gastroskop kullanıldı. özefagus :özofag...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Agiz aciligini

    Sayin degerli hocam benim agzimda acilik oloyor kronik gadtrittim var bide hocam cok sigara iciyorum bide midedende biyle fenalik hissi oloyor sinirsel olabilirmi diabet 2 hastasiyim gegirme oluyor bazen evam yaptigimda istah gudiyor cok evamliyim hocam midemde kanser olabilirmi 3yil once endiskopi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aksam artan kaşıntı

    Hocam merhabalar 23 yasında kadınım benim son 2-3 aydır özellikle aksama dogru artan kaşıntım mevcut bu psikolojikmi değilmi tam anlıyamadım batma tarzında kasıntılar tiizden hep bi ufak kaşınma hissş olusuyor kolum bacagım yüzüm heryerimde imternette safra kesesi yada karaciger rahatsızlıklarında b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Helicobacter

    Hocam.merhaba, sağ batın ağrısı şikayetiyle doktora gittim daha önce ateşlenme de olmuştu, antibiyotik kullandım geçti .ishal kabızlık hiç olmadı... en son gittiğimde kolonoskopi yapıldı: kan tahlili crp 20 çıktı, diğer tahliller normaldi. terminal.ileuma 25 cm girildi, 10_15cmleerde mukoza ödemli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalprolaktın testi

    Hocam kalproktin için birşey daha sormak ıstıyorum , ben bu testi verdiğimde ishal değildim normal dıskılama yapmıştım ve elim temas etmişti zaten çok az verebilmiştim gaitayı bu sonucu etkiler mi?63 çıktı sonucum. ayrıca crhon yönünden anlamlı olması için kaç olması lazım bu değerin,gizli kan pozit...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Benim neyim var

    Hocam kalproktin 63 cıkması crhon ıcın anlamlı mı ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Benim neyim var

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastrid reflü şişkinlik

    Teşekkür ederim. ağrı ishal kabızlığım yok. açken değil yemek yedikçe belli bir şişkinlikle günü bitiriyorum. dar pantolon giymek istemiyorum. geceleri uykumdan uyandırmıyor , (asitli içecek içmiyor, sakız çiğnemiyorum, pipet kullanmıyorum) benim aklıma şu geliyor sadece yiğeceklerin gazını atamadım...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastrid reflü şişkinlik

    Merhaba, endoskopi yapıldı reflü ve gastrid tanısı konuldu ilaçlarımı kullandım mide sorunum yok ama gögüs altımda başlayan karnımda çok büyük şişkinliğim var. (5 aylık hamile gibi hissediyorum. (gastrodam- motilium geçen sene bu ikisinden fayda gördüm) dicetel buscopan, da kullandım onlarda fayda g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şişkinlik gastrid reflü

    Merhaba, endoskopi yapıldı reflü ve gastrid tanısı konuldu ilaçlarımı kullandım mide sorunum yok ama gögüs altımda başlayan karnımda çok büyük şişkinliğim var. (5 aylık hamile gibi hissediyorum. (gastrodam- motilium geçen sene bu ikisinden fayda gördüm) dicetel buscopan, (ama bu dördünden bu sene...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Emrehan Tüzün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cea yüksekligi

    Hocam merhabalar cea kan testi 11821 afp 1.68 ca-19-9 4,26 sonuçlar böyle kanser riski nedir ve cea 11821 nasıl baz alınıyor ilk iki hanesi mi bu çıkan değere kafam çok takıldı aydınlatırsanız çok sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bogaz takilmasi

    Merhaba, ben mide agrisi ve boğaz takılması sebebiyle endoskopi oldum ama sadece gastrit çıktı, haftaya da mideden aldıği parcanin sonucuna gidicem. ilac verdi hala devam ederse psikolojik dedi ama bogaz takilmasi reflüden değilse neden oluyor ben anlamiyorum, cok rahatsiz ediyor. kbb ye gittim boga...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarımsak midede yara yapip kansere dönüşür mü

    Hocam merhaba. 34 yasinda erkek bir bireyim yaklasik 8 ay önce mide ağrısı için doktora gittim endoskopi yapildi sonuç: eritematoz pangastrit çıktı. gastrit diyeti verdi pek uygulamadan sikayetlerim azaldı. bazı kaynaklarda sarimsagin gastrite iyi geldigini okumustum ben sac sagligim ve malum covide...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastirit mide yanmasi

    Hocam merhaba 22 yaşındayım sigara ve alkol kullanmıyorum 2 hafta önce mide krampı ve mide bulantısı + kusma ile acile gittim serum takıldı o anlık iyi geldi doktorum gastirit olabilir bir hocaya daniş dedi serum takıliyken mide krampim geçti fakat eve geldikten sonra yine hafif bir şekilde oldu son...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helicobacter

    Hocam bu bt sonuçlara göre ayrıca hiç ishal olmadım crohn ya da kolit hastalığı kesin olarak yok diyebilir miyiz ? tuhaf olan antibiyotikle.agrinin ve ateşin geçip sonra.tekrar etmesi, onun için çok sordum hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x