Hbv dna testi

  • Hocam kolay gelsin daha önce kan tahlil sonucumda hepetit b olduğu çıktı sonra aktif mi pasif mi diye hbv dna testi istendi sonuç 200 olarak çıkmış anlamı nedir ve bendeki taşıyıcımı bulaşıcımı ve hepatit geçermi hocam cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Yapılan testte referans aralığı nedir? hastalığı aktivitesi için sizin yakınmalarınız olacak. doktorun muayenesinde aktivite belirtileri olacak. karaciğer enzim düzeyleri yüksek beklenir(şart değil). ultrason bulguları olacak. karaciğer biyopsi bulguları olacak. delta antijeni nasıl? yani aktivite kriterleri çok. bütün bunların eşliğinde karar verilip tedaviye karar verilmesi gerekebilir. veya tedaviye başlanılmaz.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sarılık bilirubin

    Meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herangi belirgin bir sarılığ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarılık değeri

    Bilirubin yüksekliği meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herangi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pangastrit

    Kardeşim 17 yaşında bilirubin yüksekliği meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne kar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarılık bilirubin

    Bilirubin yüksekliği meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herang...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin yüksekliği

    Meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herangi belirgin bir sarıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam çok teşekkür ederim inşllah sizin yanınıza geleceğim bu hastalığın bir tedavisi varmıdır? kan testlerinde hepatit çııkmadı ama

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam merhaba iki ay önce sivilce şikayeti için gittiğim doktor kan tahlili istemişti kan tahlilleri sonucu karaciğer enzimlerim alt 395 ast 390 çıktı tekrar bugün ncr hastanesinde gittim karaciğer ultrosunu çekildi ve kan tahlilleri yapıldı alt ast değerlerim 400 küsürlere çıkmış ne yapacağımı bile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek sarılıkla ilgili

    Doktor hanım merhaba, 1 ay 7 günlükken bebeğime sarılık testi yaptırdım. sonuçları; total bilirubin serum 3,07 direk bilirubin serum 0,37 i̇ndirekt bilirubin serum 2,70 bebeğimde şuan sarılık var mı?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Dilşah Önerli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İkiz kızlarımızın sarılığı

    Hocam iyi akşamlar. 20 mayıs 2021 tarihinde 36 haftalık gerçekleşen doğum sonucunda ikiz kız çocuklarımız dünyaya geldi. kiloları 2.100 kg ve 2.200 kg. anne kanı ab pozitif. kızlarımızın bir tanesinin sarılık derecesi 15 iken küveze aldılar 1 gün sonra çıktı. diğerinin 11 çıktı küveze almadılar. dah...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hgb düşüklüğü

    Hocam merhabalar. 50 günlük bebeğim var doğumunun 3. günü sarılık başlamıştı 5. gün kontrolünde doktorumuz kan aldırmamıza gerek yok dedi tahmini değerler söyleyip bolca emzirmem gerektiğini ve geçeceğini söyledi bol bol emzirdim 2700 doğan bebeğim şuan 4700. 30 günlükken kendi doktorumuza randevu a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adrenal bez kist

    Merhaba doktor bey erkek bebeğim de sarılık vardı ciğerlerine bakılırken şans eseri böbrek üstü bezinde kist tespit edildi. sağ sürrenal kanatta 32*18.5 mm beratta hafif yoğun içerikli kistik görünüm mevcuttur. bunun üzerine tahliller yapıldı. kortizol 2,0 . potasyum 5,6 . klorür 102 . acth 39,17. d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cybh hakkında 3 değerli hocam

    Https://soru.doktorsitesi.com/cybh-hakkinda-2/2481065 - bu cevaplarınız için çok sağ olun hocam allah razı olsun. 1.5 seneki önceki hatalarımdı 2-3 defa farklı hayat kadınlarıyla olmuştu. seks arkadaşım falan yok artık yani o 2-3 ilişkide de zaten vajinal seks de kondom kullandım ancak oral ilişki k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Usg raporu batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(kr karaciğer hastalığı?). karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. i̇ntrahepatik safra yolları normal genişliktedir. ana portal ven ve dalları ile hepat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çözülmeyen ödem ve nefes darlığı

    Aci̇l abdomen usg raporu batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(kr karaciğer hastalığı?). karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. i̇ntrahepatik safra yolları normal genişliktedir. ana portal ven ve dal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas basi ca

    Hocam merhaba annem 68 yasinda pankreas başı ca 3 cm lik tümör var sarilik ile ortaya çıktı doktor ana damar tutunumu var dedi ameliyat yapamayız dedi biopsi malignete şüphesi cikti tekrar yapilacak kemoterapi yapılırsa duzelme şansı varmi dahami kötü olur simdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x