Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

  • Iyi günler Tuğbay Bey 15yaşında oğlumun Örnek No: 11118795 BİYOKİMYA Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 Glukoz (Açlık) H 107 mg/dL 74 - 106 25.08.2021 Örnek No: 11118796 BİYOKİMYA Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 Serbest T3 H 5.57 ng/L 2.3 - 4.2 25.08.2021 Serbest T4 1.54 ng/dl 0.81 - 1.75 TSH L 0.19 mIU/L 0.35 - 5.50 Örnek No: 11118797 MİKROBİYOLOJİ Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 Hemogram 25.08.2021 WBC 6.63 10^3/µL 4.23 - 9.07 NE% 44.70 % 34 - 67.9 LY% 40.00 % 21.8 - 53.1 MO% 11.50 % 5.3 - 12.2 EO% 3.30 % 0.8 - 7 BA% 0.50 % 0.2 - 1.2 NE# 2.97 10^3/µL 1.78 - 5.38 LY# 2.65 10^3/µL 1.32 - 3.57 MO# 0.76 10^3/µL 0.30 - 0.82 EO# 0.22 10^3/µL 0.04 - 0.54 BA# 0.03 10^3/µL 0.01 - 0.08 RBC 5.32 10^6/µL 4.63 - 6.08 HGB 15.60 g/dL 13.7 - 17.5 HCT 44.50 % 40.1 - 51 MCV 83.60 fL 79 - 92.2 MCH 29.30 pg 25.7 - 32.2 MCHC 35.10 g/dL 32.3 - 36.5 RDW 11.90 % 11.6 - 14.4 PLT 240 10^3/µL 163 - 337 MPV 9.50 fL 9.4 - 12.4 PCT 0.23 PDW 10.40 NLR (Nötrofil/Lenfosit) 1.12 Örnek No: 11118798 BİYOKİMYA Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 ANTİ TPO H 391.6 U/mL 0 - 57 25.08.2021 Antitiroglobulin 2.1 IU/mL 0 - 4.5 Örnek No: 11118799 BİYOKİMYA Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 Vitamin B12 371 ng/L 214 - 914 25.08.2021 25-Hidroksi Vitamin D 30.38 µg/L Faz Değerleri

  • Doktor Cevabı:

    Oğlunuzun tiroid bezi hızlı çalışıyor, bu durum saç dökülmesi yapar, bulunduğunuz yerdeki bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızı öneririm

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bunun için ilaç mi kullanılması gerekiyor kocaeli de istanbul da gitmediğim hastane kalmadı randevusuz bakmıyorlar randevu da bulamadım mhrs den sürekli takip ediyorum ama randevu yok allah rızası için bana bir yol gösterir misiniz lütfen.cocugum 15yaşında geçen yıldan beri dokuluyor saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu saçları heryerden dökülüyor ense ve kulak üstü saçları dahil dökülüyor ve çok üzülüyor bir kere gitmiştik çocuk endokrin bolumune antikor testi yüksek oldugu için ilac vermedi sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerekiyor dedi tsh t3 ve t4 degerleri normaldi ozaman ama simdi hic dökülmesi durmayınca tekrar tahlil yaptırdık sonuçlar bu şekilde

  • Doktor Cevabı:

    Evet ilaç kullanması gerekiyor ama ilaç yan etkileri olabilen bir ilaç olduğu için mutlaka doktor kontrolu altında kullanılmalı

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam 16yasinda bir oğlum daha var onunda tahlilini yaptırdım degerleri Tsh 0,14 T4 159 Gilikoz 281 T3 ve antikor testi yapılmadı Bugün dr bizi çocuk endokrin bolumune sevk etti Allah razı olsun hocam ilginiz için bu oglumunda ilac tedavisi gerekiyo mu bu değerlere gore HbA1c %9 Hocam yorumlarsanız çok sevinirim

  • Doktor Cevabı:

    Diğer oğlunuzda da tiroid bezi hızlı çalışıyor ve şeker hastalığı mevcut ve durumu daha acil mutlaka bir endokrinoloji uzmanı görmeli

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum Sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim Tsh 014 T4 1.59 T3 ve antikor testine bakilmadi Oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri Sadece tsh düşüklüğüne de ilac verilir mi Pazartesi günü üniversite Hastanesine endokrin bolumune gideceğiz Bu oğlumun endokrin takibi var ama randevu bulamadım çocuk doktoru şevk yazdı teşekkür ederim ilginize Saçları çok seyreklestigi için tiroit ilac tedavisi iyi olur mu tiroit ilacı kullaninca tekrar saçlar çıkar mı çünkü saçları çok azaldı çocuklarım çok üzülüyorlar Sadece tsh düşüklüğüne oluncada ilac verilir mi ve bundan dolayı saçı dökülür mu 179boyunda 80kiloydu Yaklaşık 2ayda hicbir diyet yapmadan ve fazlada yiyerek 61kiloya düştü suan çok zayıf diğer oğlumda hep zayıftı 193 boyu 64kilo Ama aşırı zayıf Ama cok iştahlı

  • Doktor Cevabı:

    Tsh düşüklüğü, tiroid hormonu fazlalığı anlamına gelir, hasta şayet tiroid hormonu ilacı kullanmıyorsa fazla olan hormonu tiroid bezi hızlı çalışarak üretiyor demektir. bu durumda tiroid bezinin tiroid hormonu üretimini yavaşlatan ilaçlar belli bir süre kullanılarak tiroid bezi normale döndürülmeye çalışılır, normale dönerse takip edilir, dönmezse ya radyoaktif iyot verilerek ya da ameliyatla tiroid bezi alınarak tiroid hormonu üretimi durdurulur. fazla üretilen tiroid hormonu vücutta kilo verme, saç dökülmesi, sinirlilik, çabuk yorulma gibi belirtiler ortaya çıkartır, tedavi olunca bu belirtiler ortadan kalkar. endokrin doktoru tedaviye başlayabilmek ve tanıyı koyabilmek için sintigrafi istemiş, yaptırmanız iyi olur

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çıktı ayrıca biyops...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Başımdan geçen korkunç hadise

    Hocam iyi günler. bundan bi kaç ay önce ufak bi gofret yemiştim aniden öksürmeye başladım ve nefesimi içime çektikçe hava alamamaya başladım 1 2 saniye sonra nefes alamamaya başladım araç kullanıyordum hemen arabadan inip çömeldim ve ölüceğimi zannettim rabbim yardım etti sakinleştirdim nefes almad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çağatay Çifter

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit kanseri

    Merhaba hocam ben şırnaktan yazıyorum tiroit kanseri olduğumu söyledi doktor biyopsi ile doğrulandı tiroit ameliyatı yapıyormusınuz şırnakta görev yapan bir doktor tarafından önerildiniz bize ona göre gelecez ne yapmamız gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trioid hastalığı

    Trioid teşhisi merhaba ben 2007 yılında trioid ameliyatı oldum 150 mg lavetron kullanıyorum renkli ultrason değerlerim sağ lob9*11*22 sol lob 11*9*23 parankimi heterojen ve kabalaşmış eko yapısı sağ lob birbiri içine geçmiş 13*8 mm hipoekoik halolu izoekoik miks tip kanlanan solid nodul genel trioi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz büyümesi

    Hocam iyi akşamlar,ben mart ayında gözümü çizdirdim, haziran ayına kadar gözümde sıkıntı yoktu ama görsel olarak sag gözümde büyüme oldu, gittiğim göz doktorları hep tirode bağladı serbest t3 4.52 serbest t4 16,1 tsh 2,31sonuclarim orbita emar çekildim ondan da sıkıntı çıkmadı. ama sağ gözüm diğer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasonu

    Cevabınız için teşekkür ederim. 3 ay önceki tsh değerim 5.24 (referans aralık 0.35-4.94). bu değerde de ilaç kullanmamı önerir misiniz? yurt dışına çıkacağım orda düzenli kontrol ettirmem zor olabilir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhaba. 23 yaşındayım. sağlık ocagında yaptırdıgım kan testi sonucuna göre tsh ve anti tg değerlerim biraz yüksek çıkmıştı, en üst değerin çok az üzerindelerdi diğer tüm değerlerim normaldi. doktora göründüğümde şuanlık ilaç kullanmaya gerek yok 6 ayda bir kan testi yaptır dedi. ultrasonda da tiroi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu talebi

    Hocam tiroid ameliyatı için beni size yönlendirdiler nasıl olaşabilirim randevu almak istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim tsh 014 t4 1.59 t3 ve antikor testine bakilmadi oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri sadece tsh düşüklüğüne de ilac ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam 16yasinda bir oğlum daha var onunda tahlilini yaptırdım degerleri tsh 0,14 t4 159 gilikoz 281 t3 ve antikor testi yapılmadı bugün dr bizi çocuk endokrin bolumune sevk etti allah razı olsun hocam ilginiz için bu oglumunda ilac tedavisi gerekiyo mu bu değerlere gore hba1c %9 hocam yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron hormon testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim :) 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron hormon testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bunun için ilaç mi kullanılması gerekiyor kocaeli de istanbul da gitmediğim hastane kalmadı randevusuz bakmıyorlar randevu da bulamadım mhrs den sürekli takip ediyorum ama randevu yok allah rızası için bana bir yol gösterir misiniz lütfen.cocugum 15yaşında geçen yıldan beri dokuluyor saçları ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x