Hasimato ve inh 300

  • Merhaba, hocam cocukken bana hasimato teshisi konmustu. 14 senedir tiroitle ilgili bir sorun yasamadım. Bu sene romatizma hastası oldum. Ve anti tnf igne tedavisi baslanacak. Su an verem koruyucu Inh 300 isminde bir ilacı kullanıyorum 1 aydır. Gecen gun kan tahliline gittim hastanede Tsh degeri 5,99 cıktı. Bu ilacın yan etkisi olabilir mi diye verem dispanserine gittim. Oradaki bayan bana bu ilacın boyle bir yan etkisi olmadıgını soyledi. Tabi haliyle ilacı kullanmaya devam ediyorıçum. Ancak her gecen gun gırtlagımda tuhaf bir his var ve sanki gırtagimda biseler oluyor gibi hissediorum. Ne yapmam lazım bana aile hekimim levotıron isnde bir ilac verdi her gun bir tane iciyorum ama bir degisiklik goremedim. Bana yardımcı olursanıxçz sevinirim. Ben halen bu İnh isimli ilactan supheleniyorum. Tamam cocukken bana hasimato teshisi kondu ama bu verem ilacını kullanana kadar bu sorun yoktu. Tsk ederim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba erkan bey, inh troid fonksiyonuna etkisi olan bir ilaç değil. tsh 5.99 çıkınca levotiron 100 mikrogram 1 tablet verildiyse bu doz da fazla geldi bana. ft4 normalse, tsh 10 olunca ilaç başlanıyor. bazı hekimler kilonuz varsa veya başka bulgular verebilirler ama doz yüksek. tekrar doktorunuza başvurmak yararlı olur. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Haşimato ve gebelik planı

    Hocam iyi çalışmalar 27 yaşında 60 kg gebelik planlıyorum (tsh 2,5 altına düşürmeye çalışıyoruz) haşimato tehşisim var tsh:4,33 t4:0,94 ; 2 aylık 25 mcg levotiron kullanımı sonrası tsh:3,13 t4:1,31 sorum şu olacak levotiron 25 mcg devammı yoksa 50 mcg geçmem gerekirmi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zehirli guatr

    Merhaba hocam kardeşimin eşi için dahiliye doktoru zehirli guatr dan şüphelendiği için toksik mng, sintigrafi, tiroit oto antikor, tiroidit gibi testler istedi. bunlar için endokrinolojiye gitmeniz lazım dedi. bu testlerde her yerde yapılmıyor ankara dışından yazıyorum. aynı zamanda 18 aylık bebeği...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotirodi

    Hocam merhaba, daha öncesinde tsh hormonum bir hayli fazla çıktığını ama t3 ve t4’lerin normal olduğunu söyleyip siz de hipotirodi gözüküyor dediniz. hocam araştırdğım kadarıyla haşimato deniyormuş. hocam bir şey soracağım, bağışıklık neden tiroid bezine saldırır ki? bağışıklık neden ona karşı antik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hashimoto engel oranı

    Selamün aleyküm hocam ben 6 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım ek olarakta hashimoto tiroidi hastasıyım. 1 ay önceki tahlillerimde anti tpo 600 , anti tg 112 tsh 5.92 fakat serbest t3 ve t4 değerlerim normal hashimoto tiroiditine engel oranı nedir tip 1 diyabet %30 engel oranı verilirken yönetmelikte t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid usg sonucu

    Hocam merhaba 6 ay önce papiller olduğum için tiroıdlerim alındı.bugün ilk defa ultrasyona girdim.ultrasyon sonucumda.rezidü yada nüks troid dokusu saptanmadı. her iki servikal zincirde reaktif görünümlü lenf nodları dikkati çekmiştir.her iki troid lojunda sağda 26x5 ve solda 25x4 ölçülen granülasy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashimato vitamin eksikliği

    Hocam merhabalar 29 yaşında kadın hastayım hashimato teşhisi kondu ilaç kullanmıyorum 6 ayda bir takip ediyorum pandemiden dolayı bir süredir endokrinoloğa gidemedim aile hekimliğinde tahlil yaptırdım tsh: 3.67 t3: 3.04 t4: 0.78 anti tg: 12.33 anti tpo: 928 benim şöyle bir sorum olacaktı ferritin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid sorunum

    Hayırlı akşamlar hocam ben yaklaşık 14 senedir tiroit hastasıyım hiç çalışmıyor levatoron 200 ml.kullaniyorum pandemiden dolayı şok.gitmedim yaklaşık 6 aydır en son tsh 17 idi çok yuksekmi bana ne sıkıntı çıkarır şikayetlerinde çok bu arada teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sınucu

    Merhabalar doktor hanım.kızımın kort zol degeri sabah saatinde verilen kan testinde 22.97uq.dl çıktı.sizce deger nasıl?teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl gecikmesi

    Merhaba efendim... hipotiroid ilaci levotiron kullaniyorum ilk defa..acaba bu ilac regl gunlerini geciktirir mi??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troit hormon bozukluğu

    Ayşe hocam hayırlı günler. hocam 17 yaşımda tsh yüksek geldi, arından 3 ay kullanıp tedaviyi bıraktım. hocam şu an 21 yaşındayım tsh normal aralık olan 0,27-4,2 olan tsh 10.74 çıktı. hocam garip olan tsh yüksek iken t3 ve t4 normal değer aralığında olması. yaşadığım şehirde maalesef endokrin uzmanı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyot eksikliği için

    Hocam merhaba idrarda iyotum 22.1 olarak çıktı (iyot/kreatinin değil) doktorum günde 900 mikrograma tekabül eden venaturanın 6 damla iyodunu kullanmam gerektiğini söyledi sizce günde 900 mikrogram iyot takviyesi fazla olmaz mı? tüm kan tahlilerim normal çıktı tiroit vs sadece idrarda iyotum 22.1 te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyot eksikliği için

    Hocam merhaba idrarda iyotum 22.1 olarak çıktı (iyot/kreatinin değil) doktorum günde 900 mikrograma tekabül eden venaturanın 6 damla iyodunu kullanmam gerektiğini söyledi sizce günde 900 mikrogram iyot takviyesi fazla olmaz mı? tüm kan tahlilerim normal çıktı tiroit vs sadece idrarda iyotum 22.1 te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidi rahatsızlığı

    Hocam merhaba, ben 15 yıl önce tiroidimi aldırdım. ilaç kullanıyorum, levotiron 75 mg. t4 sınırda yüksek olmasına rağmen tsh yeterince baskılanmıyor. 3-3,5 arası çıkıyor. çinkom ve selenyumum düşüktü takviye almaya başladım. faydası olur mu tsh için? teşekkürler cevabınız için..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit nodülü

    Hocam öyle ciddi hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen , biraz çarpıntım biraz halsizlik ve saç dökülme sorunum vardı. tüm tetkikleri yaptırdım d vitaminim 6 çıktı bir de tiroit usg gireyim dedim. rutin kontrol için. kan tahlillerinde tsh, t4, t3 hepsi normal yıllardır da referans araliklarinda çıkıyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz ağrısı

    Merhabalar önce sol boyun ağrım vardı. sonra kulağım ın oraya kadar yayılan bir ağrı. ertesi gün sol tarafta boğazımda elime gelen ceviz büyüklüğünde şişlik ve ağrıyor. sola doğru eğildiğimde boğazımda ki şiş ve boynum müthiş ağrıyor. hipoaktif nodül vardı ben de aynı yerden biyopsi oldum ama böyle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x