Haşimato troidit

  • merhaba 20 yaşındayım haşimato troidit hastası olduğumu bugün öğrendim fakat bu hastalığın belirtilerine baktığımda kilo aldırır yazıyor ama ben aşırı kilo verdim 45 kiloyum ve ne yapsam kilo alamıyorum troitlerden dolayı verdiğimi düsünmüştüm birde saçlarım çok fazla dökülüyor bunun bu hastalıkla ilgisi var mıdır tedavi için verilen ilaç dökülmemesine yardımcı olur mu teşekkür ederim cevabınız için

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun selda hanım, gerek zayıflamanız gerekse saç dökülmesi hastalığınızla ilgili ve verilen tedavi ile düzelecekler yeniden geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Haşimato usg

    İyi akşamlar hocam.haşimato ve hipotroid hastasıyım.yapılan usg sonucuma göre troid boyutları normal sınırlarda izlenmektedir.troid parankimi belirgin heterojen kabalaşmış görünümdedir. parankimde milimetrik boyutlarda anekoik ve hipoekoik alanlar gözlenmektedir.klasik nodül izlenmedi.doppler usde v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid hastalığı

    Merhaba hocam öncelikle benim haşimatom var geçenlerde boğazımdaki şişlikle başvurdum halsizlik yutma güçlüğü var usg çekildi troid glandı ap boyutları hafif artmıştır parankimde inçe fibröz septalara ait olabilecek lineer ekojentiler izlendi bulgular kronik troidit ile uyumludur ne olduğunu söyley...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Göktürk Maralcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacak ağrısı

    Merhaba hocam, 24 yaşındayım ve kendimi bildim bileli diz kapagımdan 10 cm yukarısından ayak bileğime kadar özellikle kalf kasında ve dizimin arka yüzünde sızlayıcı nitelikte ağrım oluyor. çok ayakta durdugumda ve çok oturduğumda oluyor genelde agrılarım. masajla agrı hafifliyor. önceden doktora git...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nevzat Selim Gökay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacak agrisi

    Merhaba hocam, 24 yaşındayım ve kendimi bildim bileli diz kapagımdan 10 cm yukarısından ayak bileğime kadar özellikle kalf kasında ve dizimin arka yüzünde sızlayıcı nitelikte ağrım oluyor. çok ayakta durdugumda ve çok oturduğumda oluyor genelde agrılarım. masajla agrı hafifliyor. önceden doktora git...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troidit hastalıği

    Merhaba hocam benim tsh 8.77 çıktı anti tpo 248 çıktı serbest t3 ve t4 normal çıktı anti troglobulin antikor 20 çıktı ultrasyondada troidit çıktı doktor bana haşimato hastalığı var dedi bende endişelendim bu hastalık başka hastalıklara neden olur mu tedavisi nedir yada bu değerler hastalığın teşhisi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato usg sonucu

    İsthmus 3mm sag lob 20.15.45mm sol lob 18.15.45.iki troid lobu konturleri lobulerdir.bilateral tiroid loblarn parankim ekosu heterojen olup içerisinde hipoekoik yamasal alanlar ve kojen fibröz septalar izlenmiştir.(troidit ?) rdus inceleme debez kanlanması orta derecede artmıştır ultrason sonucum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun nodul

    Her 2 tiroid lobu ve istmus normal büyüklüktedir. parankim ekoları heterojen olup pseudonodüler görünüm mevcuttur.görünüm troidit ile uyumludur.istmus sağ lateralinde bu zemınde gelişen 4 mm çapında nodül mevcuttur. boyunda her 2 juguler lokalizasyonda radyo-patolojık boyuta ulaşmayan küçük reaktif...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodul

    Her 2 tiroid lobu ve istmus normal büyüklüktedir. parankim ekoları heterojen olup pseudonodüler görünüm mevcuttur.görünüm troidit ile uyumludur.istmus sağ lateralinde bu zemınde gelişen 4 mm çapında nodül mevcuttur. boyunda her 2 juguler lokalizasyonda radyo-patolojık boyuta ulaşmayan küçük reaktif...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertroid veya troidit

    Kan tahlillerim sonucu troid hormonumun fazla salgılsndığı tespit edildi. ultrason çekilirken ultasoncu haşimoto dedi doktorum da evet haşimoto ve tiroidit kavramlarını kullandı 10 gün süreyle kalp çarpıntımı geçirmek için diederal ilacı verdi. ben graves hastaliğı ve gözlerin fırlaması olayını kafa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato / gebelik

    Mrb hocam.ben 31 yaşındayım 3,5 yıldır evliyim.2 başarısız aşılama ve tüp bebek deneyimim var. eşimin tetkikleri, normal sperm sayısı çok iyi,hızlı ileri iyi sadece morfoloji sıkıntımız var %3 ..bende daha önce problem olmadığını söylediler.fakat 3 ay önce eski yaptırdığım tetkiklerimi karıştırıken...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotroid ve askerlik

    Merhaba ben troidit haşimayo hastasıyım tahlil sonuçlarım t3:3,88 t4:1,34 tsh 0,59 antikor :395,2 100 levotron kullanuorum ultrason raporum:her iki lıb parankimi net sınırlanmayan milimetrik hipoekoik alanlar ve lineer ekojenitelerle pseunodüler hetwrojen görünümde olup,vaskülarazisyon ılımlı art...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh düşüklüğü, haşimato

    Hocam merhabalar, konu ile ilgili doktorumla görüştüm ancak aklıma takılan bir soru var, benim tsh değerim düşük (0.005) ancak ultrasonda troiditim haşimato troiditi lehine çıktı. internette araştırma yaptığımda haşimato troiditinde tsh değerlerinin yüksek olduğunu ve hipotroidite çevirdiğini okudum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü, haşimato

    Hocam merhabalar, konu ile ilgili doktorumla görüştüm ancak aklıma takılan bir soru var, benim tsh değerim düşük (0.005) ancak ultrasonda troiditim haşimato troiditi lehine çıktı. internette araştırma yaptığımda haşimato troiditinde tsh değerlerinin yüksek olduğunu ve hipotroidite çevirdiğini okudu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdurrahman Çömlekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 3 yildir haşimato hastasiyim

    Merhaba hocam.. ben haşimato hastasiyim ve artik gözle görülcek kadar şiş bogazim cok aciyor yutkunurken öksürürken, su bilerken bile aciyor ....ne yapmam gerekiyor ? hormon tahlil sonuclarım serbest t3___ 2.78 serbest t4___0.57 tsh________68.13 ____________________ troid usg sağ lob 22x24x46 mm,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferda Nihat Köksoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x