Haşimato tiroidi

  • Merhaba, Haşimato tiroidi hastasıyım.Boynumda ultrasonla belirlenen 2 nodülden biri, 1 cm.den büyük olduğu için biyopsi yapıldı.Benign çıktı.Bu zamana kadar 25 mg.lık 1.5 tablet Euthyrox kullanıyordum. İlacın tekrar ayarlanması gerekli mi acaba?Ayrıca sonuç benign de çıksa ileride olumsuz bir şeye dönüşüp dönüşmediğini anlamak için nasıl bir yol izleyebilirim? Şimdiden teşekkürler,

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Haşimato tiroiti

    Hocam patolojik rapora göre cevap verebilirim demiştiniz sonuçlarım şöyle; sağ lobu 3x2, 5x2 cm boyutlarında, sol lobu, 3x3x2 cm boyutlarında toplamda 11 gram ağırlığında bilateral total tiroidektomi materyali. spesmen incelendiğinde her iki şov kolloidden zengin görünümde olup sol lob kesit 1-sağ l...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gürkan Avcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato tiroiti

    Merhaba hocam. 15 gün önce tiroit ameliyatı oldum tiroit bezimin tamamını aldırdım. sonuç iki taraftada tümör çıktı ama yayılma yok doktorum yaşım daha 22 olduğundan tedbir amaçlı atom tedavisi almamı söyledi ama başka bir doktor buna gerek olmadığını söyledi yani kararı bana bıraktı. eğer atom teda...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gürkan Avcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato ve polikistik over

    Merhabalar hocam. 2 senelik evliyim çocuk istiyoruz polistik over hastasıyım çocuk isteme sonucu kadın hastalıklarına gittim yapılan tahliller sonucu anti tpo yüksekliğinden dolayı endokrine yönlendirildim haşimato tiroidi çıktı ve biyopsi sonucunda şüpheli nodüllerim çıktı ameliyat olup tiroit bezi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Paratiroit

    Merhabalar. annem 60 yaşında, 25 yıllık haşimato tiroidi hastasi. ayni zamanda hiper tansiyon ve diyabet ( diyaformin 1000mg) eşlik ediyor . huzursuz bacak sendromundan dolayi parkyn ve bir takim psikiyatrik ilaçlar da kullaniyor. 2017 de endokrinoloji kontrolleri esnasında idrarda kalsiyum yüksek o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adem Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pko adet düzensizliği

    Merhaba hocam bende pko var ve haşimato tiroidi var tiroid ilaçlarımı düzenli kullanıyorum hormon değerlerimde bir sorun yok yaklaşık 4 aydır adet olduğum zaman 1 hafta kadar sökülemiyorum söküldükten sonra da 15 gün kadar sürüyor zayıflamak içinde diyet ve düzenli spor yapıyorum kilo verdikçe düzel...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İrem Güler Özgür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit hkk

    Hocam en son yaptırdığım tahlillerde tsh 6,017 serbest t3 4,02 serbest t410,31 çıktı bu durumda tiroitim azmı çokmu çalışıyor,haşimato tiroitim var haftaiçi 750 mg. haftasonları 150 mg eutrox kullanıyorum,ne yapmam gerekiyor.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Varikosel sonrası gebelik oluşumu

    Benim eşim 24 eylül 2018 tarihinde sol taraftan varikosel ameliyatı oldu. 3 ay sonra yapılan tahlillerde viskozite 4 cm, ph 8, görünüm homojen, renk gri opak, sayı 14 milyon, total sayı 42 milyon çıktı.bu arada benim haşimato tiroidim var yaklaşık olarak 2 yıldır 25 mg'lık ilaç kullanıyorum. ne zam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashimato tiroidi

    Hocam birşey daha sormak istiyorum zehirli guatr ile haşimato hastalığının farkı nedir ikisinde de anti tpo değeri yüksek seyrediyormuş. bana direk haşimato dediler verilerime göre zehirli guatr olma ihtimali yok değil mi bu konuda biraz korktum beni bilgilendir misiniz şimdiden size çok teşekkür ed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücuttaki sancı ve ağrılar

    Merhabalar hocam, ben haşimato tiroidi ve 5 yıldır da anksiyete bozukluğu hastasıyım. uzun yıllardır gerilim tipi ve migren tipi baş ağrılarım var. 3 yıldır ise sırt, omuz ve boyun bölgemde ağrılar var. 2 buçuk yıl önce çekilen boyun mr'ında boyun düzleşmesi ve 3 tane de nonkompresif bulging sonucu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Bahadır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trigliserid

    Merhaba hocam, 39 yaşındayım.tiroit rahatsızlığım var. haşimato tiroit. tiroitim 3,60 civarındaydı. dün sağlık ocağında komple tahlil yaptırdım 4.63 aslında ılacı arttırdım. 0.75. ama düşmemiş. bununla birlikte hayatımda ilk defa trigliserid 412 çıkmış hdl 32 ldl için doktor çok yüksek olduğu için s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashimato tiroidi

    Hocam merhaba bundan 5 ay önce yapılan kan tahlilimde anti tpo değerim 39 du şimdi yapılan testte 92.60 tsh 2.55 t4 0.96 tiroid usg temiz. hocam bana doktor hashimato tiroidi olduğunu bundan 10-15 sene sonra hipotiroidim olacağını söyledi. ben 21 yaşındayım hocam acaba böyle olması ileride hanile ol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato tiroidi var mı?

    Merhaba hocam. ailemde hipotiroidi var olduğu için ben de test yaptırdım. sonuçlarım aşağıdaki gibi çıktı. hasimato tiroidi ile ilgili bir durum mevcut mu acaba? ft4 (tiroksin, serbest) sonuç: 11,56 pmol/l ,referans degerler: 9-19 tsh (tiroid stimülan hormon) sonuç: 1,99 uiu/ml ,referans değerler: 0...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato tiroitim mi var?

    Merhaba hocam. ailemde hipotiroidi var olduğu için ben de test yaptırdım. sonuçlarım aşağıdaki gibi çıktı. hasimato tiroidi ile ilgili bir durum mevcut mu acaba? ft4 (tiroksin, serbest) sonuç: 11,56 pmol/l ,referans degerler: 9-19 tsh (tiroid stimülan hormon) sonuç: 1,99 uiu/ml ,referans değer...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato tiroidim mi var

    Hocam bu sonuçlara göre hastalığım nedir? . troid us sonucum : transvers boyutları sağda 17mm solda 15 mm dir. isthmus kalınlığı 4 mm dir. parankiminde kolloid dolu dilate folliküler lehine küçük kistler mevcuddur. kan tahlili sonuçlarım : *antitroglobulin=

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato tsh düşüklüğü

    Hocam merhaba hasimato tiroidi hastasiyim,5 yıldır eutrox kullaniyorum. 4 ay önce doğum yaptım hamileliğin boyunca euhtrox 75 mg kullandım,ultrasonla bakıldı herhangi bir nodül yoktu ,doğumdan sonrada tekrar tahlil yaptirdim degerler normal araliklardaydi.75 mg .a devam ettim. sac dökülmesi, asiri t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x