Haşimato tiroidi

  • Merhaba Hocam, Yaklaşık 5 senedir haşimato tiroidim var.5yıl önce yaşım küçük diye herhangi bir ilaç vermediler.Geçen gün test yaptırdım tekrardan,t4 ve tsh normal seviyede ancak anti tpo anti m değerim >600 çıktı.Ve yine herhangi bir ilaç vermedi doktorum.Ayrıca son 2 yıldır kilo alımım başladı yaklaşık 8 kilo aldım spor yapıp gıdama dikkat etmeme rağmen.İlaç kullanmalı mıyım? kilo almanın yanı sıra düşük riski hamile kalamama metobolizmanın çökmesi gibi zararları olacağını da internetteki araştırmalarım sonucunda bilgi edindim. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Eğer tsh 1-3 arasında ise ilaç almanıza gerek yok. kilo almanızın tiroid fonksiyonunuz normal olduğu sürece bununla bir ilgisi yoktur

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Diane hap kullaniyorum, tehlike?

    Merhaba 3.5 aydir hormon bozuklugumdan dolayi diane kullaniyorum.ilaci genelde yatmadan iciyorum o yuzden ictigim sabit bir saat yok, en fazla 1-2 saat fark ediyordur.esimle tam yumurtlama doneminde iliski yasadik ve korunmadik.ilac kesinlikle korur mu? herhangi bir hamilelik suphesi olabilir mi? te...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genital bölgede yapışıklık

    Merhaba hocam; 10 aylık kızımın genital bölgesi tamamen kapanımş.çocuk doktoru “çocuk cerrahına gidin açsın” dedi. kadın doğumcu “östrojen kremle açalım “dedi.östrojen kremin uzun vadede zararları varmış, hormon bozmak gibi..cerrahi müdahale yapılıncada, o doku çok sertleşip, yapışıklışın çok tekra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gonca YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroidit şüphesi

    Hocam tahlil sonucuma göre tiroid hormon degerlerim referans sınırları içinde ama anti tpo 1103 çıktı ilaç kullanımı gerektiren bir durum var mı sizce

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliği

    Adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim yumurta tembelliği var dedi bthcg

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Hakan Peker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet duzensizligi & tüylenme

    Mrb hocam adet düzensizliğim ve tüylenmem var hormon tahlillerimde sürekli dhea-s hormonum (930) yüksek çıkıyor doktorum diane 35 ilacını verdi sizce bu hormonu düzenlemeye yardımcı olurmu bu hormonu düzenlemeye baska ilaç varmıdır?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ella kanama sıklıgı

    Iyi günler eşim 1 adet dönemi içinde 18.01.2020 ve 08.02.2020 tarihlerinde ella ertesi gün hapı kullandı kendisine ben dogum kontrol hapı önerdimde bu hatasını bana soyledı -zararından bahsettimde kendisine ////// bu 1 ay ıcınde 2 ella kullanımı kendisine aşırı hormon yüklemesinden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato...

    İyi günler genel kan testi yaptırtığımda anti tpo 30.90 referans değeri(0- 5.61 iuml ) anti tiroglobulin 47.95 referans değeri(0-4.11 iuml) muayene eden doktor panik atağın var diyip antidepresan yazdı, internetten araştırdığımda haşimato diyor. sizce gerçekten panik atağım mı var yoksa muayene olup...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik konusu

    Selamün aleyküm.. 4 aylık evliyim evlendigim günden beridir çocuk istiyorum kutay bey çok denedik her ay deniyoruz. adetim düzenli olarak hep geliyordu velakin bu ay gelmedi hamile olduğumu düşündüm. kan testi yaptım negatif çıktı. hamilelik yok dediler. sonra kadın doğum doktoruna gittim ve adetim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adenomiyozis

    Doktor hanım 29 yaşındayım 2 yıllık evliyim adenomiyozis olup normal gebelik olma ihtimali var mı acaba doktorum aşılama denemeden tüp bebek öneririm dedi hsg de tüplerim açık sıkıntı yok ama mr sonucuna göre rahim normalden büyük ve adenomiyozis teshisi kondu direk tüp bebeğe başlamalımıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Folikül kist

    Merhaba doktor bey adetimin 13. günü sol yumurtalıkta 2.5 cm folikül kisti gözüktü yumurtalama olacak mıdır bir gün sonra yani adetin 14. günü progesteron 0.46 çıktı bunu değerlendirir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğru yolda mıyım?

    Merhaba hocam 31 yaşında 3.5 yıllık evliyim 3 yıldır net çocuğumuz olmuyor.farklı doktorlara gittik her zaman istenen tam kan,hormon, ultrason oldu ve hep normal çıktı gönderildim ta ki 2.yılımız doluncaya kadar..2 yıldan sonra bizi tüp bebek merkezine yönlendirdiler 7 ay önce yine farklı bir doktor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Hocam iyi günler. insülin direnci olduğundan adet düzensizliği olmuş. doktorum 6 ay boyunca gynositol kullanmamı söyledi 2 aydır kullanıyorum. fakat hala düzene girmedi ne önerirsiniz?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lh-fsh oranı

    Merhaba benim 3 cm lik bir kistim vardı ve adetimin 17.günü hormon testinde fsh:4,.. lh:14,.. çıktı doktor sonuçlara normal dedi ama oran yüksek değil mi yoksa 17.gün yapıldığı için mi böyle ve bu testleri 1 ay önce yaptırdım bu ay kistim yok olmuş dedi doktor minik minik foliküllerin var sadece ded...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte zehirli gguatr

    Merhabalar hocam, ben 6 haftalık hamileyken doktorum bana tiroid hormonlarının fazla çalıştığını söyledi ve beni dahiliyeye yonlendirdi ben dahiliyeye ggittigimde hormon testi vve ultrasyon sonucunda zehirli guatr teşhisi koydu ve bana thyromazol diye bir hap verdi günde 3 defa yutmam için ama ilaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kahverengi ara kanama

    Merhaba seval hanim 20 yaşındayım bekarım.8 ocak acik kahverengi akıntılarım başladı 12 ocak normal adetimi oldum 7 gün sürdü. 1 hafta sonra koyu kahverengi ara kanamam başladı ara kanamanin 4.günü doktora gittim ultrasonla bakti sorun yok dedi yumurtalıklarin temiz kistin falan yok.bana cyclo progy...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x