Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Haşimato hipertiroid

  • Hocam merhabalar, ben 26 yaşında haşimato hipertiroid ve zehirli guatr hastasıyım. İlaç tedavisi gördüm fakat ilacı kestikten 1 sene sonra hastalığım tekrarladı. Şuan bazı doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söylüyorlar, fakat bazıları daha ilerde bir kez daha tekrarlarsa o zaman atom tedavisi olmam gerektiğini söylüyorlar. Ameliyat veya atom tedavisi hangi durumlarda yapılmalı ve genç hastalara atom tedavisi riski var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Iki tedavide uygundur cerrahpaşada her cuma saat 11 de sizin gibi vakaları tartışıp karar veriyoruz isterseniz uğrayabilirsiniz

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkürler hocam. Gelmek için nasıl randevu alabilirim ?

  • Doktor Cevabı:

    Her cuma cerrahpaşa endokrin cerrahisinde toplantı var gelebilirsin saat 10.30

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sonuç gösterme

    Troid hastalığım yok ilaç kullanmıyorum. teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç gösterme

    Merhaba hocam ben 22haftalık gebeyim tsh:0.573 serbest t4 :0.57 serbest t3:2.76 anti tg:0.001 antitpo:0.9 sonuçlarım böyle normalmi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Milimetrik kalsifikasyon bulunan hipoekoik nodül ve

    Hocam iyi günler.bir sorum olacaktı.cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.50 yaşında 99 kilodayım.tiroid yönünden kontrole gittiğimde: kan değerlerimde hocam: tsh 0,861 µ/ml n(0,27 - 4,2) vitamin b-12 516 pg/ml n(191 - 663) tiroid us her iki tiroid lobu ve isthm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Adnan Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra taş çamur ishal bogaz agız burun yanması

    Safra kesesinde iki taş ve çamur varmış. bogazıma agzıma ve burnuma midemden biber gazı sıkılıyor hissim var yanıyorum diş etlerim şişmiş bogazımda bir radyologa gore tukuruk digerine gore lenf bezlerim şişmiş durumda. safra kesesi sindirim esnasında kasılırken bir nevi safra yerine safra gazı atıy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Triod hastaligi

    Merhba hocam 3 yildir tiroid ilaci kullaniyorum her ay kontrole gidiyorum, 25lik euthyrox kullaniyorm, subatta t4 0.89,tsh 4.larda,yavas calistigi soyleniyor, 5aydir carpintim var,haftada 2gun 50lik icmem soylendi,2 3haftadir bogazmdan bayginlik gelir gibi oluyor, ilacim az mi geliyordur veya levot...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Bükey

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam sizden özür dilerim k bakmayın şimdi benim d vit bir düşük pht 150idi şimdi çal olcturdim 9.8 çıktı gidip boyun ultrasonu. cektiritom hiperparathomu dislamak için yoksa öyle birşey olsa kalsiyum da mı yüksek olurdu zaten amaç tansiyon neden kaynaklı fındığını bulmak kafam çok karıştı korku da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid biyopsisi

    Merhaba hocam annemin iki hafta önce yapılan biyopsi sonucunda "tiroid sağ lob da önemi belirsiz atipi" tanısı konuldu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. biyopsi yapılırken nodul 6*4 mm büyüklüğünde olduğundan örnek alınması zor olmuştu.bu nedenle sonuç bizim için çok ikna edici olmadı.ne yapma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato...

    Çok teşekkürler🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato...

    İyi günler genel kan testi yaptırtığımda anti tpo 30.90 referans değeri(0- 5.61 iuml ) anti tiroglobulin 47.95 referans değeri(0-4.11 iuml) muayene eden doktor panik atağın var diyip antidepresan yazdı, internetten araştırdığımda haşimato diyor. sizce gerçekten panik atağım mı var yoksa muayene olup...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamilelikte zehirli gguatr

    Merhabalar hocam ben 6 haftalık hamileyken zehirli guatr olduğumu öğrendim ve şuan hamileliğimin 8. haftasındayim doktorum bana thyromazol diye bir ilaç vverdi günde 3 defa yutmami söyledi ve ilaç ufakta olsa kaşıntı yapıyor bu normal mi bide propcily diye bir ilaç var bu ilacın bebeğe ggecisi thrym...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu bulamıyorum

    Hocam merhaba ben sizin tiroid ameliyatı ettiğiniz ayşe pekiyi nin kızıyım. şuan sizin kontrolunuz altında mart ayında çağırmıştınız ama size randevu görünmüyor. hastaneye ne zaman geri geleceksiniz. nasıl bir yol izleyeyim.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Recep Erçin Sönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2300032) soru kolonkanseri kolonkanseri menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2290829) soru kolonkanseri esim kolon kanseri ameliyatindan sonra 6ay kemo tedavisi gordu ameliyati yspan hoca esime hergun tuvalete gitmrn gerekli diskilama demis degerli bir uzman...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Biyopsi sonucu

    Merhaba tuğbay hocam ben yelda 14.02.2019 yılında tiroidentomi ameliyatı oldum . patoloji sonucun multinodüler guatr aradan 1 yıl geçti tekrar usg ile bakıldığında sol level 2a-3'te 12×5mm ve 10×3mm boyutlarda kalın korteksli şüpheli iki adet lenf nodu mevcuttur bu sonuç ne anlatıyor tuğbay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid biyopsi

    Hocam merhaba babamın sol tiroid lobu orta kesimde 12x7 mm. ebadında ince hipoekoik periferik halo ve kistik nekrotik alanlar bulunan izoekoik nodül izlendi. iiab yapıldı ilk biyopside önemi belirsiz atipi çıktı kontrol biyopsi de de malignite şüphesi ve papiller karsinom çıktı.nasıl yol izlemem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid papiller karsinom

    Saygıdeğer hocam iiab şüpheli geldiği için total tirioktemi ameliyatı oldum.sonuclari yeni aldım daha hiçbir doktor ile görüşmedim sizin değerleri yorumlarınıza ihtiyacım var. klasik varyant multifokal en büyük sol lobda 1.1*0.9*0.6 cm diğer odaklar milimetrik cerrahı sınırlarda tümör görülmedi en u...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Esra Alkan Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x