Hasimato hastalıgı

  • merhaba hocam yaptırdıgım test sonuclarına göre anti tpo : 141 referans aralıgı :0-60 ant. tg : 25 referans aralıgı :0-60 serbest t4 :1,15 referans aralıgı :0,93-1,7 serbest t3 :3.02 referans aralıgı :2-4,4 tsh : 1.89 referans aralıgı :0,27-4,1 bu değerlere göre hasimatodan söz edebilirmiyiz ?sedef ve astım hastasıyım anti tpo nun yüksek olması buna baglı olabilir mi?gebeliğe engel mi?


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gastrit ve sarı dışkı

    Merhaba hocam, 21 yaşındayım. benim 15 nisanda sol kaburga altımda ağrı, kesik yarası gibi yanma (bu yanma bir süre sonra bağırsaklara kadar indi), ağrıdan oturamama ve sırtıma da vuran ağrılar gibi şikayetlerle doktora gittim. bana gastrit tehşisi koydu ve gaviscon, pantpas ve simflat ilaçlarını ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide biypspi

    Mide biyopsimde en büyüğü 0.3 en küçüğü 0.2 cm çapta 3 adet doku parçası t3p1k blok sayısı: t1k antrum mukozası: aktif kronik gastrt, h.pylori pozitif aktivasyon: şiddetli derecede mukoza tutulumu: tam kat kronik iltihap şiddetli derecede lenfoid follikül varlığı h pylori : şiddetli hk: ab...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alkalen reflü

    Merhaba hocam pilor gevşek.alkalen reflü tanısı aldım 1 sene önce.nexium 40mg ilaç verildi ve semptomlar geçti diyebilirim.internetten okuduğuma göre udka da kullanılıyormuş.sizce şuan böyle bir ilaca gerek var mı?bu sfinkter gevşekliği ve alkalen reflü zamanla geçebilir mi?biyopside patolojide haf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sedat Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Delix 2.5 yan etkisi

    Haziran 25 den itibaren delix 2.5 mg çentikli kullaniyorum acili sebze yemeginden dolayı 10 ekim'de mide yanmasından acidan dolayı gittim doktora gittim raneks 20 mg ve spasmomen 40 mg verdi doktor spasmomen dokundu tekrar gittim esopro 40 mg ve duspatalin 200 mg verdi 12 ekim'de sadece esopro yu ku...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oruç tutabilir miyim ?

    Hocam midemde ülser reflü gastrit iltihap ve helikobakter var mide kapakçığı da zayıf. aynı zamabda hipoglisemi var. bu şekilde oruç tutabilir miyim ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskobi sonucu

    Hocam merhaba, annemin yeni endoskopi sonucunu aşağıya yazsam yorumlayabilir mısınız? sonuçta hafif iltihap ve konjesyon diyor bunun için ne yapmalıyız, özellıkle mide başından yemek borusuna doğru agŕıları çok fazla. çok teşekkür ederim. disfaji. özofagogastrik bileşke ve diafragmatik kıskaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Patoloji sonucu ???

    Merhabalar hocam ismim enes 23 yaşındayım midedeki hazımsızlık iştahsızlık kilo alamama gaz gece ağzıma su gelmesi yediklerimin dokunması sebebi ile genel cerrahiye muayene sonucu endoskopi oldum.ülser gastrit bakteri var diyerek trio, gastren duo , dicetel . ilaçları yazıldı kullandim ağır geldi 1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atrofik gastrit inkomplement metaplazi

    Selam hocam iyi günler ben bundan 15 gün önce kolonoskopi. ve endoskopi yaptırdım ve endoskopi sonucumda kronik atrofik gastrit ve inkomplment metaplazi çıktı hb yok internette arama yaptığımda kanser hastası adayı olduğum çıktı doğrumudur karslıyım hiç bi yakınımızda herhangi bi kanser olayı yoktu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helico & reflü

    Hocam tekrardan merhabalar, şükürler olsun şuan iyiyim midemden kaynaklı sorunlarım baya azaldı. yanma,ekşime bitti denecek seviyede. hazımsızlığım çok azaldı. hocam sadece bir sorunumda gelişme olmadı. gece ağız içinde uykuda sarı,kirli sıvı şeklinde biriken sıvı var. sadece sabahları oluyor hoc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ultrason sonucu

    Değerli hocam devlet hastanesinde ultrason yapıldı sonucu doktora gösteremedim beni korkutan siyah yazıyla yazan sonuç var hocam bu kötü bisi mi kanser yada yetmezlik gibi karaciğer boyutu 149 mm olup normalin üst sınırındadir karaciğer parankim ekosu grade 1 hepatosteatoz ile uyumlu artmıştır porta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik gastrit reflu

    Merhaba hocam daha öncede yazmıştım size.bende midede sidetli gastrit ve oniki parmak bağırsağında iltihap vardı.ve bunun için neksium kullanıyorum uzun yıllardır ve hiç bir çözüm bulamadım.yine farklı doktorlara gitti. genelde benzeri ilaçlar veriyolar ve sonuç aynı.endoskopide çölyak bakıldı negat...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede iltihap

    Merhaba hocam 6 yıl.once kronik gastrit idim 3 aydır midem taş gibi baygınlık oluyor endoskopide ilk ön rapor eritamatöz pangastrik..biyopsi sonucu atrofi yoktur inflamutuvar aktivite şiddetli düzeydedir displazi malign - h.bakteri + hocam bakteri tek artı olması ile bu kadar şiddetli mide ilti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

    Hocam mrb daha öncede size yazmıştım malesef hastalığımın teşhisi bulunmadı. benim hemoglabin değerlerim de sorunda yaşanmaya başladı 3 ay önce hgb 9 ferritin 2 86 ya düşmüştü ilaç kullandım 2 ay hgb 13 ferritin 10 oldu. son 1 aydır ilacı kesmiştim test verdim hgb 10 ferritin 7 olmuş endoskopi kolon...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri lütfen yardımcı olun

    Hocam yaşım 19 bebek düşünüyoruz ancak hormon tahlilinde tsh 3.68 çikti normal dediler sizce normal mi gebelik için sorun olurmu bazı yerlerde 2 olmalı gebelik için diye okudum gebe kalmamı engellermi bu değer

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Merhaba hocam ben 26 yaşında bir bayanım . 4 sene önce mide bulantısı kilo alamama ishal şikayetiyle endoskopi ve biyopsi yapıldı sonuç olarak alkalen reflü gastrit ve on iki parmak bağırsağında iltihap çıktı .uzun süredir bu şekilde sıkıntı yaşamadım ama yaklaşık 15 gündür karnımın sol kaburga altı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x