Hasimato diyabet

  • Hocam iyi günler benim iki oğlum var ikisinde de yoğun sac dökülmesi var tahlil sonuçları bu degerler 16 yaşındaki oğlumun Ferritin 73.2 µg/L 18,5 - 306,5 25.08.2021 Serbest T4 1.59 ng/dl 0.81 - 1.75 TSH L 0.14 mIU/L 0.35 - 5.50 Vitamin B12 201 Bu da 15 yaşındaki oğlumun sonuçları çok çaresizim rica etsem değerlendirme yapabilir misiniz Glukoz (Açlık) H 107 mg/dL 74 - 106 25.08.2021 Örnek No: 11118796 BİYOKİMYA Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 Serbest T3 H 5.57 ng/L 2.3 - 4.2 25.08.2021 Serbest T4 1.54 ng/dl 0.81 - 1.75 TSH L 0.19 mIU/L 0.35 - 5.50 ANTİ TPO H 391.6 U/mL 0 - 57 25.08.2021 Antitiroglobulin 2.1 IU/mL 0 - 4.5 Örnek No: 11118799 BİYOKİMYA Teslim Tarihi: 25.08.2021 Çalışma Tarihi: 25.08.2021 Onay Tarihi: 25.08.2021 Vitamin B12 371 ng/L 214 - 914 25.08.2021 25-Hidroksi Vitamin D

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba 16 yaşındaki oğlunuzda sıkıntı yok. ancak 15 yaşındaki olan oğlunuzda tsh değeri biraz düşük ve anti tpo denilen değer yüksek. st3, st4, tsh yani tiroid testlerini 2-3 ay sonra tekrarlamak gerek. tiroiditi denilen rahatsızlık olabilir. 2-3 ay sonra tekrar doktorunuza başvurun. sağlıcakla kalın erdal

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çocuklarımın saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu saçları heryerden dökülüyor 15 ve 16yaşında çocuklarım ayrica her iki oğlum dada ellerinde titreme var çocuk doktoru şevk yazdı tiroid singrofi çektirmemi hipertiroidi olduğunu söyledi ayrica b12eksikligi ve dvitamini eksikliği için iki oğlum da da uzun zamandır hep çok düşüktü suan için de doktorumuz yükselmiş sayılmaz dedi ayrıca 15yaşında oğlumun boyu 193 kilosu 61 son iki ayda 16kilo verdi 16yasindaki oğlum da 187 boyu 58kilo suan 73 kiloydu her iki oğlum da hicbir diyet yapmadan ve fazlada yiyerek kilo kaybediyorlar ve 15yaşında oğlum çok fazla ishal oluyor sağlıklı günler hocam tahlil sonuçları; Tsh 0.14 T4 1.59 T3 5.98 Gilikoz 207 B12 183 16yasindaki oğlumun sonuçları Tsh 0.11 T4 1.59 Gilikoz 107 B12 206

  • Evet hocam yeni sonuçlar

  • Peki hocam teşekkür ederim eksik olmayın 21ekimde ultrason çekilecek bize ilac başlatacağını söylemişti çocuk doktoru çocuk endokrin bolumune goturdum bu değerlerle ilac başlanmaz dedi ama oğlum yutkunamiyo saçları cok fazla dökülüyor birde tansiyonu 15/9 cıktı dr tansiyon takibi yapın bir hafta sonra tekrar getirin dedi.haftasonu hastanede ölçüm için goturdum hep evdekiler yanıltabilir diye, Cuma günü, 135/98 C.tesi,162/11 Pazar,149/9 Tansiyon hastası mi oluyor bu durumda oğlum cevapladığınız için cok teşekkür ederim allah razı olsun


Bursa Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İnsülin direnci glifor

    Merhabalar. 19 yaşındayım. mayıs ayında tahlil sonucu hafif yüksek (en yüksek olması gereken değerin 1-2 değer fazlasiydi net hatırlamıyorum) insülin direnci sebebiyle doktorum glifor yazmıştı. her gün bir tane 850 mg kullandım. şuan ilaç bitmek üzere. diyetisyene gittim ama devam edemedim kilo da v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek kan şekeri

    Anladım hocam, ilgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. i̇yi akşamlar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek kan şekeri

    Anladım hocam çok teşekkürler. daha önce 500 600 oluyordu demişim de, biraz baktım eski tahlillere 2 kere 850 civarlarına 3 kere de 780 lere çıkmış şekeri. şekeri yıllardır kontrol altında değil. en son ki 3 aylık şeker ortalaması 14.2 son 5 değerde en düşüğü 12. 9 çıkmış. hocam sodyum potasyum şek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın agrisi

    Hocam merhaba, 40 yaşındayım kendimi bildim bileli karın ağrısı çekiyorum, 26 yaşımdan beride usuttugum zaman karnımın sağ alt tarafında ağrı basliyor ve bütün karnıma yayılıyor yaklaşık 2 gün sürüyor ve beni mahfediyor yemek yiyemiyorum mide bulantısı oluyor yatağa düşürüyor beni 5 gün kadar diken...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek kan şekeri

    Hocam iyi günler, babam 65 yaşında ve 10 yıldır şeker hastası. bugün şekeri çok yükselmiş ve acile başvurmuş acilde kan almışlar ve şekeri 897 çıkmış. glukoz 897 mg/dl 74 - 106 potasyum 6.0mmol/l3,5 - 5,1 klorür 92 mmol/l101 - 109 sodyum 124mmol/l136 - 146 bunlar da referans aralığı dışında olan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yuksek tansiyon

    Tansiyon saygılar son günlerde tansiyonumu olctugumde9a 15 çıkıyor ilaca başlamadan evvel nasil bir tutum içinde olayım coversly10 .mg onerildi bana tavsiyeniz yokmu bu ilacı içersem önemli sakincasi varmi tesekkurler bu değerin üstüne cikmiyor gizle

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoglisemi

    Merhaba hocam. ben 26 yaşında bir bayanım .karbonhidratlı şeyler yedikten 3 4 saat sonra çarpıntı el ayak titremesi ve baş dönmesi yaşıyorum ve çok sık acıkıyorum.annemin dayı ve teyzelerinde şeker hastalığı var bu yüzden kan testi yaptırdım. açlık kan şekerim 62 , insülin değeri (açlık)15 , hdl kol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu almak istiyorum

    Merhaba erdal beye randevu almak istiyorum daha öncede aradım fakat dönüş yapan olmadı dilay kahraman 537 2448501 desteğiniz için teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide şikayetleri

    Evet hocam gastroenterolojiye de gittim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek derece miyop için lens

    Uzun yıllardır gözlük kullanıyorum. lens kullanmak istiyorum. bir defa lens denedim ama gözlük performansını alamadım. yeniden lens yazdırdım.dereceleri şuan iki göz içinde miyop 12.5 astigmat 2.25 yazıyor reçetede. bu derecelerde uygun lens bulmak biraz zor. sizlerin tavsiyesini bekliyorum uygun le...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayhan Tuzcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sertleşme bozukluğu

    Hocam merhaba, hiperbarik oksijen tedavisi penis damarlarının düzelmesine etki eder mi ? denenebilir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipoglisemi olabilir mi?

    Merhaba hocam.annem 77 yaşında.seker hastasi degil.son zamanlarda tesadüfen baktığımız kan şekeri çok düşük cikabiliyor.tokken 50 ve 28 i gördük.ustelik belirti vermiyor ve ardından tatlı verdiğimizde hizla yukseliyor.insulin5,43 çıktı.ultrasona girdi kist tümör yokmuş.kan değerleri iyi.karaciger iy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Munae ücreti

    Hocam merhaba muane ücretiniz ne kadar gelmeyi dusunuyorum

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Dilehan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karin agrisi

    Hocam merhaba 33 yasindayim 1aya yakin bir suredir buyuk tuvalet sonrasi bi kac dk hafif bir karin ağrısı oluyor neden kaynakli olabilir ne yapmamı onerirsiniz?simdiden teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x