Hamile kalamama ve pco ve adet görememe

  • Merhabalar Eralp bey , daha önceden sorduğum soruma cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim ama maalesef ki adetlerim ilk adet olduğum günden beri düzensiz ve polikistik over hastasıyım çocuk yaştan beri ve şuan da bilmiyorum ama bunun etkisini yaşıyorum sizi tenzih ederim ancak çocukluğumdan beri doktorların ilk dediği şey erken yaşta evlenmek idi vs ... Şuan 30 yaşındayım daha yeni evliyim 7 ay oldu normal.degerlerim var ancak olmuyor cocugumuz ve psikolojim alt üst oldu kimseye demesemde. Doktorum klomen verdi sonrası oluşan iki yumurtadan biri çatladı.digeri.kiste dönüştü sonra progestan verdi söktürücü olarak ama halen 10 gün geçti ilaç biteli fakat halen adet görmedim bende evde yapılan testlerden yaptım bir hafta önce yani o zaman ilaç bitiminin 4.gunu idi negatif çıktı ne adet oldum ne de gebelik var .tek hissettiğim su sürecin uzamadan hayırlı şekilde iyi şekilde son bulması

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar, pkos çoğu zaman kolaylıkla tedavi edilen bir durum. buradaki hedef yumurtlamanızın hemen öncesine ilişkiyi denk getirebilmek. bir de eşinizin de bir sperm testi yaptırmasını öneriyorum çünkü spermlerde düşüklük varsa beklemeden aşılamaya geçersiniz çok faydalı olur. geçmiş olsun dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhabalar Eralp bey,sizin dediğiniz gibi spermiyogrami testi verdi eşim ve sonu şöyle Konsantrasyon : 19 mil Total motilite :37 > 40 % %(+4) hızlı doğrusal hareketli : 0 >%32 %(+3) yavaş doğrusal hareketli : 32 >%32 Morfoloji (%) : 2 >%4 Bu şekilde çıktı ne dersiniz Eralp bey, yani sanırım 0 çıkan değer de sıkıntı var diye anladım ve bir pcos hastası olarak muayane oldum olduğum doktor,tüm muayane çeşitlerini yaptı ve en kolay şekilde gebe kalabilecegimi söylemişlerdi ancak sanırım esimdeki sıkıntıdan hamile kalamadim,sizden ricam bir doktor ve iyi bir insan olarak neyi uygun görürsünüz acaba ,eşimde bir sıkıntı mı var çünkü zaten ben pcosluyum korkum iyice arttı. Ve buarada tarlusal içtim 10 gün geçti halen adet görmedim ve iki idrar test yaptım bu 10 günlük süreçte negatif çıktı regl de olamıyorum çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar rüya hanım, bence aşılama tedavisi ile gebe kalabilirsiniz. mutlaka kendinize bu işlerle ilgilenen bir doktor bulun ve onun takibinden çıkmayın. internetteki şeyleri okumayın, siz doktorunuzun dediklerini dinleyin.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok iyisiniz Eralp bey dilerim şifaya muhtas hastaların karşısına hep sizin gibi kalbi güzel hekimler çıkar . Evet Eralp bey inşallah bu hafta başlıyoruz tedaviye ben Erzurum'dayim ve burada hem uni bünyesinde hemde artik özel bir tüp bebek merkezinde görevli olan bir prof ile görüştük esimdeki sıkıntı geneline dikkatimizi çekerek aşılama ile bebek sahibi olacağımızı söylediler inşallah bu hafta tedaviye adetimle birlikte başlayacağız ben çok takıntılı bir insanım 8 9 aylık evliliğim boyunca hep kafamı yordum durdum hep üzüldüm ama inşallah inanıyorum ki bizimde bir evladımız olacak. Çok çok sağolun Allah sizden razı olsun

  • Eralp bey merhabalar nasılsınız bir aylık aşılama tedavimiz sonucu maalesef hamile kalamadim.Bunun üzüntüsü ile çareyi bir nebzede olsun size yazmakta buldum bilmiyorum belki de eşimle bir yolunu bulup size basvurabiliriz belli ki bizi buradaki doktorlar özel dahi olsa çokta kaale , dikkate almıyorlar bu yüzden bunun üzüntüsü ile yazıyorum çünkü gerçekten çok ağladım.Esimin sperm morfolojisi ,sayısı ve ileri hareketliligi düşük çıktı ve siz buradan bile hiç bu değerleri görmeden asilamaya başvuru yapacağımızı söylemiştiniz Allah sizden razı olsun ... Gerçekten. Başvuru yaptık vs doktorum ki prof idi bizim aşılama ile çocuk sahip olabileceğimizi söylemişlerdi ki benim yumurtlama rezervim olsun gelişen yumurta sayısı şöyle idi ve sadece 25 mm ve 75 mm doz kullandım 6 günlük . en büyük biri sağ biri solda 19 ile 18 çapında idi çatlatmadan 2 gün önce , USG em en son catlatmadan yine 2 gün önce 7.7 idi bunları bilerek yazıyorum ... Ama sonuç hüsran oldu ben dağıldım . Bugün de reglimin 2.günü idi hem doktorumla görüşüp hemde belki bir yolu olur diye başvuru yapmak istedik ama mevcut gelişen korona durumlarından ötürü görüşmemiz bile olmadı . Şimdi bilmiyorum napacagimi evde famera var geçen aydan kalan acaba kendi kendime içsem adetin 3.günü sonra bıraksam yumurtaliklarimi geliştirir mi ,eşimde vitamin olsun aktarcilardan olsun bugün yani açık olan nere var ise gezdik belki bu süre zarfında belki yediği içtiği herşey sperm kalitesini ve rezervini artırır diye . Kendi kendimize doktorculuk değil lütfen yanlis anlamayın ama bu duruma düşünce insan insanların neler yaşadığıni çok iyi anlıyor :((( hakkınızı helal edin lütfen

  • Doktor Cevabı:

    Rüya hanımcım sizi anlıyorum endişe duyuyorsunuz haklı olarak. ancak şunu unutmayın en önemli şey önce sizin ve ailenizin can sağlığı. salgın var biliyorsunuz, birkaç ay hiç kafayı bir şeye takmadan moralinizi yüksek tutacak şeylere yönelin. kendiliğinden bile hamile kalmanız olası. lütfen unutmayın, gerekirse tüp bebek tedavisi de yapılır ve aşılamaya göre çok daha yüksek şansınız olur. bunu bir kazanma-kaybetme olayı olarak görmeyin. önemli olan sağlığınız, sonra sağlıklı bir anne olmanız. sevgilerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok sağolun Eralp bey ... Allah sizden ve sizin gibi merhamet ve empati duygusu yüksek olan insanları başımızdan eksik etmesin ... Çok çok teşekkür ederim . Allah'a emanet olun


İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pcos değerleri ve şüpheli gebelik

    Hocam merhaba ben pcos için bir test yaptırmıştım testosteron 83.02 ve dhea-s 459.4 çıktı bunu değerlendirebilir misiniz bide benim 12 hafta önce bi ilişkim oldu içeri boşalma olmadı sonrasında 2 kere regl oldum ikincisi biraz az geldi test yaptım ve negatif çıktı ilişkiden 11 hafta sonra yaptığ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anne adayı

    Iyı gunler hocm benim yumurta kistim var doktora gıttım bana inofolic verdı cocugum olmuyor dıye gıtmiştim inofolic hamile kalmama yardımcı olurmu acil yardımınıza ihtiyacım var kisti nasıl eitebilirım doğal yolla

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over rahatsizğım ile ilgili lutfen yardimci olun

    Merhabalar hocam; ben 31 yasinda 2 yillik evli polikistik over hastasiyim surekli sag kasigim ağarir cocuk sahibi de olmak istiyorum . sorum su son 25 gundur surekli adetim devam etti doktora gittigimde rahim kalinlasmasi oldugunu kistlerimin busefer gozukmedigini soyledi kistler gittigi icin hamil...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pcos değerleri

    Hocam merhabalar pcos için evvelsi gün bi test yaptırdım değerlerim total testosteron 83.02 dhea-s 459.4 çıktı bunlar hakkında bir bilgi alabilir miyim sizden ? raporda yüksek yazıyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İki kez kimyasal gebelik

    Doktor bey merhabalar 23 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim 2 kez kimyasal gebelik geçirdim ikincisinde aslında vajinal muayene ile kese görünmüştü 2 gün sonra tutunamadigini öğrendik doktora gittiğimde her seferinde herhangi bir problem olmadığını çok erken oldugunu ve çok fazla düşünmemek gerektiğini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pko ve adet azalması

    Hocam merhaba ben pcos hastasıyım öncelikle belirtmek isterim. benim son ilişkim 12 hafta önce adetimin ilk gününde oldu ve içeri boşalma olmadı. sonrasındaki ay regl oldum çok yoğun ve ağrılıydı. bir sonraki yani mayıs ayındaki reglimin ilk gününde dehşet bir ağrı ve yoğun bir kanamam oldu. gün içi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik riski

    Hocam merhaba ben pcos hastasıyım öncelikle belirtmek isterim. benim son ilişkim 12 hafta önce adetimin ilk gününde oldu ve içeri boşalma olmadı. sonrasındaki ay regl oldum çok yoğun ve ağrılıydı. bir sonraki yani mayıs ayındaki reglimin ilk gününde dehşet bir ağrı ve yoğun bir kanamam oldu. gün içi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski

    Hocam merhaba ben pcos hastasıyım öncelikle belirtmek isterim. benim son ilişkim 12 hafta önce adetimin ilk gününde oldu ve içeri boşalma olmadı. sonrasındaki ay regl oldum çok yoğun ve ağrılıydı. bir sonraki yani mayıs ayındaki reglimin ilk gününde dehşet bir ağrı ve yoğun bir kanamam oldu. gü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Sürücü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski

    Hocam 4 gün önce sevgilimle kıyafetler üzerinden sürtünmeyle ilişki yaşadık üzerime boşaldığını söylüyor. aynı zamanda yumurtalıklarımda polikistik over bulunuyor ve 10 gündür “gynelle” kullanıyorum. bugün şiddetli bir karın ağrısıyla doktora gittim üşüttüğümü düşünüyorum ama gebelik riski olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Amh, prolaktin ve total testesteron yüksekliği

    Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki sonuçlar. hepsi hap kullandığım için böyle olmuş olabilir mi acaba . söylediğiniz testler de bakıldı tsh-1.80, serbest t3- 3.32, t4-1.09, trigliserit-88, antitpo-0.56 çıktı. glikoz açlık, alt, ast hepsine bakıldı ve normal değerlerde çıktı. sadece amh, prolak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuk sahibi olmak istiyoruz

    Mrblar hocam evleneli 3 ay oldu evlendikten sonra 45 gün adet görmedim sonra hastaneye gittim kist olduğunu söyledi polikistik over hastasiyim daha önce tedavi görmüştüm bekarken 1 sene boyunca duphaston ilacı kullandım ve iki gün sonra adet gördüm şimdi de 1 adetitimden 7 gün sonra adet oldum daha...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akıntı tedavisi

    Merhabalar, 8 aylık evliyim. gebelik istiyoruz fakat henuz pozitif bi durumumuz yok. ( polistik over kistim var ) adetime 6 gün var hafif sol kasigimda ağrı ve inanilmaz derece de gaz sancım var. akıntım da yogunlaştı( daha oncesinde cok defa akinti icin fitil kullandım ) rengi hafif sarimsi seffaf...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pko ve adet azalması

    Hocam bana bu teşhis ilk 12 yaşımda konulmuştu böbrek taşı düşürürken (şu anda 20 yaşındayım )ultrasonda görmüşlerdi pek önemsemedik yıllar geçttikçe çok fazla erkek tipi tüylenmem arttı sporcuyum ama ne kadar zayıflamak istesem isteyeyim bir türlü 58 kilonun altına düşemiyorum diyette yapsam yeme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amh, prolaktin ve total testesteron yüksekliği

    Merhaba, pcos nedeniyle 1.5 yıl yazz24 kullandım ve gebelik istediğim için bıraktım. değerlerim şu şekilde e2-52.9 / fsh-4.8 / lh-5.6 / prolaktin-30.1 / dheaso4-141 bu testler adetimin 2. günü yapıldı ve prolaktinim yüksek olduğu için tekrarlanması istendi. 9 gün sonra tekrar test yapıldı ve bunun d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pko ve adet azalması

    Hocam merhaba ben polikistik over hastasıyım size bir soru sormak istiyorum çok stresli bir dönemden geçiyorum erkek arkadaşımla en son ilişkim 3 ay önce oldu ve adetimin ilk günüydü sonrasında bir ilişkimiz olmadı sonraki ayda reglim 10 gün gecikti ama yoğun bir şekilde 5 gün regl oldum b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x