Halsizlik yorgunluk

  • Hocam merhaba bnde ani gelen halsizlik titreme bitkinlik cokuyor ellerim ayaklarım kesiliyor haftada bir iki kez oluyor bütün enerjim gidiyor sanki elim ayağım tutmuyor gibi oluyorum bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Geçmiş olsun. şekeriniz düşüyor olabilir. bir dahiliye uzmanina başvurun. size şeker yüklemesi ve vitaminlerle (özellikle b vitaminleri) ile ilgili bazi testler yapilmali. sağlikli günler dilerim.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan değerleri

    Kolesterol y 240 mg/dl 0 - 200 trigliserid 148 mg/dl 0 - 150 152 (23.03.17) hdl kolesterol 43 mg/dl 40 - 60 ldl kolesterol y 176 mg/dl 0 - 100 132 (23.03.17)hba1c (iex-hplc) 5.3 % (ngsp) 4 - 6 5 (27.09.17) 5 (23.03.17) hba1c (ifcc (si)) 34 mmol/mol hb (si) 20 - 42 31 (27.09.17) 31 (23.03.17) hemogla...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Buradan tetkik yorumlamiyoruz ve tedavi vermiyoruz.

  • Mide agrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Ankarada bayindir söğütözü hastanesinde gastroenterolog yüksel beyi öneririm. sgk anlaşmalari da var.

  • Kan şekeri

    Hocam merhaba. 33 yasindayim.yıllardır kan şekerim düşüyor 2 saatlik aclikta bile .bu aralar sık olmaya basladı başka şikayetim yok.önemli bir durum mu.hangi durumlarda doktora gorunmeliyim.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Bir dahiliye uzmanina görünmeli, şekerle ilgili testler yaptirmalisiniz (özellikle şeker yükleme testi)



  • Halsizlik yorgunluk

    Hocam merhaba bnde ani gelen halsizlik titreme bitkinlik cokuyor ellerim ayaklarım kesiliyor haftada bir iki kez oluyor bütün enerjim gidiyor sanki elim ayağım tutmuyor gibi oluyorum bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Geçmiş olsun. şekeriniz düşüyor olabilir. bir dahiliye uzmanina başvurun. size şeker yüklemesi ve vitaminlerle (özellikle b vitaminleri) ile ilgili bazi testler yapilmali. sağlikli günler dilerim.

  • Metabolik sendrom ve insülin direnci

    Ferritin :20(demşr bağlama ve serum demir normal seviyelerde) hga1c 5.5 açlık :90-95 arası tokluk şeker(2saat sonra) :100-110 arası açlık insülin 10-11 arası çıkıyor genelde. hocam ferritin için ilaç. yazmadılar ama ben kullanmaya başladım. ne dersiniz? açlık tokluk insülin değerlerim ile 5.5 a...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Değerleriniz ideal olmasa da sorunlu da değil. ferritin için ilaç verilmemesi normal. kafaya takılaxak bir sorun var gibi gözükmüyor

  • Kan testleri

    Hocam karaciğer enzim değerlerim 50 90 arası seyrediyor. size sormuştum daha önce spora devam dediniz. bu testler yapılırken kreatinin seviyeleri gözüme çarptı. gatada yapılan testlerde 1.1 seviyelerinde çıkıyor hep. üre ise 30 ila 40 arasında çıkıyor . en önemlisi bun değeri 40 ila 35 arası çık...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    Bir yanlişlik olmali o testlerde çünkü ure bun değerinin yaklaşik 2 katidir sizde eşit gibi görünüyor. laboratuar hatasi olabilir. böbrek fonksiyonlari açisindan kreatinin daha önemlidir. ürik asit de yüksek ise bu durumda sizde metabolik sendrom insülin direnci de olabilir...



  • İnsülin direnci ve tiroid

    Hocam merhaba 22 yaşındayım. daha çok adet dönemi öncesi bir haftalık süreçte çok çabuk acıkıyorum, ellerim titremeye başlıyor. hatta başım dahi titriyor gibi hissediyorum. bu yüzden tahlil yaptırdım insülin:8,6 glikoz:88 insülin 120.dk:13.40 tokluk kanşekeri:80 ths:1.97 serbest t3:4.7 se...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence ilaca başlamayınız yazdığınız sonuçlarda bir sorun var başka bir hastanede tekrar serbest t4 tsh hba1c cbc creatinin tahlillerinizi yaptırıp bana yazınız

  • Insülin direnci,troid bezleri,ldl kolestrol

    Hocam serbest t3 4.58 , serbest t4 1.40 ferritin 75 cikti yani normal cikti

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence şu anda bir tedaviye gerek yok gözüküyor. bir ay sonra tsh ve serbest t4 baktırırmanızı öneriyorum

  • Insülin direnci,troid bezleri,ldl kolestrol

    T4 degerim normal cikti ama olcturebilirim tekrar insulin direncim ve tsh degerim cok mu yuksek acaba ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Tsh hba1c tahlillerinizi yaptırabilirseniz daha sağlıklı yorum yapabilirim



  • Insülin direnci,troid bezleri,ldl kolestrol

    Hocam merhaba ben 17 yaşındayım boyum 182 kilom 72 tsh degerim 9.32 ldl kolestrol 110 homaır 5.82 kilom olmamasına ragmen bu yükseklik neden olabilir ? birde diger yüksek olan kan degerleri rbc 5.38 hgb 15.0 hct 43.8 ıg% 0.40 ıg# 0.04 birde düşük olan rdw 12.0 var sizce benim kilolu olmamama ragmen...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Tekrar tsh serbest t4 ölçtürebilir misiniz

  • Baş dönmesi

    Merhabalar pcos hastasıyım. ani gelen baş dönmesi,soğuk soğuk ter atma ve şeker yeme isteği,baygınlık geçirme gibi sıkıntılarım var. sizce ne yapmalıyım? siz neye yorarsınız?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Merhaba anlattığınız şikayetler ciddi seker dusüklüğünü düşündürüyor.hekiminizle konuşup şeker yükleme testi ile tanıyı kesinleştirmek sonrasın da da uygun tedavi başlamak getekir. geçmiş olsun

  • Hormon bozukligi

    Iyi aksanlar hocam ben 23 yasindayip pcos a bagli hormon bozuklugi vede insilun direnci var kist icin tedaviye baslanacak ama hormon bozukligu ve insilun icin tedavim daha yok benim sorunum su hormon bozuklugu ve insilun direnci hamilelige engel olur mu? bu konuda dahiliye dktrundan ozellikle istey...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Merhaba dilara hanım. insülin direnci yumurtlamayı engelleyebileceğinden gebeliği zorlaştırır.bu sebeple doktorunuz insülin direncı düzeyinizi belirleyip ilaç ve diyet planı çıkarmalıdır.geçmiş olsun



  • Insülin direnci

    Merhaba hocam polikistik over hastasıyım adet düzensizliği aşırı kilo tüylenme şikayetim var. 3 ay önce kilolarımdan dolayı diyetisyene gittim ve insülin direncim ve şekerim olduğunu söyledi ama ne yapmam gerektiğini beni aydınlatıcı hiç bir şey söylemedi. 1 senelik evliyim ve çocuk istiyoruz. insül...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Merhaba gizem hanim, insülin direnci ve birlikte polikistik over sendromu gebe kalmaniza engel olabilir.kilo vermeniz problemin çözümüne yardimci olacaktir. fakat bu durumda kilo vermek bazen zor olabilir ve insülin direnci için ilaç kullanmaniz gerekebilir. bu... Cevabı gör

  • F-266 hormon

    Tsh [h] 6,03 uiu/ml 0,34 - 5,86 serbest t4 0,69 ng/dl 0,61 - 1,12 testosteron [l] 0,57 ng/ml 1,75 - 7,81 lh 16,67 miu/ml midfolikiler 2.12- 10.89 midsiklus 19.18- 103.03 midluteal 1.2- 12.86 postmenapoz 10.89-58.64 erkek: 1.24 -8.62 fsh 84,00 miu/ml folikular:3.85 - 8.78 midcycle : 4.5...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Uzm. Dr. İrfan Berber

    Geçmiş olsun gürbüz bey, test sonuçlarinizda tyroid ve testesteron hormon eksikliğiniz var görülüyor. ek testlere ve tedaviye ihtiyaciniz var. doktorunuzla görüşmelisiniz.

  • Kan değerleri

    Hocam eşim karin şişliği sebebiyle doktora gitti gazi olduğu ortaya çikti ayrica aç karnina verdiği kan değerleri aşağidaki gibidir..herhangi bi sorun var mi acaba yorumlarmisiniz..teşekkürler... glukoz - 85.8 üre - 21.3 kan üre azotu (bun) - 9.95 kreatinin - 0.61 aspartat aminotransferaz (ast, sgo...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Bütün laboratuvar sonuçları normal, sadece yaptığım hesaplama sonucuna göre insülin direnci vardır. homa ir: 3.88 çıktı. bu değerin 2.5 altında olması gerekiyor, doktorunuz bilgi verecektir, iyi günler, geçmiş olsun.






.
x