Guatr hakkında

  • Merhabalar.Sorum guatr ile ilgili. Kan sonuçlarım şu şekilde: Serbest T3 3.07 Serbest T4 0.86 TSH 3.39 Anti TPO 174.0 Anti TG 237.1 Röntgen sonuçlarım:Sağ tiroid lobu 46×17 mm,sol tiroid lobu 41×15 mm boyutlarında olup istmus kalınlığı normaldir.Tiroid bezi parankim ekosu yaygın mikronodüler parankimal yapı izlenmiştir.İzole nodül izlenmedi. 21 yaşındayım.Bayanım. İki sene önce yine aynı testleri yaptırdığımda sadece TPO yüksekti ve tiroid lobları daha küçüktü bu beni biraz korkuttu.Sonuçlarımı benim için yorumlayabilir misiniz.Teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Bahadır Ege

    Geçmiş olsun, 6ayda bir ultrason ve tiroit fonsiyon testi yaptırmanız uygun olacaktır.. ****


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Troid uptake testi

    Merhaba sayın hocam . ben troid için uptake testine tabi tutuldum. 6 aylık bir bebeğim var. radyasyondan etkilenmemesi için bebeğimden kaç gün uzak durmam gerekir. şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Sayın tülay bayrak, geçmiş olsun. bebeğinizi emzirmiyorsunuz umarım. iyot uptake testinde verilen doz düşük olmakla birlikte, uptake değerine göre bebeğinizden uzak kalma süresi değişebilir. çok yakın mesafede uzun süreyle durmamak üzere yedi gün uzakta kalmanız yeterlidir. selamlar.

  • Troid nodül

    Merhaba hocam tsh kan degerlerimde herşey normal ancak troid bezi sol lopu alt polünde yumurta kabugu benzeri kalsifikasyon içeren 5x5 mm capında hipoekoik nodül ile komşuluğunda 2.5x1. 5 mm boyutlarında hipo-anekoik nodül ve yine komşulugunda konturleri net olmayan 6x5 mm boyutlarında izoekoik sol...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mehtap Özkahraman Kırık

    Op. Dr. Mehtap Özkahraman Kırık

    İyi günler pinar hanım, multinodüler guatr dediğimiz bir hastalık. tiroid nodülleri 1 cm’e ulaştığı zaman mutlaka ince iğne aspirasyon biyopsisi yapılmalı. yakın takip öneririm size.6ayda bir mutlaka tiroid ultrasonografisi yapılmalı

  • Zehirli guatr

    Merhaba şükrü bey 7 aydır zehirli guatr tedavisi görüyorum kan değerlerim t3 t4 normal tsh değerlerim geçen ay 1.7 iken kullandigim hapın fazla gelmesinden 0,03 düşmüştü şuan yine normale döndü esas sorun hastalığın sol gözüme vurmasi günden güne büyüyor sormak istediğim graves hastaliğında göz bu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Şükrü Özbek

    Uzm. Dr. Şükrü Özbek

    Merhaba, anlattıklarınızdan basedov graves gibi görünüyorsunuz şikayetleriniz ilaç tedavisine rağmen ilerlemiş gözüküyor ameliyat olmanızı öneririm bende isterseniz ameliyatınızı muayene ve tetkik sonuçlarınıza göre yapabilirim geçmiş olsun



  • Nefes darligi

    Meraba hocam,annemin konusurken ,yürürken veya herhangi bi işle mesgulken nefesinde daralma oluyor.sigara ve onun disinda kotu bi aliskanligi  yok.ayriyeten bundan 4 ay once guatrdan dolayi ameliyat oldu bunun bi ilgisi olabilir mi ?şimdiden teşekkürler...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hakan Solak

    Uzm. Dr. Hakan Solak

    Geçmiş olsun amelyatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum annenizin göğüs hastalıklarına muayene olması ve tetkik yapılması lazım

  • Tiroit bezi

    Iyigünler ben 36 yaşındayım troid gland boyutlarim 41×21×19 isthmus 4mm sol lob 41×20×22 mm olup boyutları artmıştır diffüz hiperplazi izlendi yazıyor ultrosunumda bana yardımcı olursanız sevinirim iyi calismalar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    Tiroid hormonlarınız kanda normal seviyede ise bu duruma basit guatr adı verilir ve bir zararı yoktur. tiroid testlerinizi de yaptırırsanız iyi olur

  • Kalp çarpıntısı ve agri

    Merhaba hocam ben 19 yaşındayım iki kere egk çekildim kalbime birşey şurup kontrol ettiler hicbirseyin yok dediler ama benim çarpıntim varmış gibi hissediyorum nabzimi olcuyorum 70 ile 90 arasında oluyor hep her an bana birşey olucakmis olucekmisim gibi hissediyorum lütfen yardım edin ne olabilir se...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ebubekir Emre Men

    Uzm. Dr. Ebubekir Emre Men

    Bazen kansızlık, guatr problemleri, stres, gibi durumlarda da çarpıntı hissi oluşabilir. ritim holteri taktirip bir kardiyoloji uzmanı ile görüşebilirsiniz. selamlar...



  • Emar sonucu

    Hocam meraba eşimin emar sonucunda bilateral periventriküler ve subkortikal alanlarında milimetrik ebatlı birkac adet nonpesifik gliotikodakizlendi yazıyor ne anlam taşıyor

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    Önemsiz bir durum. migren, vitamin eksikliği, guatr, şeker, kolesterol, allerji gibi durumlarda da olabileceğinden sadece takip edilir. geçmiş olsun.

  • Esra önder

    Merhaba hocam. küçük bir yerde öğretmenim ve burda endokronoji yok yardımınıza ihtiyacım var. 13 haftalık gebeyim. tsh : 0.001 ft4 :1.24 ( referans en yüksek 1.12)). ft3: 4.66 **** tiroid ultasonu temiz çıktı bu değerlerde ilaç kullanmak şart mıdır?? yoksa ft4 öok yüksek olmadığı için takip mi gerek...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    Selamlar, esra hanım, normalde gebelik sırasında tsh düşük çıkar ancak serbest t4 ve st3 genelde normal aralıkta olur. bu durum gebeliğin 15. haftasından sonra düzelir. ilaç kullanılmaz. ancak sizin durumunuzda serbes t4 ve 3 yüksek olduğundan ve 15. hfataya yakın olmanız sebebi ile ilaç kullanma... Cevabı gör

  • Hipertiroidi

    Hocam nurhan hanım ile iletişim sağladık 3 temmuz çarşamba günü ne randevumuzu aldık. bizim önceliğimiz ameliyat ile bu işi çözmek çünkü ilaçlı tedaviye cevap vermiyor. hem eşimi hemde çocuğumu riske atmak istemiyorum. ve bu ameliyatlarda çok başarılı olduğunuzu duydum 4 temmuz perşembe gunu zeytinb...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Adem Karataş

    Doç. Dr. Adem Karataş

    Buyrun gelin hastamız için en iyisi ne ise elimizden gelen herşeyi yaparız



  • Şeker hastalığı

    Hocam merhabalar annem diabet guatr ve tansiyon hastası 55yaşında. şu ana kadar kullandığı ilaçlatla hastalıklarını kontrol altına alamadık. siz bu alanla ilgileniyor musunuz?ilgilenmiyorsanız da bizi iyi bir dahiliyeci doktora yönlendirebilir msnz? lütfen hocam yanıtınızı bekleyeceğim.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ramazan Yıldız

    Doç. Dr. Ramazan Yıldız

    Özlem hanım öncelikle geçmiş olsun. ben onkoloji doktoru olarak görev yapmaktayım. size bu konuda endokrinoloji doktoru daha iyi yardımcı olur. tekrar geçmiş olsun

  • Hipertiroidi

    Hocam eşimde zehirli guatr var ilac tedavısı alıyorduk atom tedavısı için nükleer tıp a yönlendırdıler hamile olduğunu ögrendik tedavi durduruldu.hamileyken ameliyat olabılır diyor ama kimisi 12 haftada kimisi 16 haftada kimiside 20. haftada olur diyor kafamız karışık ne yapmamız lazım. veya si...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Adem Karataş

    Doç. Dr. Adem Karataş

    Merhaba eğer acil bir durum yoksa gebelikte ameliyat için ideal dönem 12-24 haftalar arasıdır. ilaca yanıt vermeyen ve anne yada bebeğin hayatını tehdit eden hipertiroidizm de ameliyat iyi bir seçenektir. selamlar bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız temennisiyle

  • Tiroid nodülü

    Sol tiroid 15 mm nodül bulunmakta 2 kez biopsi yapıldı ikisinde de önemi belirsiz atipi geldi ne yapmalıyım saygılarımla

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Sayın cem karahan, geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. önemi belirsiz atipi tanısı izlenmesi gereken bir durumdur. habislik riski az olmakla birlikte vardır. us bulguları önemlidir. sitolojinin gerekirse bu konuda deneyimli sitopatolog tarafından konsülte edilmesini takip eden hekiminiz isteyebilir.... Cevabı gör



  • Ses teli felcı

    Sevtap hnm iyi günler ben 2 sene önce guatr ameliyatı oldum ve sonrasında tek taraflı ses teli felçi oldu bunun bir tedavisi varmıdır😊veya bu şekilde kalsam ilersi için bana daha çok zararı olurmu❓şu an zararı konuşunca çok fazla yoruluyorum ve göz kararması oluyor sebebi bu ses teli mi biliyorum am...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sevtap Akbulut

    Doç. Dr. Sevtap Akbulut

    Serpil hanım merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. ses teli felci guatr ameliyatından sonra maalesef olabilecek bir durum. sesde ksııklık, yorgunluk gibi şikayetler oluşturu ve hayat kalitesinin olumsuz yönde etkiler. bu durumu düzeltebilecek farklı tedavi alternatiflerimiz var. sizin için hangis... Cevabı gör

  • Mr sonucuma bakar mısınız?

    Sol kaşımın üzerinde (tahminim strese bağlı) baş ağrısı sebebeiyle çekildiğim mr sonucum budur. sorunum nedir? kranial mr incelemesinde; inceleme: aksiyal planda t1 se, t2 tse, flair, sagital planda t1 se, koronal planda t2 (tse) sekanslar alınmıştır. her iki serebellar hemisfer, pons ve medulla...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    Beyin sol öne iç kesiminde, herhangi bir hastalığa atfedilemeyen milimetrik lezyon görülmüş. guatr, migren, ms, şeker, kolesterol, allerji, vitamin eksikliği, yaşlılık, kansızlık veya kan koyuluğu gibi durumlarda da olabilen bir görünümdür. endişe edilecek bir durum yok, geçmiş olsun.

  • Nodüler guatr

    Merhabalar cekilen utrasonda sag lop ust polde 11x8x6.5mm boyutunda içerisinde kistik açıklıklar olan düzgün sınırlı hetorejen hipoekoik nodul izlendi.acaba kotumudur

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Akın

    Prof. Dr. Murat Akın

    Kan değerleri ve fizik muayene de önemli. ancak bu usg raporu çok olumsuz değil.






.
x