Goz rahatsızlığı, insülin direnci ,omega 3 alımı

  • Merhabalar Sayın Şükran Hanım Hocam bende en son kan tahlili verdigimde insülin direnci vardı ve bağısiklik sistemin düsüktü ondan sonra glinext( seker ilacı)ve immunace kullandım Daha sonra gözlerimde kuruluk sikayeti var onu gecirebilir belki diye Hydorovis (omega 3 göz kuruluğu icin) kullandim agri yapmaya basladi gözlerimde bıraktım sonra normal omega 3 almayı denedim new life efa isminde .Aslında benim sikayetim gözlerimde .Az miktarda gözde Kuruluk ve alerjik konjoktivit şikayetlerim vardı.Alerji ilaclari kullandım fakat dijital ekranlara tv bilgisayar vs. Bakmaya calıstiğimda bir süre sonra gözlerimde ağrı oluyor siddetli .göz doktorum gözlerde bir sorun olmadığını belki insülin direnci rahatsızlığının gözü etkileyebilecegini belirtmisti.Hocam acaba omega 3 fazla mı geldi Ya da Hydrovis adı verilen göz kurulugu icin kullandığım o omega 3 yan etki mi yaptı?Insulin direnci gozü etkiler mi böyle bir durumda ?Bu durumu nasıl gecirebilirim?

  • Doktor Cevabı:

    Sizin iyi bir göz hekimi ile görüşmeniz daha dogru olacaktır. insulin direnci sizin yasinizda gözleri etkilemez..o omega 3 bu tarz sıkıntılar yaratmaz ancak dr kontrolünde kullanmak en doğru seçenek.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Şekerden tat alamama

    Hocam annem 50 yaşında ve az şekerden tat alamıyor yani her gün çay içerken 7 şeker katıyor tat alamıyor en az 9 10 şeker katmazsa tat alamıyor ve bu birden başladı sizce neden olabilir tek sorunu bu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadriye Tanas

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gizli seker

    Hocam iyi gunler yaklasij 2 hafta once verdigim kanma hemoglabin a1c 6 çikti gizli şeker olabilirsin dediler bir anda şekerli tum urunleri biraktim ve yaklasik 1 haftadir basim agriyor ve stres aninda vicudum 5 saniye elektriklenme veya karincqlqnma hissi yasiyorum bir anda sekeri birakmam bu tio be...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker tüketince baş ağrısı?

    Merhaba,24 yaşındayım.şeker ağırlıklı şeyler(kola,tatlı) gibi tükettiğimde 1 saat boyunca başım ve gözlerim ağrıyor ve vücudumda ısı değişimi hissediyorum.yaklaşık 1 saat geçince de normale dönüyor,tatlandırıcı içerikli kola içince hiçbir semptom yaşamıyorum.bu şeker hastalığı belirtisi midir?ölçümd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek insülin direnci ve beslenme

    Değerli hocam, eşim 31 yaşında bir erkek, insülin direnci yüksek olduğu için ilaç tedavisi görüyor, ve diyet yapıyor. piyasada iyi markaların diyabetik gıda ürünleri mevcut, diyabetik reçel, diyabetik çikolata vs gibi. bunları eşimin tüketmesinde bir sakınca olabilir mi? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam diyabet miyim

    Hocam merhaba ben daha önce de soru sormuştum size :) bugün sabah 9 da kahvaltı ettim saat 10 da ve 11 de kahve içtim hurma ile birlikte. daha sonra saat 1 de dolma yemiştim eczaneye gittim şekerim olcturdum 125 çıktı. eczaci iki saat geçmesi gerekir tokluk şekeri için dedi ama 9 dan beri azar azar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet miyim

    Çok teşekkür ederim hocam :)

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyabet miyim

    Şeker değeri 91 ama değer olarak 5.4 gibi bir rakam çıkmıştı hocam :) üç aylık olduğu söylenildi bende sağlık okuduğum için 5.4 glikoz değeri olarak saptanmis görünüyordu testte

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet miyim

    Hocam merhaba. 2015 yılında alerji için kan testi verdiğimde 15 yaşındaydım şeker değerim 115 çıktı sınırda olduğu söylenmişti. bir gün eczaneden parmak ölçümu yaptırdım 145 çıkmıştı. daha sonra bir diyabet merkezine gidip h1bac 3 aylik testi yaptırdım ve sonuç 91 çıktı doktor şekerimin olmadigini k...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp çarpıntısı

    Merhaba hocam benim çarpıntım var özellikle yemeklerden sonra oluyor kardiyolojiye gittim holter çekindim sinüs taşikardisi çıktı insülüne bağlı olabilirmi sizce tansiyonumda düşük özellikle yemeklerden şekerli gıdalardan sonra çarpıntım oluyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif hipoglisemi ve gizli şeker

    Merhaba doktor hanım. 1 yil obce 105-108 civarindaki akş nedeniyle doktora gittim. insülin direnci yok. üç aylik şeker değerim sınırda çıktı. glikoz yüklemesi yapıldı ve 3. saat açlık 200, 4. saat ise 60'dı. reaktif hipoglisemi ve gizli diyabet dendi. 1 yıldır sabah akşam 500 olmak üzere, 1000 mg m...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet

    Merhaba hocam ben diyabetten supheleniyorum. ben dün sabah 8 de bi bardak kakaolu süt ictim. saat10 civarlarında 3 tane ambalajli şeker yedim.piskuvi falan da yedim.saat 11 de doktorum akş ölçmüş 97 çıktı (70-110).tok karınla test oldum. akş sizce yüksek mi? diyabetin belirtileri nelerdir ?dudakları...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan degerleri

    Merhaba hocam aile hekiminde annemin kan degerlerine baktirmistik mono#1.9 (ref.0.24-1) eos% 6.7 (ref.0-5) eos# 0.6 (0-0.56) mcv 80.4 (ref. 81-101) crp 0.84 (ref.0.0-05) d vit. 184 (ref.30-100) tip 2 seker hastasi bir de yuksek tansiyonu ve astimi var. rica etsem yorumlanabilir misiniz? teşekkür...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif hipoglisemi

    Hocam yaptırdığım ogtt tetkiklerinde açlık kan şekerim:92 ;açlık insülin:4 ve 2.saat tokluk kan şekerim 52 çıktı.bana buna göre reaktif hipoglisemi oluğumu ve günde 6 öğün yemem gerektiğini söylediler.bende el titremesi,terleme,tatlıya saldırma ve sık acıkma gibi hipoglisemi belirtileri hiç olmadı....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte şeker yükselmesi

    Iyi günler bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. 23 yaşındayım 39.50 de gebe oldum. şuanda 25. haftada ve 75gr glikoz şeker testi yaptırdım sonuçları ise 75 199 144 88 çıktı sonunuçlarını mı cevaplarsanız sevinirim şimdiki kilom 45.4 boyum 150 m ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabette, diyete dikkat edilse komplikasyonlar yine de çıkabilir mi

    Diyabette, diyete dikkat edilse komplikasyonlar yine de çıkabilir mi? diyete dikkat ettiği halde 10, 15 yıl sonra göz, böbrek vs. yerlerde rahatsızlıklar ortaya çıkabilir mi? diyabetin komplikasyonlarını sıfırlamak mümkün müdür? yoksa diyet sadece riski mi azaltmaktadır? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x