Görüşürüz çok önemli

  • Hocam merhaba gecen yıl kilo kaybi bogaz agrisi balgam nedeniyle akciger tomosu cekilmisti.kontrasli oradaki sonucta bilateral apekslerdre sekel fibrotik değişikler mevcuttur ve sol akciger alt lob posterior segmente 3mm buzlu cam dansitesinde nodul mevcuttu.6 ay sonra nodul kontrolu yapılacağı söylendi 6 ay sonra gittiğimde yapılan bt de sol akciger üst lob linguler segmente sag akciger orta lob medial segmentte sol akciger alt lob postorebazal segmente lineer atelaktazik değişikler mevcuttur her iki akciger de 4mm den küçük çaplı nonspeifik düzgün sinirli parankimal noduller mevcuttur.iki farkli hastanede cekilmisti 2.dusuk dozlu idi.ilk de cikan nodul 2.de çıkmamış ama farkli nodul yazılmış. Bu filmleri ilkini genel cerrah istemişti.2. Taramaya daha yeni göreve baslamis bir gogus doktoru isteyip ilac verip antibiyotik gönderdi..hocam yaklasik 15 aydır yukumdukca bogazda kroniklesmis agri.ozellikle geceleri agizda balgam birikmesi ve balgam cikarma oluyor.hayatimda ne sigara ne içki ictim.yutkundugumu sag tarafimda agri oluyor bunu sag kuregimde hissediyorum goguste yanma oluyor.reflu tedavisinde görüyorum.bogazda gitmediğim kbb kalmadi.cene altinda yutkundukca lenf bezi dışarıdan elle hissedilir boyutta ama reaktif deniyor.i ce igne biyopsisi yapildi temiz dendi.fakat gun icinde sistiginde nefes darlığı yutkunma guclugu goguste yanma ve oksuuk geliyor ama bir turlu neden ve tedavi olmuyor.orasi sistiginde antibiyotik biyopsi yapılıyor ama sonuç yok.kilo kaybım durdu fakat agrilar devam ediyor.kan değerlerim temiz cikiyor crp sedimitasyon tam kan sayımı.gogusle alakali bir sıkıntı görünüyor mu bu kadar uzun surmesi hastaligin geçmemesi ne yapacagimi sasirdim kendimce gidip bi verem olabilir mi diyorum ama sedimitasyon normal ates olmuyor ama gece hafiften olsa terleme oluyor gun icinde yorgun oluyorum.gecen yil 7_8 kilo kadar verdim son 6 aydir vermesi durdu..mide de reflu var oraya gidiyorum kbb ye gonderiyor.kbb mide ye.şimdiden teşekkür ederim hocam

  • Doktor Cevabı:

    Iyi geceler sigara icmediginiz icin tebrik ederim. filmde bilateral apikal sekel lezyonlardan bahsediyor. filmi gormek lazim. sadece raporla olmuyor. muhtemelen hastalik gecirmissiniz. tam kan crp sedim normal diyorsunuz. yakinmalariniz oldugu zamanlar kbb ve gogus uzmani takibinde olmalisiniz. bu konuda farkli uzmanlara giderek sorunlarinizi onlarla gorusun. gecmis olsun

    tarihinde cevapladı.

Balıkesir Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Biontech saç ekimi

    Doktor hanım ben saç ekimi yaptıracaktım. salgın sebebiyle yaptıramadım. aşı olduktan sonra ektirmeyi düşünüyorum. fakat biontech aşısı yeni bir yöntem olduğu için yan etkiler iyi bilinmiyormuş. mrna yönteminde bağışıklık sistemi vücudun kendi dokularına saldırıp otoimmun hastalıklar ortaya çıkma ih...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helikobakteri tespiti

    Hocam otoimmün atrofik gastrit hastaları için öneriniz nedir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde oluşan yama gibi lekeler

    Barış bey merhaba. 27 yaşındayım yaklaşık 7 aydır dilimin gerisinde internetteki harita dil görsellerine benzeyen yama gibi yuvarlaklar çıkıyor. 10 12 güne genişleyerek iyileşiyor. sonra döngü halinde tekrarlıyor. diş hekimim lezyonu önemsedi ve ben önce kbb sonra dermatolojiye gittim. her iki dokto...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ana ıfa testi

    Hocam iyi günler üç ay önce penisimde ve yüzümde kırmızı lekeker oluşmuştu cildiye doktoru ana ıfa testi yaptı 1/100 negatif geldi ana ıfa elisa testi değilmi hocam 5 sene önce şüpheli ilşikim olmuştu ve gittim iki ay önce antı hiv testi yaptırdım iki defa negatif geldi 5 sene sonra yapılan hıv test...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Allah rızası için kan tahlili lütfen yorumlayin hocam

    Hocam merhaba biraz uzun olucak ama tüm yaşadığım şeyleri size yazıyorum yardımcı olur musunuz lütfen hocam hocam ben bundan 4 ay önce kanlı ishal gecrdim karın ağrısı uzun süre sürdü flagy nidazol çok kullandım karaciğer değerleri normale döndü sonra aniden yine fırladı karaciğer değerleri karın ağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer hakkında bilgi verir misiniz

    Hocam merhaba 1 ay önceki ilaçlı mr da karaciğer yapısı normaldi 153 mm ultrasonda karaciğer 2 hafta önce normaldi ama karaciğer enzimlerim ılımlı olarak yüksek karaciğere baskı kurup enzimleri yukselten neler olabilir sadece ast alt yüksek ve tüm karaciğer testleri yapıldı hocam bağırsaklar buna ne...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prepylonik antrumda supmukozal lipom ?

    Hocam biyopsi sonuçlarımda çıktı; duodenum, bulbus; villus yapısında fokal küntleşme ve nispeten belirgin görünümde intraepital lenfositler içeren çok yüzeysel ince bağırsak mukozası fokal alanda intraepital lenfositlerde nispeten hafif artmış görünüm (27 intraepital t lenfosit /100 enterosit ) mevc...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Kınaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde oluşan yuvarlaklar

    Doktor bey merhaba. yaşım 26 dilimin ucunda coğrafik dil görselleriyle benzeşen etrafı beyaz hareli genişleyip iyileşen yuvarlaklar oluşmaktaydı 8 yıldır falan.... 6 ay önce de dilimin ortasında yine benzer şekilde yarılmalar oluşmaya başladı. özellikle regl dönemim öncesi oluşmaya başladığını farke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saçkıran hastaliği

    Merhaba özlem hanım ben yaklaşık 4 ay önce sackıran oldum doctora gittim iğne yapti aradan bır ay gecti daha 4 tane yerden saçkıran cıktı ne yapmalıyım şimde

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    İyi günler doktor bey, bugün yaptırdığım kan testinde alt değerim 109 ast değerim 65 ggt değerim 98 çıkmış hepsi referans değerinin üzerindedir. buna ek olarak pct kan testim 0.37 (referans aralığı 0.108-0.282) nlr sonucum ise 3.24 çıkmıştır (referans aralığı 0.0-3.13) yorumlarsanız sevinirim. teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmün hastalığın durumu ve aşı

    Merhaba, 22 yaşında öğrenciyim. raynaud sendromum var ve takibe alındım her sene testler yaptırmam gerekecekmiş. ana ve fana testlerim hep pozitif 1:640 titre dfs70 pozitif olarak izlendi. c3, c4 anti ds dna, anti sm gibi tahliller normal (-) sonuç verdi. ayrıca ilaç kullanmama rağmen düzelmemiş ola...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo değeri

    Merhaba hocam benim anti tpo değerim 18 ama diğer bütün tiroid değerlerim normal. ultrason da normal. ürtiker oluyor ben de 2 sene önce de olmuştu geçmişti tekrar başladı . anti tpo ile tek başına ilgisi olabilir mi? anti tpo ile alakalı ise tsh veya diğer troid değerlerinin de yüksek olması gerekmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Otoimmün hastalık

    Merhaba, 22 yaşında öğrenciyim. raynaud sendromum var ve takibe alındım her sene testler yaptırmam gerekecekmiş. ana ve fana testlerim hep pozitif 1:640 titre dfs70 pozitif olarak izlendi. c3, c4 anti ds dna, anti sm gibi tahliller normal sonuç verdi. benim size sormak istediğim ise bu sonuçlara gör...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Optik nevrit ?

    Sevgili melih bey i̇yi günler . cevap vermeniz ümidiyle yazıyorum . sonuna kadar okursanız sevinirim. yaklaşık 8 ay önce sabah kalktığımda sağ gözümün az gördüğünü ve yazıları üst üste çift okuduğumu fark ettim . çıft görme olayı 4 güb sonra sol gözüme de geçti . covid olmamdan dolayı hastaneye 10...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Melih Vural

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmun hastalıklar

    Ayşe hanım merhabalar. coğrafik dilin, veya dil üzerinde oluşan yama gibi lekelerin otoimmün hastalıklarla bir ilişkisi olabilir mi acaba? hangi hastalıklar düşünülebilir? vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x