Gögüs duvarında kitle

  • hocam merhabalar, ben size önemli bişey danışacağım. Konu arkadaşımla (Bayan- 25 Yaş) ilgili göğüs duvarında kitle tespit ettiler ve en son biopsi vs sonucunda ışınlı mr çekildi (İlaçlı Mr çekildi) sonucu size yazmak istiyorum ve sizden yorumlamanızı ve bizi yönlendirmenizi rica ediyorum; Çıkan sonuçta kanser bulgusu var denilebilir mi sizce DİNAMİK KONTRASTLI BİLATERAL MEME RAPORU; TEKNİK; SE T 1 Aksiyal, STIR T2A Aksiyal, Kontraslı dinamik FAT- SAT SE T1A Aksiyal Bulgular; HER İKİ MEMEDE MİLİMETRİK BİR KAÇ ADET T1HİPO,T2 HİPERİNTENS,İVKM SONRASI KONTRAST TUTULUMU GÖSTERMEYEN KİSTİK LEZYONLAR İZLENMİŞTİR. SAĞ MEME ÜST İÇ KADRANDA 6mm, ÜST ORTA KADRANDA PECTORAL KAS ANTERİORUNDA 8 mm ÇAPINDA PERSİSTAN KONTRAST TUTULUMU GÖSTEREN MODÜLER SOLİD LEZYONLAR İZLENDİ. AYRICA HER İKİ MEMEDE KİTLESEL OLMAYAN PARANKİMAL KONTRASTLANMA MEVCUTTUR. sağ meme cilt-cilt altı yapıları ve meme başı tabiidir. sol meme cilt-cilt altı yapıları ve meme başı tabiidir. sol memede patolojik karekterde kontrast fikasyon saptanmamıştır.

  • Doktor Cevabı:

    Arkadaşinizin memesinde (göğsünde değil) "fibrokistik hastalik " var. bu da önemli birşey değil. hatta bize göre hastalik bile değil sadece bir hal. evlenip te doğum yaparsa meme resetlenir ve bu hastalikta büyük oranda kaybolur.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam ultrasyonda solid doku izlenmistir diye bi ibare bulunuyor yeni cekilen ultrasyonda. Bu tehlikelimi dir


İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tahlil sonuçları

    Hocam dün kan tahlili verdim. kas ağrılarım, iştahsızlık ve mide ve alt bölgede gurultular, göğüste olan bazı ağrılar, boğaz kaşıntı hissi için çıkan sonuçlar burada bir bakabilirseniz. glukoz 70 - 80 değer 82 , demir bağlama 110 - 370 değer 214 , wbc 3.8-10 değer 6.25 , rdw 12-15 değer 12.4 , rbc 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Durum hakkında

    Hocam dün kan tahlili verdim. kas ağrılarım, iştahsızlık ve mide ve alt bölgede gurultular, göğüste olan bazı ağrılar, boğaz kaşıntı hissi için çıkan sonuçlar burada bir bakabilirseniz. glukoz 70 - 80 değer 82 , demir bağlama 110 - 370 değer 214 , wbc 3.8-10 değer 6.25 , rdw 12-15 değer 12.4 , rbc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Toraks bt raporu

    Merhaba hocam. toraks bt incelemesinde; inceleme ; kontrastsız 5 mm lik kesitlerde; sol akciğer lingula inferior segmentte lineer atelektazi izlendi. hocam bunun açıklaması nedir. korkulacak bir durum mudur? 20 gün önce covid atlattım. 27 yaşındayım erkeğim. hayatımda sigara hiç kullanmadım. biraz t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Port katateri takılması

    Hocam merhaba annem göğüs kanseri. bir ay önce port katater takıldı. epey bı zor oldu port işlemi de. hocam annem bir ay sonra boğaz damarlarimdan göğüs kafesime doğru eğilirken nefes alırken ağrı acı oluyor demeye başladı. bunun port işlemi ile bir ilgisi var mıdır teşekkürler. bir hafta süredir de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağızdan kan gelmesi

    İyi günler hocam. benim sorunum; sabahları büyük tuvalet sırasında özellikle genizimi, burnumu içime çekip tükürünce kan geliyor. öksürük, kusma bulantım vb. yok. 1 yıl önce burun polip ameliyatı oldum. ameliyat olduğum kbb dr. 2 kez gittim muayene oldum kan testi istedi benlik birşey yok dedi. gast...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede hassasiyet

    Merhaba müjgan hanım, 25 yaşındayım her 2 göğüsümde de toplam 3 tane fibroadenom mevcut. bu fibroadenomlar bende 5 yıldır var. bu zamana kadar her 6 ayda bir kontrollerimi oldum. doktor artık kontrollerimin 2 yılda bir yapılmasını önerdi. en son kontrolümü ise 3 ay önce oldum. benim sol göğüsümde k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Durum hakkında

    İyi günler hocam nasılsınız ? ben 25 yaşında erkek sigara alkol kullanmıyorum. 2 hafta önce boğaz kaşıntısı hissi ve bu yüzden arada oluşan öksürük yüzünden kbb gittim muayane sonucu sadece biraz geniz akıntım olduğunu söyledi. ve bana alerji hapı burun spreyi verdi. ek olarak arada bir oluşan göğüs...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer adenokarsinom

    Hocam merhaba. babam 65 yaşında 50 yıldır sigara içiyor. akciğer kanseri tanısı konuldu. göğüs cerrahı hocamız 4. evrede olduğunu ve ameliyat olmayacağını söyledi. pet ct ve biyopsi sonuçlarını ekliyorum. size sorum şu hocam. kemoterapi ve radyoterapi yaptırmalı mıyız. yan etkiler düşünüldüğünde siz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    Cengiz hocam merhaba babama pet filmi çekildi akciğer kanseri teşhisi konuldu biyopsileri de yapıldı ancak doktorumuz yapacak pek bir şey yok dedi moralimizi çok fazla bozdu babam bunları duyduktan sonra kesinlikle tedavi istemiyorum diyor ve çok fazla ağrısı var biyopsi sonuçlarını size de gönderse...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciger kanserimi

    Hacam bu soruyu cevaplarmisiniz toraks bt teknik; �v kontrast madde verilmeksizin aksiyel planda 3mm kesit kal�nl��� ile elde olunan toraks bt tetkikinde 17.12.2020 tarihli tetkik ile k�yasland���nda; perikardiyal b�lgede en kal�n yerinde 8 mm ye varan perikardiyal ef�zyon sebat etmektedir. trakeada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metastaz ve hissizlik

    Merhabalar akif bey. hasan bakar isimli hastanızın yakınıyım.agustos ayında amlyt olmuştu. şu an beyine sıçradı(kanama geçirdi hatta) ve akciğerde tekrardan metastaz yaptıgı söylendi. işın aldık, kemoterapi devam ediyor. fakat durum nedir ne olacak net bilgi alamadık. sol kol, el ve bacakta hissizli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Akif Turna

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hafif ağrılar

    Hocam nasılsınız umarım iyisinizdir. ben 25 yaşında erkek bireyim. sigara ve alkol kullanmıyorum. hocam bende hafif olmakla beraber yorgunluk ve halsizlik var ve bazen vücutta ağrılar oluyor. hafif ağrılar çok fazla yüksek olmayan genelde göğüs köprücük kemiği hizasında veya sırt ve bel taraflarında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğaz kaşıntısı

    Hocam nasılsınız umarım iyisinizdir. ben 25 yaşında erkek bireyim. sigara ve alkol kullanmıyorum. hocam bende hafif olmakla beraber yorgunluk ve halsizlik var ve bazen vücutta ağrılar oluyor. hafif ağrılar çok fazla yüksek olmayan genelde göğüs köprücük kemiği hizasında veya sırt ve bel taraflarında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer lekelenmesi

    Merhaba hocam ben mayıs ayında covid-19 tedavisi gördüm. ağustos ayında bt çekildi ve sağ akciğerimde leke olduğu söylendi. sonra 1-2 bt daha çekildi ve lekenin iyileşmesi tesisinden sonra aralık ayında buronskopi yapıldı ama lekeli bölüm görüntülenememis olduğu söylenerek göğüs cerrahi bölümüne git...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif görünümlü lenf nodu

    Reaktif görünümlü lenf nodu merhabalar hocam babam 52 yaşında yaklaşık 7-8 aydır sol göğsünde ağrı ve nohut büyüklüğündeki kitleden dolayı şikayetçiydi göğüs ucuda içine çekilmiş durumda mg çekildi mg'ye ek olarak ayrıntılı inceleme önerildi us ile bakıldı us sonucu; "sağ meme lokalizasyonunda gran...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nur Aleyna Yetkin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x