Gizli şeker olabilir mi?

  • Hocam anneme tahlil yaptırdık anormal değerler şunlar Albumin 47 Ldl 193 Hct 47.4 Mcv 96.2 Kolesterol 278 Hgb 15.9 Hba1c(ngsp) 6.2 Hocam aile hekimi şekeri biraz yüksek gibi bi şeyler söyledi 3 ay diyet sonra kontrol dedi.Terleme ve iştahsızlık var bu arada nette hba1c anormal çıkarsa gizli şeker olabilir diyor.Diğer şeker değerleri Hb1ac ye göre ort glukoz Hba1c (ıfcc) Glukoz açlık İnsülin Homaır normal.Sizce gizli şeker olabilir mi?

  • Doktor Cevabı:

    Kolesterol de yüksek. oksidasyon da var. oksidasyon olduğunda ki an şekeri normal olsa bile şeker hastası gibi zarar veriyordur. bu nedenle şeker hastalığı olmasa bile şeker hastası gibi tedavi edilmelidir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Dolerex ilaçtan sonra emzirme

    Hocam merhaba bir sorum olucak bu sabah saat 9da dolerex ağrı kesici ilaç içtim kac saat sonra emzirebilirim kızımı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağlı ciltler

    Merhaba ebru hanım ben 10 ay boyunca roaccutane kullandım 30 mg cildim çok yagliydi ilaçtan önce bırakalı 1 buçuk hafta oldu tekrar eskisi gibi yağlı olur mu olmaması için neler kullanmalıyım hangi ilaçları kullanmam gerekiyor ve nasıl beslenmem gerekiyor sivilce sorunu da tekrar yaşamak istemiyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesine yuruy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyum iyi mi? ve bu zamana kadar iyi miktarda uzamış mı?

    Hocam ergenlikte erkekler 25-30 cm uzar diyorlar. ama ben ergenlikte 10-14 cm uzamışım. yani herkes ergenlikte 25-30 cm uzayacak diye birşey yok değil mi? bu kişiden kişiye farklılıklar gösterir değil mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ventriküler sistem ve araknoid kist

    İyi günler hocam, nöroloji bölümüne genel kontrol amaçlı (araknoid kist) için gittim (yaş: 23, kadın )muayene bulguları normal dendi. mr istendi.(ağustos 2021)sonucumda normal yazılanların dışında 2 madde var.sizlerin de görüşünüzü merak ediyor ve eğer önemsiz ise sizleri rahatsız etmemek adına bura...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde sıkıntı var mıdır

    Alani̇n ami̇notransferaz (alt) (serum/plazma) 113 u/l h(5 - 35) 09.09.2021 alkalen fosfataz (serum/plazma) 438 u/l h(50 - 162) 09.09.2021 ami̇laz (serum/plazma) 10 u/l l(22 - 125) 09.09.2021 aspartat ami̇notransferaz (ast) (serum/plazma) 157 u/l h(5 - 35) 09.09.2021 bi̇li̇rubi̇n, tot...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Magnezyum takviyesi

    Merhaba hocam kendimi iyi hissetmemem üzerine seker degerlerime bakildi aclik şekerim 95 aclik insulin 11 tokluk 2saatlik 78 3saatlik 90 çıktı hbca1 5.2 36 yasinda bel çevremde 84 ince zayif bir yapım var hipoglisemi mevcutmu bende neyapmam gerek magnezyum 1.7 d vitamini 33 bunlar için takviyeye ger...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum iyi mi? ve bu zamana kadar iyi miktarda uzamış mı?

    Hocam merhabalar. 20 yaşındayım. boyum 171 cm. annem 155 cm, babam 175 cm boyunda. 11-12 yaşlarımdayken boyum 157-160 cm civarıydı. şuan 20 yaşındayım boyum 171 cm. 11-12 yaşlarımdan bu zamana kadar boyum 10-14 cm falan uzamış. sizce bu uzama miktarı iyi mi? boyum annem ve babamın boylarının ortalam...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne kadar uzarım

    Babam 176 annem 160 doktor bey anne tarafı genelde 180 baba tarafı ize 175 ve üzeri

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anal fissür

    Merhaba, bende akut fissür vardı ilerlemesin diye botox oldum ama öncesinde de ağrım yoktu sadece batma olurdu. 2 aydır magnesie kullanıyorum bu da dışkının boyutunu küçültüyo tabi fakat son zamanlarda bıraktıktan sonra büyük dışkılarken makat derisinde esneme problemleri olduğunu hissediyorum. sank...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mert Atak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Merhaba hocam. ben kardeşim için yazıyorum. şubat 2007 doğumlu. şu an boyu 170 kilosu 58. bir sene önce bulua erdi. boy uzaması çok yavaşladı. annem 155 babam 174 boyunda. boyu daha fazla uzar mı? uzaması için ne yapmalıyız? 2 sene önce endokroloji uzmanına gittiğimizde boyunun 180 olacağını söylemi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şizofreni korkusu

    Öncelikle sorumu yanıtladığınız icin teşekkürler serhat bey.ben 19 yaşında bir bireyim 2 aylik surelerle yaklasik üç kez bu şeytanın oyunu konseptli düşüncelere maruz kaldim ve hepsi en fazla bir gün sürdü fakat şu an yaşadığım yaklaşık üç gündür sürüyor.sosyalliğimde büyük sıkıntılarım yok bunun se...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beslenme alıskanlığı

    Hocam merhaba ben size bi tanidigimin adina yaziyorum koye tatile gitmisler kapali teneke yag ile yemek yapmislar ama icine fare dusmus ölmus fark etmemisler yemek yedikten sonra 2ile 4 saat sonra fark etmisler bunu yagi cig olarak degil yemek yaptiklari icin isi ile yakarak kullanmislar ve bu yemek...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endeskopi olmalı mıyım

    Hocam merhaba. ben 1 aydır aralıklı olarak gidip gelen gaz ağrısı şikayetinden muzdaribim. genelde karnımın tam göbek deliği çevresinde oluşuyor bu ağrı. gaz çıkardıkça ise rahatlıyor. onun dışında besinlerin kabukları dışkımda sindirilmemiş bir şekilde çıkıyor. örneğin üzüm yediğimde dışkımda direk...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Als süreci

    Handan hanım selamlar, als hastalığının seyir aşaması nasıl oluyor acaba? seğirme>atrofi>güçsüzlük şeklinde olabilir mi? 23 yaşında erkek bireyim. benim 10 aydır seğirmelerim var. rastgele seğiriyor bazen azalıyor bazen de artıyor ve bazen de olmuyor. elimi sert bir şekilde yumruk yapınca biraz daha...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x